Δημιουργια .css

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 13 Απρ 2005 16:26

Εχω διαβασει καποια post εδω μεσα,εχω δει και καποια tutorial αλλα δεν με εχουν βοηθησει στο να καταλαβω πως να κανω ενα αρχειο .css και μετα να το χρησιμοποιησω μεσα στα αρχεια php.

Καποιος καμια βοηθεια! :D

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από xmavidis » 13 Απρ 2005 16:31

τα αρχεία css είναι αρχεία μέσα στα οποία φτιάχνεις κλάσεις για να διαμορφώσεις το στυλ τις σελίδας σου.
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από softius » 13 Απρ 2005 16:51

Κατ' αρχήν το css δεν θα το χρησιμοποιήσεις στην php, αλλά στη HTML ;) Aυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί δεν θα χρησιμοποιήσεις κάποια php εντολή για συνδέσεις τις σελίδες σου με ένα css αρχείο!

Αρχείο css μπορείς να δημιουργήσεις μέσω απλών editor (notepad, dreamweaver) ή σε ειδικούς editor (για css) όπως ο Style Master. Αφού δημιουργήσεις το css, μπορείς να το προσθέσεις στην σελίδα σου βάζοντας το πιο κάτω κομμάτι κώδικα στο head

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link rel="stylesheet" href="yourfile.css" type="text/css">
όπου yourfile.css βάζεις το path του css αρχείου. Αν χρησιμοποιήσεις κάποιον WYSIWYG editor μάλλον δημιουργεί αυτόματα css αλλά όχι σε ξεχωριστό αρχείο, αλλά μέσα στο ίδιο. Αυτά τα css περιλαμβάνονται μέσα στα tags:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
....
</style>
Ελπίζω να έχω απαντήσει στην απορία σου. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το css μπορείς να βρεις στο w3schools.

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 13 Απρ 2005 17:08

Πολυ καλες σελιδες!!!!!Ευχαστω!!! :D


Αλλα εγω δεν χρησιμοποιω κανενα αλλο προγραμα παρα το wordPad και τον explorer.

Για να το χρησιμοποιησω τωρα σε php αρχεια θα πρεπει να κανω ενα include to css??


Και κατι τελευταιο θα μπορουσε καποιος να μου δειξει πως πρεπει να μοιαζει ενα .css αρχειο που να τα περιεχει ολα!!! :D

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από softius » 13 Απρ 2005 17:43

skull έγραψε:Για να το χρησιμοποιησω τωρα σε php αρχεια θα πρεπει να κανω ενα include to css??
Το έχω ήδη τονίσει αυτό, πως δεν θα χρησιμοποιήσεις κάποια εντολή στην php για το css. To css συνδέεται με ένα html αρχείο και μόνο. Σου έχω περιγράψει τον τρόπο προηγουμένως. Με άλλα λόγια, δεν θα κάνεις τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

include "layout.css";
Σκέψου το css σαν εικόνα... όταν βάζεις μία εικόνα σε μία σελίδα δεν κάνεις include την εικόνα στο php, αλλά βάζεις το απαραίτητο tag στον HTML κώδικα. Έτσι υποδεικνύεις στον browser που βρίσκεται η εικόνα και τη φορτώνει. Το ίδιο συμβαίνει και με το css.
Και κατι τελευταιο θα μπορουσε καποιος να μου δειξει πως πρεπει να μοιαζει ενα .css αρχειο που να τα περιεχει ολα!!! :D
Ένα αρχείο css περιλαμβάνει περιγραφή των στοιχείων και των κλάσεων της html σελίδας. Με άλλα λόγια, τα css συχνά εξαρτώνται από την δομή και την εμφάνιση που θες να δώσεις στην σελίδα σου. Καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο τα tutorials στο w3schools... :wink:

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 16 Απρ 2005 13:11

Και η πρωτη μου ερωτηση.....


Εκανα ενα css αρχειο και το διαμορφωσα ετσι ωστε βλεποντας την σελιδα σε firefox δουλευει αψογα αλλα στο internet explorer δεν εμφανιζει τιποτα.

Ουτε γραματοσειρες,φοντο,χρωματα...ειναι σαν να μην το βλεπει καθολου το αρχειο css! :-?

Εχει κανεις να προτεινει τιποτε???

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από softius » 16 Απρ 2005 19:11

Μπορείς να μας παραθέσεις λίγο από τον κώδικα που χρησιμοποίησες για να συνδέσεις το css με τη σελίδα; Μάλλον εκεί θα είναι το λάθος.

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από KGP » 16 Απρ 2005 19:30

na rotiso kati psiloascheto....kathoti echo empiria apo IE7....mou "fenete" oti tha imparchei provlima me ta CSS....se tetia periptosi ti ginete?
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
3dotsgr
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: 20 Ιαν 2005 19:12
Τοποθεσία: Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από 3dotsgr » 16 Απρ 2005 22:44

kathoti echo empiria apo IE7
Internet Explorer 7? Is it out already?
You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. Remember.. all I am offering is the truth, nothing more.

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 17 Απρ 2005 12:34

Αυτή είναι η αρχή του index.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>SKULL</title><META NAME="skull" CONTENT="skull">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_preloadImages&#40;&#41; &#123; //v3.0
  var d=document; if&#40;d.images&#41;&#123; if&#40;!d.MM_p&#41; d.MM_p=new Array&#40;&#41;;
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for&#40;i=0; i<a.length; i++&#41;
    if &#40;a&#91;i&#93;.indexOf&#40;"#"&#41;!=0&#41;&#123; d.MM_p&#91;j&#93;=new Image; d.MM_p&#91;j++&#93;.src=a&#91;i&#93;;&#125;&#125;
&#125;

function MM_swapImgRestore&#40;&#41; &#123; //v3.0
  var i,x,a=document.MM_sr; for&#40;i=0;a&&i<a.length&&&#40;x=a&#91;i&#93;&#41;&&x.oSrc;i++&#41; x.src=x.oSrc;
&#125;

function MM_findObj&#40;n, d&#41; &#123; //v4.01
  var p,i,x;  if&#40;!d&#41; d=document; if&#40;&#40;p=n.indexOf&#40;"?"&#41;&#41;>0&&parent.frames.length&#41; &#123;
    d=parent.frames&#91;n.substring&#40;p+1&#41;&#93;.document; n=n.substring&#40;0,p&#41;;&#125;
  if&#40;!&#40;x=d&#91;n&#93;&#41;&&d.all&#41; x=d.all&#91;n&#93;; for &#40;i=0;!x&&i<d.forms.length;i++&#41; x=d.forms&#91;i&#93;&#91;n&#93;;
  for&#40;i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++&#41; x=MM_findObj&#40;n,d.layers&#91;i&#93;.document&#41;;
  if&#40;!x && d.getElementById&#41; x=d.getElementById&#40;n&#41;; return x;
&#125;

function MM_swapImage&#40;&#41; &#123; //v3.0
  var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for&#40;i=0;i<&#40;a.length-2&#41;;i+=3&#41;
   if &#40;&#40;x=MM_findObj&#40;a&#91;i&#93;&#41;&#41;!=null&#41;&#123;document.MM_sr&#91;j++&#93;=x; if&#40;!x.oSrc&#41; x.oSrc=x.src; x.src=a&#91;i+2&#93;;&#125;
&#125;
//-->
</script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="skull.css" />
</head>

<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" onLoad="MM_preloadImages&#40;'images/about_on.gif','images/services_on.gif','images/products_on.gif','images/contact_on.gif','images/sitemap_on.gif'&#41;">


....

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Απρ 2005 13:29

php ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 17 Απρ 2005 15:59

:cry: :-? :-? :-? :oops: :-? :-? :-? :cry:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Απρ 2005 16:10

Αυτό που έκανες paste ήταν HTML & CSS.

Η PHP που είναι;

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από skull » 17 Απρ 2005 16:13

Αυτο ειναι η αρχη του Index.php!

Παρακατω ειναι τα include με τα Php! :wink:

Να το χωσω ολο??

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Δημιουργια .css

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Απρ 2005 16:14

Όχι δεν χρειάζεται... απλα το μεταφέρω στην σωστή ενότητα, αφού δεν έχει σχέση με PHP απότι φαίνεται ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες