Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από suckis » 23 Μαρ 2005 01:18

Έχω μία σελίδα url.php, μία βάση, έναν πίνακα και κάποια πεδία εκ των οποίων το ένα είναι το "id" και το άλλο το "url". Εμφανίζω στη σελίδα url.php τη λίστα με τα urls της βάσης μου. Όταν πάω τον πόντικα πάνω στο url η status bar μου δείχνει το πραγματικό url. Αυτό που θέλω, είναι η status bar να δείχνει κάτι του τύπου url.php?id=2.
Χρησιμοποιώ Dreamweaver για τη σελίδα η οποία είναι html και php και MySQL.

Άβαταρ μέλους
Overground
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 08 Φεβ 2003 01:25

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Overground » 23 Μαρ 2005 13:54

Αν και είμαι αρχάριος στην php υποθέτω πως μπορείς να κάνεις κάτι σαν το παρακάτω...
<?php
$page = $_GET['id'];
if (($page == "url") or ($page =="")) { include('url.php');
} else if($page == "url1") { include('url1.php');
} else if($page == "url2") { include('url2.php');
} else if($page == "url3") { include('url3.php');
} else if($page == "url4") { include('url4.php');
} else if($page == "url5") { include('url5.php');
} else if($page == "url6") { include('url6.php');
} else { include('404error.php');
}
?>

Βάλε τον παραπάνω κώδικα στο σημείο που θες να εμφανίζονται τα δεδομένα.
Όταν θα πηγαίνεις πχ στο http://www.site.gr/index.php?id=url4 [else if($page == "url4")] θα ανοίγουν τα δεδομένα που υπάρχουν στην ulr4.php
στο url4.php (πχ) μπορείς να γράψεις τον κώδικα για την σύνδεση σε ένα συγκεκριμένο table της mySQL

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από mrpc » 23 Μαρ 2005 18:22

Θα αλλάξεις τα url και αντί να είναι προς το url της βάσης, θα είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<a href='url.php?id=".$row&#91;'url'&#93;."'> .........
κλπ
και στο url.php θα βάλεις πάνω πάνω ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'id'&#93;&#41; == true&#41;&#123;
μετά βάζεις τον κώδικα για να πάρεις το url από την βάση με βάση το id, κάτι σαν

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "SELECT url FROM table WHERE `id`='"$_GET&#91;'id'&#93;."'"; 
και μετά κάτι σαν

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;"Location&#58; ".$url&#41;;
&#125;
Κάπως έτσι, ελπίζω να κατάλαβες γιατί γράφω πολύ βιαστικά...

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Cha0s » 23 Μαρ 2005 19:17

Σωστός ο mrpc.

Βάζεις και ένα target="_blank" στο <a> tag για να σου ανοίγει σε νέο παράθυρο.

Επίσης στο if (isset($_GET['id']) == true){
το == true δεν χρειάζεται αφού έτσι και αλλιώς η isset() επιστρέφει true ή false.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από mrpc » 23 Μαρ 2005 19:21

Έχω την τάση να κάνω λίγο φλύαρο κώδικα...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Μαρ 2005 18:51

egw giati katalaba allo pragma ?

oti 8elei me basi to id pou peravei apekso va kavei eva where id = $_GET["id"] stnv basi gia va pervei to url pou avtistixei stov pivaka ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από mrpc » 24 Μαρ 2005 19:15

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "SELECT url FROM table WHERE `id`='"$_GET&#91;'id'&#93;."'";
Είπα κάτι διαφορετικό;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Μαρ 2005 19:46

my bad dev diabasa tnv sivexeia priv apavtiso :P

va kavw eva addon pavo se afto

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "SELECT url FROM table WHERE `id`='".&#40;int&#41;$_GET&#91;'id'&#93;."'";
mias kai paizoume movo me voumera kalo eivai va exoume movo voumera :) kai gia tnv akribia integer voumera :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high


Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από suckis » 25 Μαρ 2005 00:03

Παιδιά, κι εγώ αυτό έκανα με το Dreamweaver. Από τη σελίδα με τα links μου δίνω στο κάθε link

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="visit.php?lid=<?php echo $rsLinks&#91;'lid'&#93;?>" target= "_blank">
και στη σελίδα visit.php κάνω το connection μου και το recordset μου μέσω Dreamweaver πάλι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require_once&#40;'Connections/conDBase.php'&#41;;
$colname_rsLinks = "1";
if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'lid'&#93;&#41;&#41; &#123;
  $colname_rsLinks = &#40;get_magic_quotes_gpc&#40;&#41;&#41; ? $_GET&#91;'lid'&#93; &#58; addslashes&#40;$_GET&#91;'lid'&#93;&#41;;
&#125;
mysql_select_db&#40;$database_conDBase, $conDBase&#41;;
$query_rsLinks = sprintf&#40;"SELECT url FROM links_links WHERE lid = %s", $colname_rsLinks&#41;;
$rsLinks = mysql_query&#40;$query_rsLinks, $conDBase&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$row_rsLinks = mysql_fetch_assoc&#40;$rsLinks&#41;;
$totalRows_rsLinks = mysql_num_rows&#40;$rsLinks&#41;;

$url = $row_rsLinks&#91;'url'&#93;;

mysql_free_result&#40;$rsLinks&#41;;

echo $url
?>
και εν τέλει με το echo $url καταφέρνω να πάρω το url μου (κάποιες γραμμές είναι άχρηστες για μένα βέβαια). Πως όμως η σελίδα visit.php κάνει redirect στο url αυτό;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Μαρ 2005 00:20

mrpc έγραψε: και μετά κάτι σαν

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;"Location&#58; ".$url&#41;;
&#125;
:wink:

Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από suckis » 25 Μαρ 2005 00:56

... δεν παίζει όμως!
... και για να γίνω και ίσως πιο helpfull, δεν παίζει ούτε η

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.something.gr"&#41;;

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Cha0s » 25 Μαρ 2005 11:46

Πιο Helpfull θα γίνεις αν μας δείξεις τι error σου βγάζει :P

Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από suckis » 25 Μαρ 2005 13:10

Σωστό κι αυτό. Το error είναι

Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in c:\appserv\www\e-club\visit.php on line 19

όπου line 19 ==>

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;"Location&#58; ".$url&#41;;

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ερώτηση: link του τύπου http://www.mypage.gr/url.php?id=2

Δημοσίευση από Cha0s » 25 Μαρ 2005 13:11

Στην 18 γραμμή τι έχει;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης