keimeno sthn kato mpara

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
bilakiss
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 07 Μάιος 2004 00:47

keimeno sthn kato mpara

Δημοσίευση από bilakiss » 20 Απρ 2005 18:36

kapoio script gia na trexi keimeno sthhn kato mpara xeri kapoios????
eyxaristo

Άβαταρ μέλους
goofakos
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Απρ 2005 00:05
Τοποθεσία: Somewhere between that riff and the other one.

keimeno sthn kato mpara

Δημοσίευση από goofakos » 20 Απρ 2005 22:03

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript">
  <!--
  var message = "Edw to mhnyma sou";
  var speed = 100; /* Orizeis thn taxythta */
  var forward = true; 

  function bnc&#40;&#41;&#123;
    if &#40;forward&#41; &#123;
      message = " " + message;
      forward = &#40;&#40;message.length > 120&#41; ? false &#58; true&#41;;
    &#125; else &#123;
      if &#40;message.charAt&#40;0&#41; == ' '&#41; &#123;
        message = message.substring&#40;1, message.length&#41;;
      &#125; else &#123;
        forward = true;
      &#125;
    &#125;
    window.status = message;
    setTimeout&#40;"bnc&#40;&#41;", speed&#41;;
&#125; 

  bnc&#40;&#41;; 
  //-->
</script>
Ο παραπάνω κώδικας μπαίνει στο <head> του εγγράφου. Δουλεύει σε ΙΕ αλλα δυστυχώς οχι σε Firefox. Για άλλους browsers δεν έχω δοκιμάσει :oops:
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

keimeno sthn kato mpara

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Απρ 2005 09:13

Δουλεύει και σε Firefox, αρκεί να μην το έχει μπλοκάρει ο χρήστης:

Tools -> Options -> Web Features -> JavaScript -> Advanced -> Change status bar text = False

Ανάλογη επιλογή έχει και ο Opera. Το οποίο σημαίνει ότι η αλλαγή του κειμένου στη status bar βρίσκεται στις "γκρίζες" περιοχές του scripting. Μάλιστα ακριβώς αυτού του είδους τα ενοχλητικά scriptάκια είναι που κάνουν αναγκαία την ύπαρξη αυτής της επιλογής. Υπάρχουν κι άλλοι - χρήσιμοι - τρόποι να αξιοποιηθεί η status bar προγραμματιστικά, αλλά δυστυχώς τα παίρνει όλα η μπάλα. Δεν ξέρω το λόγο που θέλεις να στερήσεις από το χρήστη της σελίδας σου τις πληροφορίες που του δίνει η status bar. Αν το κάνεις πάντως για να την κάνεις πιο ενδιαφέρουσα και σκερτσόζα, ξανασκέψου το. Εκτός αν το target group που σ'ενδιαφέρει είναι δωδεκάχρονα παιδιά, οι χρήστες θα φύγουν από το site σου γρηγορότερα απ'όσο θα ήθελες.
:doh:... :roll:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

kiriakosk
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 12 Φεβ 2006 17:04

keimeno sthn kato mpara

Δημοσίευση από kiriakosk » 10 Αύγ 2006 01:54

Όλα αυτά τα μλποκάρει ακόμα και ο internet explorer υπάρχει κάποιο script που να περνά απο τον ΙΕ χωρίς να κόβεται?

Άβαταρ μέλους
kostas101
Δημοσιεύσεις: 293
Εγγραφή: 19 Ιουν 2006 09:51
Επικοινωνία:

keimeno sthn kato mpara

Δημοσίευση από kostas101 » 10 Αύγ 2006 02:15

Συμφωνω με τα παραπανω.Ενα τετοιο σκριπτ υποβαθμιζει τη σελιδα πολυ.Αυτο θα το καταλαβεις εαν δεις λιγο ποια sites το κανουν αυτο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες