Στησιμο Εφαρμογης....

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 13 Απρ 2005 18:50

Ας υποθεσουμε, οτι κποιος νεο χρηστης διχος γνωσεις πανω σε database να στήσει εφαρμογη (πχ. php-Nuke) να επεξεργαστεί και να την τροποποιήσε, θελει να μαθει. Τι κανει?

Εχουμε μια σελιδα που δεινει ολα ετυμα ουσιαστηκα με sql - php και ολα αυτα. (πχ freegreece.net )που εχω εγω.
Πως μπορει να μαθει υπαρχει καπου οπου θα μπορει να δει βημα βημα να το κανει αυτο...?
Να διοση στο "Existing MySQL Databases" την εφαρμογη.

...Σας ζαλησα :evil: με της ερωτησεις μου?
sorry.

Περιμενο εσας που γνωριζεται κατι παραπανω απο εμενα.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 13 Απρ 2005 19:13

Για να ανεβάσεις μια εφαρμογή όπως το phpnuke δε χρειάζεται να μάθεις τίποτα. Απλά Upload και ακολούθησε τις οδηγίες του install.

Για επεξεργασία και τροποποίηση αναλόγως τι θες να κάνεις.

Παρατηρώ πως θέτεις με εντελώς λαθεμένο τρόπο τις περισσότερες ερωτήσεις σου και έτσι είναι δύσκολο να μάθεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα πρέπει να διαχωρίσεις τι σημαίνει πρόγραμμα, τι σημαίνει βάση δεδομένων, τι σημαίνει γλώσσα προγραμματισμού και τι σημαίνει χώρος φιλοξενίας. Να ξέρεις ότι η ερώτηση θέλει περισσότερη τέχνη και περισσότερο κόπο από την απάντηση.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 13 Απρ 2005 19:28

βασικα το phpnuke ηταν παραδηγμα, υπαρχουν πολλες εφαρμογες που δεν σου λεει στο install..
Απλα πρεπει να ρυθμησεις το "htaccess".

Οσο για τον τροπο που κανω ερωτηση εχεις απολητο δικιο γιαυτο ξανα το ποιανω.


Εχουμε ενα χωρο στον internet. Πχ(freegreece.net).
Το οποιο μας δεινει ενα ολοκληρομενο συστημα για να παρουσιασουμε την σελιδα μας και της δουλειες μας, με cpanel -οπου στηριζει βασεις δεδομενον - εφαρμογες και αλλα.

Πανω στην αρχηκη βαση θελεις να στήσουμε μια εφαρμογη, η οποια χριαζεται καποιες ρυθμησεις για να αναγνωριστη απο το συστημα και να μην βγαζει error's (px. Warning: main(): Failed opening 'admin/config/header.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/yoursite/public_html/pmaplmaplma/index.php on line 14)

ετσι κατι πρεπει να κανεις για να εχεις μια εφαρμοφη που να δουλευει.
Πρεπει να ρυθμησεις το "Existing MySQL Databases" να ονομζεις την νεα βαση κτλ.

Τι κναουμε..
Θα μου πειτε οτι η σελιδα που φιλοξενη το domain σου θα εχει προνοησει και θα εχει δωσει αναλητικα πως γινε, αυτο θελουμε και εμεις εδω να μαθουμε πως γινετε αυτο, με απλα βηματα.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 13 Απρ 2005 21:03

βασικα το phpnuke ηταν παραδηγμα, υπαρχουν πολλες εφαρμογες που δεν σου λεει στο install.. Απλα πρεπει να ρυθμησεις το "htaccess".
Για παράδειγμα αυτό που λες δεν είναι κατανοητό. Το htaccess είναι ένα αρχείο που προσφέρει στον server κάποιες πληροφορίες για το τι να κάνει σε ορισμένες περιπτώσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται για προστασία φακέλων αλλά έχει κι άλλες χρήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις βάζοντας αυτό τον όρο στην πρότασή σου.
cpanel -οπου στηριζει βασεις δεδομενον - εφαρμογες και αλλα.
Το cpanel είναι ένας εύκολος τρόπος να διαχειρίζεσαι κάποιες λειτουργίες του server ή μέρους του server. Δεν στηρίζει βάσεις δεδομένων και εφαρμογές. Αυτές μπορούν να υπάρξουν και χωρίς το cpanel.
Πανω στην αρχηκη βαση θελεις να στήσουμε μια εφαρμογη, η οποια χριαζεται καποιες ρυθμησεις για να αναγνωριστη απο το συστημα και να klpklp
Αυτό που γράφεις είναι ..λίγο... . Πχ η έκφραση "αναγνωριστεί από το σύστημα" είναι ακατανόητη. Η εφαρμογή, το πρόγραμμα αν έχει γραφτεί με κάποια γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζει ο server τότε δεν τίθεται θέμα "αναγνώρισης". Και επιπλέον δεν στήνουμε ένα πρόγραμμα πάνω στη βάση. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τη βάση για να εισάγει και να αντλεί δεδομένα. Πρόγραμμα είναι ο μηχανισμός, βάση δεδομένων είναι τα ουσιαστικά περιεχόμενα του μηχανισμού.
ετσι κατι πρεπει να κανεις για να εχεις μια εφαρμοφη που να δουλευει.
Πρεπει να ρυθμησεις το "Existing MySQL Databases" να ονομζεις την νεα βαση κτλ.
Με αυτή την έκφρασή σου φαντάζομαι ότι εννοείς πως θες να φτιάξεις μια νέα βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το cpanel. Εκεί απλά δίνεις ένα όνομα στη βάση, εισάγεις username και password για τον χρήστη της και έπειτα πατάς το κουμπί που συνδέει τον συγκεκριμένο χρήστη με τη συγκεκριμένη βάση. Έπειτα δίνεις αυτά τα στοιχεία στο πρόγραμμα που θες να εγκαταστήσεις (πχ phpnuke) κατά τη διάρκεια του Install και όλα είναι ανθηρά.

Μετά αν θες να αλλάξεις το design ή να προσαρμόσεις κάποιες λειτουργίες του έτοιμου προγράμματος που εγκατέστησες είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο και αντιμετωπίζεται η κάθε περίπτωση διαφορετικά. Δεν υπάρχει μια λύση για τα πάντα.

Άποψή μου είναι ότι αντιμετωπίζεις γενικά λίγο επιφανειακά τα ζητήματα. ΠΧ Όταν βλέπεις τη φράση "Manage mysql database" πρέπει να διαβάσεις στο internet τι είναι database και τι είναι mysql πριν μπεις μέσα και αρχίσεις το "manage". Η γνώση θέλει μέθοδο και ωριμότητα.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 14 Απρ 2005 02:10

να σου πω λιγο κατι και οπως τωρα αν μπορεις να μου τα εξηγισεις...οκ.

Λοιπον εχουμε μια εφαρμογη στο pc μας.οκ?
Και θελουμε να την ανεβασουμε στον server μας, και το ανεβαζουμε με ftp, αυτο απο μονο του δουλευει?Οχι!Θελει καποιες ρυθμησεις ετσι δεν ειναι για να δει το συστημα οτι αυτη η εφαρμογη πρεπει να κανει κατι.Μεσο της database πηστευω.

Αυτη η ρυθμηση απο που την κανω, εχωντας παντα ενα cpanel px. fantastiko.

Μπορεις να με βοηθεισεις πανω σε αυτα.?

Λογικα ειναι η απαντηση στο τρητο τελευτεο σκελος παραπανω ε..?

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 14 Απρ 2005 02:37

Καταρχάς η γλώσσα προγραμματισμού με την οποία φτιάχτηκε το πρόγραμμα πρέπει να υποστηρίζεται από τον server στον οποίο το ανεβάζεις. Π.χ αν είναι php πρέπει ο server να έχει εγκατεστημένη την php.

Έστω ότι ανεβάζεις μια εφαρμογή php. Οι πολύ γνωστές εφαρμογές στυλ php-nuke έχουν έναν δικό τους installer (πρόγραμμα εγκατάστασης) το οποίο απλά το εκτελείς και τα κάνει όλα μόνο του, αφού σου ζητήσει ορισμένες πληροφορίες, όπως όνομα της βάσης δεδομένων, passwords κλπ.

Αλλες εφαρμογές έχουν ένα αρχειάκι config, το οποίο το ανοίγεις με τo notepad και βάζεις μόνος σου αυτά που ζητάει. Αυτές οι εφαρμογές δεν έχουν installer, αλλά μάλλον εσύ δεν θα τις συναντήσεις γιατί ασχολείσαι με τις πολύ γνωστές (στυλ phpnuke) που έχουν σχεδόν όλες.

Κατά τ'άλλα ναι. Την ανεβάζεις μέσω ftp και απλά δουλεύει.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από softius » 14 Απρ 2005 03:27

stonekito έγραψε:Και θελουμε να την ανεβασουμε στον server μας, και το ανεβαζουμε με ftp, αυτο απο μονο του δουλευει?Οχι!Θελει καποιες ρυθμησεις ετσι δεν ειναι για να δει το συστημα οτι αυτη η εφαρμογη πρεπει να κανει κατι.Μεσο της database πηστευω.
Την database σου θα την "πειράξεις" μόνο στην περίπτωση που θες να ανεβάσεις το περιεχόμενο π.χ. άρθρα που υπάρχουν στο pc σου. Αλλά λογικά δεν θα χρειαστείς κάτι τέτοιο...

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 14 Απρ 2005 15:15

ανεβασα μια εφαρμπογη στο server μου.
και μου βγαζει αυτο.
Σελιδα
http://www.stonekgraff.freegr.net/phpclassifieds/

Τι πρεπει να κανω για να αναγνωριστη απο το server μου και δεν εχει καποιο αρχειο install or config...

τι πρεπει να κανω...?

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 14 Απρ 2005 15:43

Φαντάζομαι από τα μηνύματα λάθους ότι αφενός λείπουν κάποια αρχεία, αφετέρου λείπει η βάση δεδομένων. Στην πρώτη περίπτωση βάζεις τα αρχεία που λείπουν, πχ το admin/config/header.inc.php

Στη δεύτερη περίπτωση κάνεις όσα είπαμε παραπάνω
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 14 Απρ 2005 16:38

profanos leipei kati alla oxi ta arxeia giati to arxeio poy bgazei os lathos einai..
http://www.stonekgraff.freegr.net/phpcl ... in/inc.php

h bash pos mporoume na thn baloume kai poy.?

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 14 Απρ 2005 16:48

καλά. Αν θες διάβασε προσεχτικά τα όσα είπαμε και μη συνεχίζεις να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 14 Απρ 2005 20:38

Λοιπον θα κανω αυτα που ειπες.

Κανω create μια νεα βαση δεδομένων.
1.
Δίνω ένα όνομα στη βάση,
2.
Βαζω username και password
3.
και πατάω το κουμπί που συνδέει τον συγκεκριμένο χρήστη με τη συγκεκριμένη βάση.

Μεχρι εδω καλα?
τι πρεπει να κανω για τα στεοιχεια που λες?

Δες...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 14 Απρ 2005 21:40

Ωραία. Μετά αυτά τα στοιχεία που έβαλες για τη δημιουργία της database θα στα ζητήσει το php classifieds κατά την εγκατάσταση.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από stonekito » 14 Απρ 2005 23:10

η εγκατασταση πως θα γινει ομως?

απο που θα το ανατρεξω για να γινει αυτο δεν εχω καταλαβει.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Στησιμο Εφαρμογης....

Δημοσίευση από cdhyper » 14 Απρ 2005 23:46

Είπαμε ψάξε για φάκελο install ή για αρχείο install. Αν δεν έχει διάβασε το readme με τις οδηγίες. Δεν είναι και ανώτερα μαθηματικά.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες