Προβληματακι με δεδομένα από txt

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 04 Απρ 2005 07:22

Καλημέρα.

Τραβάω δεδομένα από ένα αρχείο txt με την εντολή loadVariables ενώ παράλληλα χρησιμοποιώ και το System.useCodepage=true; για να μου εμφανίζει σωστά τα ελληνικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πάρω τον χαρακτήρα "%" από το αρχείο txt. Υπάρχει μήπως κάποια ειδική ακολουθια χαρακτηρων για να εμφανιστει αυτό το συμβολο;
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

rk9
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 15 Δεκ 2004 11:28

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από rk9 » 04 Απρ 2005 08:33


Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 04 Απρ 2005 15:44

Μα το έχω ήδη χρησιμοποιήσει το System.useCodePage = true; για να μου βγάλει τα ελληνικά, αλλά το "%" δεν εμφανίζεται, προσπάθησω επίσης να το προσθέσω και από τους ειδικούς χαρακτήρες μέσω του flash, αλλά και πάλι τίποτα.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Expl0it » 05 Απρ 2005 03:28

Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς την

Κώδικας: Επιλογή όλων

System.useCodePage = true;
Γιατί ελέγχει τα regional setting του μηχανήματος από το οποίο βλέπει κάποιος το flash ! Με αποτέλεσμα αν δεν είναι στημένο σε Ελληνικά regional settings να μην τα δίχνει σωστά !

Περισσότερα εδώ
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 05 Απρ 2005 06:02

Ναι.

Όμως, εγώ έχω φτιάξει ένα dynamic text box, με γραμματοσειρά την tahoma, και αυτο πέρνει δεδομένα από ένα αρχείο txt. Αν δεν βάλω το System.useCodePage = true; , τότε βλέπω κουτάκια, αν το βάλω βλεπω όλους τους χαρακτήρες εκτός από το "%". Υπάρχει κάποιος εναλλακτικος τρόπος για να λειτουργήσει σωστά?
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Expl0it » 05 Απρ 2005 14:00

Το αρχείο .txt από το οποίο διαβάζει το dynamic text είναι UTF-8 ?
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 05 Απρ 2005 15:26

Τι είναι το UTF-8?

Απλά άνοιξα το σημειωματάριο και δημιούργησα ένα αρχείο txt με τα κατάλληλα πεδία μέσα.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Expl0it » 06 Απρ 2005 14:33

Όταν σώνεις το αρχείο που έχεις φτιάξει με το notepad , μπορείς να επιλέξεις και Encoding ! Από default είναι στο ANSI ! Εσύ κάνε save σαν UTF-8 !

Εικόνα
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 06 Απρ 2005 19:26

Thanx για την διευκρίνηση, το άλλαξα, και αφαίρεσα το System.useCodepage=true; αλλά και πάλι δεν μπορώ να εμφανίσω το σύμβολο "%".
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από HeRu » 07 Απρ 2005 10:46

Λογικό είναι γιατί με το χαρακτήρα % σηματοδοτείς την έναρξη url encoded character, μετά το % πρέπει να βάλεις ένα αριθμό που αντιστοιχεί σε έναν χαρακτήρα. Βαλε μέσα στο txt αρχείο σου "%25" για να σου βγάλει το "%"

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Προβληματακι με δεδομένα από txt

Δημοσίευση από Knorcedger » 07 Απρ 2005 11:14

Δουλεψε.

Σε ευχαριστώ πολύ.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες