Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από tasosnt » 03 Απρ 2005 18:53

Φίλοι ζητώ την βοήθεια σας. Θέλω να ενσωματώσω τον κώδικα των ειδήσεων και άλλων δωρεάν RSS από το www.eportal.gr . Χρησιμοποιώ το Frontpage 2002. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.tasosnt

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από cordis » 03 Απρ 2005 19:34

το RSS για να το εμφανίσεις πρέπει να το επεξεργαστείς πρώτα με κάποια γλώσσα πχ ASP ή PHP αν δεν έχεις κάποια τέτοια γλώσσα εκεί που είναι η σελίδα σου μπορείς να το εμφανίσεις με κάποιο javascript όπως αυτό: http://www.jayeckles.com/news/
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από tasosnt » 04 Απρ 2005 00:35

Φίλοι συγνώμη δεν ήμουν σαφής στη ερώτηση.
ξαναρωτάω: Πως εισάγεται κώδικας ΧΜL στο FRONTPAGE 2002.
Το www.eportal.gr δίνει σε XML ειδήσεις, κλπ. και θέλω να τα ενσωματώσω στην σελίδα μου.
Ευχαριστώ.

billiaswhs
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 00:29
Επικοινωνία:

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από billiaswhs » 04 Απρ 2005 00:51

Εγώ δεν κατάλαβα θες να εξάγεις δικά σου rss? Αν όχι απάντηση του cordis είναι σωστή

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από geraki » 04 Απρ 2005 01:10

Δεν μπορείς να ενσωματώσεις κατευθείαν τον κώδικα XML στην σελίδα. Χρειάζεσαι ένα script που να παράγει HTML έχοντας σαν είσοδο, το XML.
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Απρ 2005 16:56

Υποθέτω ότι θέλεις real-time ενημέρωση της σελίδας σου με φρέσκες ειδήσεις. Γι αυτό δεν αρκεί φυσικά HTML. Μόλις ο χρήστης ζητήσει τη σελίδα σου (request) πρέπει να τρέξει κάποιος κώδικας που θα κατεβάσει τις ειδήσεις από το www.eportal.gr, θα τις μετατρέψει σε HTML την οποία θα ενσωματώσει στη σελίδα σου, και όλα αυτά πριν σταλεί (response) η σελίδα σου στο χρήστη. Αυτή η διαδικασία θα επιβραδύνει τις σελίδες σου, και επιπλέον θα αυξήσει τις απαιτήσεις bandwidth τόσο για το δικό σου site, όσο και για το www.eportal.gr. Επομένως καλό θα είναι να φροντίσεις για caching των HTML fragments με τις ειδήσεις, τα οποία θα εκπνέουν π.χ. κάθε μία-δύο ώρες.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από tasosnt » 15 Απρ 2005 01:28

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω. Να φορτώνοντια οι ειδήσεις από το www.eportal.gr στο δικό μου site. πως γίνεται αυτό μέσα από το FRONTPAGE? Αν θέλετε κοιτάξτε το eportal.gr για να δείτε πως δίνει τα rss....

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Μάιος 2005 03:59

Μία σελίδα ASP που ενσωματώνει τα RSS του eportal.gr είναι η παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<%@LANGUAGE=VBScript CODEPAGE=1253 LCID=1032 ENABLESESSIONSTATE=False%><%
  Option Explicit
%>

<script language="JScript" runat="server">
  function get_date_literal&#40;rss_date&#41; &#123;
    return new Date&#40;rss_date&#41;.toLocaleString&#40;&#41;
  &#125;
</script>

<%
  'Αθλητικά
  Const TARGET_URL = "http&#58;//www.eportal.gr/news/index2.php?option=com_rssxt&type=RSS&no_html=1&cat=%C1%E8%EB%E7%F4%E9%EA%DC"
  Response.Charset = "iso-8859-7"
  Response.CodePage = 1253

  Response.LCID = 1032
  
%><html>
  <head>
    <title>Ειδήσεις από το eportal.gr</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
    <style type="text/css">
      body &#123; 
        font-family&#58;sans-serif, verdana;
        font-size&#58;14px;
      &#125;
      div.rss-title, div.rss-description &#123;
        border&#58; 1px solid #bfbfbf;
        padding&#58; 3px 10px;
      &#125;
      div.rss-title &#123;
        background-color&#58; #ffffdf;
      &#125;
      div.rss-description &#123;
        border-top&#58; none;
        background-color&#58; #eff7ff;
      &#125;
      div.rss-title a &#123;
        text-decoration&#58;none;
      &#125;
      span.date &#123;
        font-size&#58;12px;
        color&#58;red;
      &#125;
    </style>
  </head>
  <body>
    <h2 style="text-align&#58;center">Ειδήσεις από το eportal.gr</h2>
<%
  Dim http, doc, list
  Set http = Server.CreateObject&#40;"MSXML2.ServerXMLHTTP"&#41;
  http.Open "GET", TARGET_URL, False
  http.Send
  Set doc = http.responseXML
  Set http = Nothing
  Set list = doc.getElementsByTagName&#40;"item"&#41;
  If doc.documentElement.getAttribute&#40;"version"&#41; <> "0.92" Then Err.Raise 3000, , "Unexpected RSS version."
  
  Dim node, cnt
  cnt = 0
  For Each node In list
    cnt = cnt + 1
%>
    <div class="rss-title">
      <%=cnt & "&#41; " & node.selectSingleNode&#40;"title"&#41;.text%>
      &#91;<a href="<%=node.selectSingleNode&#40;"link"&#41;.text%>">Link</a>,
      <span class="date"><%=get_date_literal&#40;node.selectSingleNode&#40;"pubDate"&#41;.text&#41;%></span>&#93;
    </div>
    <div class="rss-description"><%=node.selectSingleNode&#40;"description"&#41;.text%></div>
    <br>
<%
  Next
%>
  </body>
</html>
Αν προτιμάς κάτι σε PHP, μπορείς να ρωτήσεις τους Guru! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από tasosnt » 04 Μάιος 2005 00:37

Πως μπαίνει ASP στο Frontpage?

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από KGP » 04 Μάιος 2005 00:57

ego na kano mia ilithia erotisi? ta rss kai ta feeds tou eportal einai dika tou? i ta pernei apo allou? kai an ta pernei apo allou? giati den pas kalitera stin pigi? na glitoneis kai "mesazontes/ntavatzilikia"?

kai kati allo echo dei to content tis ert aristera deksia.....to dinei dorean?


episis giati den chrisimopiieis grabber kai fetcher?
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πως ενσωματώνω κώδικα σε σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Μάιος 2005 09:33

tasosnt έγραψε:Πως μπαίνει ASP στο Frontpage?
Κάτω αριστερά έχει τρία κουμπάκια: Normal, HTML, Preview. Με το κουμπί HTML βλέπεις τον κώδικα και μπορείς να κάνεις αλλαγές. Οι σελίδες ASP δεν είναι τίποτα εξωτικό. Είναι απλές σελίδες με κώδικα HTML, που περιέχουν όμως και κώδικα VBScript ανάμεσα σε <% και %>. Η πρώτη σου δουλειά πάντως πρέπει να είναι να μάθεις αν ο server που κάνει hosting τις σελίδες σου υποστηρίζει ASP. Αν όχι τότε θα πρέπει να βρεις άλλον που να υποστηρίζει, ή να αλλάξεις τεχνολογία (PHP).
KGP έγραψε:ego na kano mia ilithia erotisi? ta rss kai ta feeds tou eportal einai dika tou?
Καθόλου ηλίθια δεν είναι η ερώτηση, μόνο που εγώ δεν έχω ιδέα από που πηγάζουν τα RSS! :)
KGP έγραψε:episis giati den chrisimopiieis grabber kai fetcher?
Τι είναι αυτά? Πρώτα φορά τα ακούω. Παραπάνω δεν έδωσα κατ'ανάγκη την καλύτερη λύση για το ζητούμενο, παρά μόνο κάτι προσιτό στις γνώσεις μου που το δοκίμασα και λειτουργεί. Αν γνωρίζεις καλύτερους τρόπους με ενδιαφέρει να τους μάθω.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες