window.close

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

window.close

Δημοσίευση από patriot » 10 Απρ 2005 19:05

Με μεγαλή μου έκπληξη διαπίστωσα ότι το window.close() δεν πιάνει στον Mozilla (version 1.0.2) ή το Netscape (8.0 beta) δηλ στις τελευταίες εκδόσεις τους!! Ότι script και αν δοκίμασα το παράθυρο δεν λέει να κλείσει ένω στην Opera και τον explorer όλα λειτουργούν κανονικά. Είναι δυνατόν σε 2 broswers να δουλεύει και σε 2 να μην δουλεύει ένα τόσ απλό script; Δεν είναι δα και ο τρομερός κώδικας. Δοκίμασα αυτά:

1)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="javascript&#58;window.close&#40;&#41;">Close</a>
2)

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <A href="javascript&#58; self.close &#40;&#41;">Close</A>
3)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SCRIPT LANGUAGE="JScript">
function foo&#40;&#41; &#123;
    close&#40;&#41;;&#125;
</SCRIPT>



<BODY onclick="foo&#40;&#41;;">
</BODY>




<BUTTON onclick="close&#40;&#41;;">
Click this button and document.close&#40;&#41; is called.
</BUTTON>

αλλά τίποτα.... Έχουν αυτά τα script κάποιο λάθος ή απλά είναι bug των browsers; Έχεις κανείς κανέναν άλλον κώδικα; ή μήπως εγώ έκανα κάποιο λάθος ειδικά σε αυτούς τους δύο; :crash:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από id12586 » 10 Απρ 2005 19:20

Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Barathrum
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 18 Μαρ 2004 07:49
Τοποθεσία: Cecropia..
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από Barathrum » 10 Απρ 2005 19:25

file mou, egw etsi to exw sthn selida mou

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="#" onClick="window.close&#40;&#41;;" onMouseOver="window.status='Κλείσιμο Παραθύρου'; return true;" onMouseOut="window.status='Pulse.gr - Dancing On The Ashes..'; return true;" title="Κλείσιμο Παραθύρου">Κλείσιμο</a>
kai doulebei mia xara.

pane na dokimasis Pulse.gr, pane terma katw sthn selida sto aristero meros exei kapia links, pata h to terms h to site map. o kwdikas briskete sto "kleisimo"

Άβαταρ μέλους
Barathrum
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 18 Μαρ 2004 07:49
Τοποθεσία: Cecropia..
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από Barathrum » 10 Απρ 2005 19:27

esena sou einai arketo to

<a href="#" onClick="window.close();">Close</a>

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από geraki » 10 Απρ 2005 19:56

Προσοχή όμως!
Δεν θα ήθελα να είμαι σε κάποιο site και να μου κλείσει το παράθυρο όπου έχω ανοικτά καμμιά δεκαριά tabs ακόμη...
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από cordis » 10 Απρ 2005 20:00

Κώδικας: Επιλογή όλων

if window.tabscount&#40;&#41; > 1 then 
--don't close this window
end if
joke...
:P :P :P :P

αλήθεια.. υπάρχει τρόπος να ξέρεις αν υπάρχουν ανοικτά tabs; :think:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Barathrum
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 18 Μαρ 2004 07:49
Τοποθεσία: Cecropia..
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από Barathrum » 10 Απρ 2005 20:03

agnwsto, kalo einai omws na to bazoume auto se popup parathirakia pou exoume kapies genikes odhgies kai tipota parapanw

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

window.close

Δημοσίευση από patriot » 10 Απρ 2005 20:37

Πρώτα από όλα ευχαριστώ που απαντήσατε

id12586

Το url το ήξερα αλλά δεν το σκέφτηκα.... θα το κοιτάξω.....**μισή ώρα μετά***....το κοίταξα... δυστυχώς δεν έχει αυτό που θέλω γιατί θέλω μόνο javascript. Αν έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο script που δεν είναι javascript τότε δεν μου κάνει.... Ευχαριστώ όμως. :wink:


Barathrum
Barathrum έγραψε:esena sou einai arketo to
<a href="#" onClick="window.close();">Close</a>


Το δοκίμασα.. για έναν μυστηριώδη λόγο ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!!!! :o :o :o :o :o

Επίσης ο κώδικας που μου ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤ (τον οποίο τον έκανα COPY/PASTE όταν τον βάζω στον html editor μου και μετά κάνω preview με τον mozilla δεν πιάνει!!!

Ενώ όταν πάω στο pulse.gr (καλά καταπληκτικό Layout!! Συγχαρητήρια στον κατασκευαστή όποιος και αν ειναι!!) και πατάω κάτω-κάτω sitemap και "κλείσιμο" το παράθυρο ΚΛΕΙΝΕΙ!!!!! Ε, λοιπόν δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!




Geraki
Προσοχή όμως!
Δεν θα ήθελα να είμαι σε κάποιο site και να μου κλείσει το παράθυρο όπου έχω ανοικτά καμμιά δεκαριά tabs ακόμη...
Το έχω βάλει OnClick.. όποτε θέλει ο χρήστης το πατάει.... Εξάλου δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό που λες είναι σωστό στους browsers που αναφέρω αφού δεν κλείνει καν. Στον explorer σου βγάζει μήνυμα και σε ρωτάει... και στην Opera κλείνει μόνο το συγκεκριμένο tab....


Cordis
Καλά ρε συ.. ώστε είναι αλήθεια ότι με τα ποιο απλά αστεία κανείς μπορεί να πεθάνει από τα γέλια... Δεν ξέρω γιατί αλλά το βρήκα καταπληκτικό!!! Τέτοια-τέτοια!!!! :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe:
αλήθεια.. υπάρχει τρόπος να ξέρεις αν υπάρχουν ανοικτά tabs;
Μέχρι στιγμής μάλλον δεν θα το έχουν σκεφτεί αφού τα tabs στους browsers είναι κάπως καινούργια.... Η λογική όμως λέει ότι ναι.. αφού να σκεφτείς ότι βρήκα τρόπο να μου κάνει add bookmark (με τον ίδιο τρόπο που κάνεις add to favorites) στο NETSCAPE κάτι που μέχρι σχετικά πρόσφατα ήταν αδύνατο και το μοναδικό που μπορούσες να κάνεις ήταν να πατάς CTRL+D!!!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
Barathrum
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 18 Μαρ 2004 07:49
Τοποθεσία: Cecropia..
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από Barathrum » 10 Απρ 2005 21:49

Barathrum έγραψε:esena sou einai arketo to
<a href="#" onClick="window.close();">Close</a>
Το δοκίμασα.. για έναν μυστηριώδη λόγο ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!!!! :o :o :o :o :o

Επίσης ο κώδικας που μου ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤ (τον οποίο τον έκανα COPY/PASTE όταν τον βάζω στον html editor μου και μετά κάνω preview με τον mozilla δεν πιάνει!!!

Ενώ όταν πάω στο pulse.gr (καλά καταπληκτικό Layout!! Συγχαρητήρια στον κατασκευαστή όποιος και αν ειναι!!) και πατάω κάτω-κάτω sitemap και "κλείσιμο" το παράθυρο ΚΛΕΙΝΕΙ!!!!! Ε, λοιπόν δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!
euxaristw, egw "einai"

gia na sou doulebei sto pulse kai na mhn sou doulebei opws to bazeis esu, profanos kati kaneis lathos. prospathise ksana afou ki egw sto ekana paste apo thn selida mou opws to exw egw.

to prwto pou sou ekana post einai opws to exw egw kai sto deutero ebgala ta upoloipa java.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

window.close

Δημοσίευση από patriot » 11 Απρ 2005 10:45

gia na sou doulebei sto pulse kai na mhn sou doulebei opws to bazeis esu, profanos kati kaneis lathos.
Αυτό σκέφτηκα και εγώ και κοίταξα τον κώδικα απο την αρχή. ΤΙΠΟΤΑ!!

Μετά λέω άνθρωπος είμαι, μπορεί κάτι να μου ξέφυγε, βάζω το html document στον html validator (html validator... μήπως και χρειαστεί σε κανέναν....) και ΤΙΠΟΤΑ! Όλα είναι οκ!!!

Μετά σκέφτηκα μήπως φταίει κανένα meta tag. Κάποιο κουφό όπως το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
το οποίο αφαιρεί το cache (δεν θέλω cookies αφού δεν υπάρχει κάτι που να τα χρειάζεται και αφού έχω 5-6 image-κια μεγάλα όσο ένα emoticon (το καθένα) και δεν κάνουν 2 ώρες να φορτώσουν) αλλά για καλό και για κακό τα έβγαλα όλα αλλά ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Ε, τι άλλο να κάνω πια;; Άσε δε που όλα όσα έδωσες τα έκανα copy/paste άρα δεν χωράει περίπτωση λάθους παρά μόνο στο υπόλοιπο document. Γι' αυτό άνοιξα ένα νέο και καθαρό document:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
	<title>HTML document</title>
</head>
<body>

</body>
</html>
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!! Δεν κουφάθηκες ακόμα;;; :o :o Εγώ να δεις....!!!! :o :o :o

Άν τώρα βρει κάποιος λύση θα πρέπει να είναι θεός!!!! (Είναι ένας τρόπος για να τον προσκυνάμε..... Λοιπόν; Ποιος θέλει να γίνει;; :kaloe: )
to prwto pou sou ekana post einai opws to exw egw kai sto deutero ebgala ta upoloipa java.
Ναι το κατάλαβα, σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο. :wink:
Και επέτρεψε μου να σου πω να αλλάξεις την συνήθεια να λες την λέξη "java" όταν θες να πεις (όταν εννοείς) την javascript. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Μπορείς αντί για "java" να γράφεις "JS" το οποίο αντιπροσωπεύει καθαρά την javascript (να.. υπάρχουν 2-3 javascript... άλλη της microsoft, άλλη από την Netscape....[αν και αρχικά ήταν της Netscape] και πάει λέγοντας) και είναι κρίμα να το μπερδεύεις με την java που είναι εντελώς μια άλλη γλώσσα. Βέβαια για να ξέρεις αρκετά (από όσο κατάλαβα) την javascript υποθέτω ότι το ξέρεις αυτό που σου λέω απλά ήθελα να βεβαιωθώ... Κρίμα να παίρνεις λάθος απαντήσεις από πιθανόν κάποιους που νομίζουν ότι εννοείς "java"...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος patriot την 11 Απρ 2005 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από tsiger » 11 Απρ 2005 11:16

mipws gia kapoio logo exei apenergopoiithei i js ston browser sou?

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από tsiger » 11 Απρ 2005 11:19

episis dokimase auto pou sou edwse o Barathrum

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="#" onClick="window.close&#40;&#41;;">Close</a>
anoi3e to me firefox trexto kai pigaine Ergasies -> Consola Javascript kai pes mas an vlepeis kapoio lathos ekei mesa

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

window.close

Δημοσίευση από patriot » 11 Απρ 2005 12:17

mipws gia kapoio logo exei apenergopoiithei i js ston browser sou?
Ετοιμαζόμουν να πω "όχι" μιας και δεν απενεργοποιώ ποτέ μου την Javascript ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥ BROWSER όμως είπα να ριξω μια ματιά όταν μάλιστα είδα το επόμενο μήνυμα σου...

Πήγα tools/javascript console (ΦΥΣΙΚΑ έχω αγγλικά windows και προγράμματα) και στο μοναδικό tab (καρτέλα) που έγραφε κάτι ήταν στο "messages". Έγραφε το εξής:

"Scripts may not close windows that were not opened by script"

Έτσι ανακάλυψα το πρόβλημα!!! (Αρχίζω το προσκύνημα!! :hammer: )
Όμως τώρα έχω δύο απορίες

α) Τι κάνω τώρα;;;
β) Γιατί μου λέει ότι δεν μπορεί να κλείσει το/κάποιο script που δεν άνοιξε από κάποια εντολή script αφού τo <a href="javascript:window.close()">Close</a> είναι ΟΝΤΩΣ ένα script?? Τι σημασία έχει αν είναι το Close? Και μην μου πείτε ότι το "Close" είναι "κλείσιμο" (πώς να "ανοίξει" κάποιος ένα "κλείσιμο";; ) γιατί έτσι όπως τα λέει εννοεί γενικότερα!!!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

window.close

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 11 Απρ 2005 13:21

malov afto pou evoei eivai oti prepei prota va kaveis pop to para8iro me javascript gia va mporeis va to kliseis meta
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

window.close

Δημοσίευση από patriot » 11 Απρ 2005 14:18

Rapid-eraser έγραψε:malov afto pou evoei eivai oti prepei prota va kaveis pop to para8iro me javascript gia va mporeis va to kliseis meta
:o :o Μα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ!!!! :snooty: :doh: Αυτό είναι ντιπ ηλίθιο! :crash:

Και έπειτα ακόμα ποιο ηλίθιο είναι vα βάλω να ανοίγει ένα pop-up στο οποίο να έχω ετοιμάσει ένα html document που να έχει μέσα ένα "Close"!!! Και όταν θα γίνει το close, ποιο πράγμα θα κλείσει; Το pop-up!!!! Όχι η σελίδα!!!

Και δηλ πώς το κάνουν αυτοί που ο κώδικας τους δεν ανοίγει κάτι πρώτα;; Δεν βάζουν javascript;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες