Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Δημοσίευση από Kanonieris » 05 Απρ 2005 11:43

Μήπως ξέρει κανείς πως είναι δυνατόν να μην μου βγαίνουν διπλές καταχωρήσεις e-mail στην βάση που έχω?Δηλ. όταν πάμε να βάλουμε ένα εμαιλ το οποίο υπάρχει στην βάση είδη να βγάζει ένα μύνημα"πχ e-mail exists".Θέλω επίσης να μάθω πως γίνεται σε πεδία username kai password να πατάω submit και να γίνεται έλεγχος στην βάση αν υπάρχουν τα στοιχεία που έχουν γραφτεί και μετά να γίνεται η πρόσβαση στην περιοχή των μελών.

έχω πάλι αυτόν τον κώδικα:
?php
$conn = mysql_connect("localhost", "root", "") or die(mysql_error());
mysql_select_db("sector5",$conn) or die(mysql_error());
$sql_user = "INSERT INTO member values('$_POST[name]', '$_POST[surname]', '$_POST[nickname]', '$_POST[username]', '$_POST[password]', '$_POST[email]', '$_POST[city]', '$_POST[job]', '$_POST[age]')";
//$mail = "select mail from member";
//$check = "select mail from member where mail = '$mail'";

if (mysql_query($sql_user,$conn)) {
echo "record added!!!";
echo "<P><a href=\"../index.php\">Go To The main Page.</a></p>";
}
else {
echo "something went wrong";
}
?>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kanonieris την 05 Απρ 2005 13:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Δημοσίευση από Kanonieris » 05 Απρ 2005 12:03

θέλω να διευκρινήσω πως μιά λύση γι αυτό που ζητάω είναι να ορίσω το πεδίο e-mail στην βάση σαν Μοναδικό.Θα ήθελα όμως μία διαφορετική λύση σε php.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Απρ 2005 17:00

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$conn = mysql_connect&#40;"localhost", "root", ""&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_select_db&#40;"sector5",$conn&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

$SELECT = mysql_query&#40;"SELECT mail FROM member WHERE mail = '$_POST&#91;email&#93;' ", $conn&#41;;

if &#40;!mysql_num_rows&#40;$SELECT&#41;&#41;&#123;

             $sql_user = "INSERT INTO member values&#40;'$_POST&#91;name&#93;', '$_POST&#91;surname&#93;', '$_POST&#91;nickname&#93;', '$_POST&#91;username&#93;', '$_POST&#91;password&#93;', '$_POST&#91;email&#93;', '$_POST&#91;city&#93;', '$_POST&#91;job&#93;', '$_POST&#91;age&#93;'&#41;";

             if &#40;mysql_query&#40;$sql_user,$conn&#41;&#41; &#123;
                 echo "record added!!!";
                 echo "<P><a href=\"../index.php\">Go To The main Page.</a></p>";
             &#125;
             else &#123;
                 echo "something went wrong";
             &#125;

&#125;else&#123;
echo "mail exists";
&#125;
?>

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Δημοσίευση από Kanonieris » 05 Απρ 2005 17:12

Να σαι καλά Cha0s, μήπως βρήκες και κάτι για το username kai password που είπα παραπάνω?


Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Php - MySql Διπλές καταχωρήσεις - Περιοχή μελών

Δημοσίευση από ZauZ » 08 Απρ 2005 19:00

Re pedia , h lish na to orisoume san Monadiko , kai sti sinexeia , ean entopish provlima h SQL ekei , na tis orisoyme me ena IF THEN ELSE na pei oti yparxei to email ... ???

Rotao dld , mipos ayto einai pio aplo ! h mipos telika leme to idio pragma... ?
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες