Pou yparxei to lathos?

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 09 Απρ 2005 21:10

Gia sas pedia. loipon akouste ti den katalaveno... thelo na ftiakso ena button sto flash, sto opio molis pernaei o kersoras apo epano tou, na pezi ena movie clip,kai molis febgi o kersoras apo epano tou episis na kani mia kinisi apo to idio movie clip. kala os edw. twra exw dwsei san onoma sto mc mlink1 kai evala ton ekseis kodika sto button

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	tellTarget ("_root.mlink1") {
		gotoAndPlay(2);
	}
}
on (rollOut) {
	tellTarget ("_root.mlink1") {
		gotoAndPlay(11);
	}
}

kai kathe fora pou paw na to trekso mou bgazei to ekseis sfalma

Target not found: Target="_root.mlink1" Base="_level0"

ti na fteei re gamoto? EUXARISTO

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από HeRu » 11 Απρ 2005 10:35

Είσαι σίγουρος ότι το mc είναι στο _root ?
Anyway ο τρόπος που χρησιμοποιείς είναι για το παλιό Flash
Δοκίμασε έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver) {
	_root.mlink1.gotoAndPlay(2);
}
on (rollOut) {
	_root.mlink1.gotoAndPlay(11);
}
Αν το mc είναι στο ίδιο επίπεδο με το κουμπί δεν χρειάζεται να βάλεις _root.

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 11 Απρ 2005 18:10

File Heru dokimasa opos mou to ipes alla pali tpt den egine. koita to movieclip kai to button ta exw mazi stin library mazi me ola ta pragmata pouthelo, arage nomizo den xriazete to _.root, alla kai pali evala ton kodika etsi

Κώδικας: Επιλογή όλων

 on (rollOver) { 
   tellTarget ("mlink1") { 
      gotoAndPlay(2); 
   } 
} 
on (rollOut) { 
   tellTarget ("mlink1") { 
      gotoAndPlay(11); 
   } 
}
kai den egine tpt.

na se rwtiso sto button ti prepei na valo kai se pia idiotita px. sto up,over,down

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από HeRu » 12 Απρ 2005 10:32

Στα frames των buttons δεν βάζεις κώδικα αλλά την εμφάνιση του κουμπιού στις διάφορες καταστάσεις, δηλαδή up = κανονική εμφάνιση over = όταν είναι το mouse πάνω από το κουμπί down = όταν κάνει ο χρήστης click πάνω στο κουμπί και hit = η περιοχή δράσης του κουμπιού.
Τον κώδικα το βάζεις πάνω στο κουμπί σαν σύνολο και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο frame του button. Επίσης τι εννοείς είναι στην Library ? Πρέπει να τα βάλεις μέσα στην timeline για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, π.χ. στο root η μέσα σε ένα movieclip. Μέσα στην library δεν κάνουν τίποτα εκτός με μια ειδική διαδικασία που μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά μέσω κώδικα.

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 12 Απρ 2005 23:44

Sorry file pou se epriksa alla mou espase ta nevra den petixenei me tpt. loipon koita exw to mc exw kai to koumpi, ta bazo mesa stin skini kai ta dyo kai bazo ton eksis kodika sto button

on (rollOver) {
_root.mlink1.gotoAndPlay(2);
}
on (rollOut) {
_root.mlink1.gotoAndPlay(11);
}

kai den pezi me tpt pigeno epano apo to koumpi alla den kanei tpt.
oso gia to root den exw katalavei se pies periptoseis mpenei. kai oson afora tin library pou egrapsa sto proigoumeno minima enoousa oti exw ola ta dedomena mou p.x photos,mc,graphic,sound k.t.l mesa ola xima stin library kai apo ekei oti thelo to bazo stin skini. ti alo na fteei ti kano lathos. pos sintasete h entoli xwris to root?

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από HeRu » 13 Απρ 2005 11:12

Στο movieclip έχεις δώσει όνομα (mlink1) εκεί που λέει instance name ?

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 13 Απρ 2005 18:42

oxi re file. hta ti kitakso kai thas ou pw. pantos xilia euxaristo

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 14 Απρ 2005 00:43

File Heru na se kala me eswses ta katafera. petixe epitelous... exw akoma mia erwtisi an den se pirazei. akou, estw oti exw stin flash selida mou ena mc pou thelo na ekteleite kathe merika defterolepta pou na orizo egw, pios kwdikas xriazete sto mc wste na gini afto? kai pali EUXARISTO

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από HeRu » 14 Απρ 2005 10:29

Όταν λες να εκτελείτε το mc τι εννοείς ? Μήπως εννοείς function ?

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 14 Απρ 2005 17:34

otan lew na ekteleite enow diladi na tou les ana osa deftera theleis na pezei. p.x estw oti exw ena flash kai enw ekteleite na stamataei sta 145 frames, ekei the exw diafora koumpia k.t.l, kai exw kai ena mc to opio thelo na pezi ana kapia deftera. katalaves?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από Knorcedger » 14 Απρ 2005 17:45

Χρησιμοποιησε τον παρακατω κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

onClipEvent(load){
	setInterval( function(){ _root.myclip.gotoAndPlay(2); }, 1000 );
}
To myclip θα παιζει ανα 1000ms=1s
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 15 Απρ 2005 00:41

Se euxaristo poli file Knorcedger. tha to koitakso. EUXARISTO

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 15 Απρ 2005 14:54

Pali den ta katafera. koita evala sto movie clip ton kodika pou mou ipes kai ekei pou leei myclip evala to onoma tou dikou mou, alla den egeine tpt. ti les na fteei?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από Knorcedger » 15 Απρ 2005 15:09

Δεν ξέρω. Κανονικα θα έπρεπε να λειτουργεί όπως αυτό.


Πάρε και το fla για να το κοιτάξεις
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

xnoydhs
Δημοσιεύσεις: 131
Εγγραφή: 26 Μαρ 2004 01:19
Τοποθεσία: Korid

Pou yparxei to lathos?

Δημοσίευση από xnoydhs » 15 Απρ 2005 20:21

ok file na se kala kai esy ta katafera thanks re pedia.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης