Multilanguage Site

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από vcore » 28 Μαρ 2005 16:17

Καλησπέρα παιδιά!!

Σας έλειψα? :pint: Αλκολας back :hammer:

Θέλω να κάνω μια σελίδα σε 2 γλώσσες. Δεν θα υπάρχει καμία βάση. Μπορεί κάποιος να μου πει κάνενα κόλπο για το πως μπορεί να γίνει?

Θα έχω όσο το δυνατόν λιγότερα Pages στατικά και θέλω να τα ανοίγω σε ένα Main page αλλά να δείχνονται στην γλώσσα που έχει επιλέξει ο χρήστης και εκτός αυτών αν για παράδειγμα ο χρήστης είναι στην σελίδα contacts και πατήσεις ελληνικά να του εμφανίσει την σελίδα Επικοινωνία , δηλαδή να δειχνει και την σωστή σελίδα εκτός απο την γλώσσα. (σωστο path).

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Ευχαριστώ
Eksafaniazol!
:pint:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
one_eye
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 13:34
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από one_eye » 29 Μαρ 2005 02:18

φανταζομαι δεν εννοεισ να μη γραψεις διπλα τισ σελιδεσ?! :o
δε νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο να βαλεισ τη σωστη διαδρομη πισω απο το εικονιδιο με απλη html!
Γιατι να το μπλέξεισ με php?τα πιο καλα ειναι τα πιο απλα!
εκτοσ αν κατι δεν καταλαβαινω :roll:

eisai sto contacts, βάλε το link σου να δειχνει στη σελιδα Επαφεσ της αλλης γλώσσας π.χ ....../language2/contact.html

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από vcore » 29 Μαρ 2005 10:42

Ok den to eksefrasa sosta. ta keimena tha ta grapso 2 fores enoeite. apla tha fortononte dinamika se ena main layout.

look this:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? $page = $_GET&#91;'page'&#93;;
if &#40;isset&#40;$page&#41;&#41; &#123; 
include&#40;'./'."$page".'.php'&#41;; 
?>
Vasi autounou kai kati akoma sto url like lang=gr or en na deixnei tin sosti selida :-?

Ela mentores pou eisaste ? Sas pire o ipnos? Ksipnisteeeeeeeeeeeeeeeeeee :pint:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vcore την 29 Μαρ 2005 10:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από softius » 29 Μαρ 2005 10:44

Θα συμφωνήσω με τον one_eye :) ωστόσο δεν είναι απαραίτητο σε κάθε σελίδα να βάζεις να το αντίστοιχο link.

Έστω ότι έχεις τρεις γλώσσες σε τρεις ξεχωριστούς υποφακέλους: en, el και fr

Σε κάθε εικονίδιο κάθε γλώσσας θα μπορείς να έχεις ένα απλό javascript function όπως το πιο κάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function set_language&#40;lang&#41; &#123;
  //as paroume to current url ths selidas
  var lang_href = location.href;
  
  //antika8hstoume me regular expressions to opoiodhpote language code me to lang, pou einai parametros ths synarthshs
  lang_href = lang_href.replace&#40;/\/&#40;el|en|fr&#41;\/, "/"+ lang +"/"&#41;;

  //as episkef8oume thn antistoixh selida sthn sygkekrimenh glwssa
  location.href = lang_href;
&#125;
Τα έχω γράψει λίγο βιαστικά... ελπίζω μόνο να μην υπάρχουν λάθη. Στο regular expression τα el|en|fr πρέπει να αντικατασταθούν από τα ονόματα των υποφακέλων (για τις γλώσσεες) που διαθέτει το site σου. Πρόσεξε πως κάθε υποφάκελος διαχωρίζεται από τον επόμενο με | Καλό θα ήταν η συνάρτηση να βρισκόταν σε ένα αρχείο js, ώστε μία αλλαγή να επηρεάζει όλες τις σελίδες.

Στο εικονίδιο κάθε γλώσσας θα κάνεις το πιο κάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="el.gif" onmouseup="set_language&#40;'el'&#41;" />
Βέβαια αν θες να αυτοματοποιήσεις περισσότερο τα πράγματα, μπορείς να τροποποιήσεις το script ώστε να τοποθετεί από μόνο του τις εικόνες. Δυνατότητα χρήσιμη αν στο μέλλον θα προσθέσεις μία καινούρια γλώσσα :pint:

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από vcore » 29 Μαρ 2005 10:47

hmmm Tha to dokimaso kai tha sou po to vradaki. Ego nomizo oti eiparxei kai kapios tropos gia php... ;)

Se euxaristo softius gia to responce sou.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από softius » 29 Μαρ 2005 11:01

Υπάρχει και τρόπος στην php :) Ας υποθέσουμε ότι έχεις και πάλι τρια directories...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
$page = $_GET&#91;'page'&#93;;
$lang  = $_GET&#91;'lang'&#93;;

$path = "./". $lang ."/". $page .".php";

if &#40; is_file&#40;$path&#41; &#41; &#123;
  include $path;
&#125;
?> 

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από vcore » 29 Μαρ 2005 13:52

A geia sou !!! :) Se euxaristo.... :*
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
one_eye
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 13:34
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από one_eye » 30 Μαρ 2005 00:13

vcore nomizw diskoleyese adika...
giati prepei opwsdipote na to kaneis me php?
poly kali kai i lysi toy sofious me to javascript omws tha mou epitrepsete na epimeinw:
kanto me ton aploustero tropo...fortwnesai 1 arxeio parapanw me thn php!!!
think about it!!!!
<a href="http://www.bet3.gr" target="_blank"> Στοίχημα </a>

Άβαταρ μέλους
Barathrum
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 18 Μαρ 2004 07:49
Τοποθεσία: Cecropia..
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από Barathrum » 30 Μαρ 2005 07:59

pio aplo to sigkekrimeno apo php den paei, to java fortoni ton browser xwris logo eno to php tiranaei ton server pou den mas pirazi katholou. ase pou piani mia genikoterh lush

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Multilanguage Site

Δημοσίευση από vcore » 30 Μαρ 2005 16:52

Θα δω ποιό με βολεύει καλύτερα και θα πράξω ανάλογα.

Σας ευχαριστώ παιδιά!

Ενα ποτό? :pint:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης