Provlima me ellinika se guestbook

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
angelos79
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 24 Φεβ 2003 02:30
Τοποθεσία: Αθήνα

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από angelos79 » 21 Απρ 2005 01:09

geia xara exo ayto to guestbook http://vourvoura.net/guestbook3/ kai to provlima einai oti otan eisagei kapios mhnyma sta ellinika emfanizei to apotelesma pou vlepete.

mporei kapoios na me voithisei?

eyxaristo

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από greekbytes » 21 Απρ 2005 01:37

στo index και στο addentry.php βάλε αντί για
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> αυτό iso-8859-7

Άβαταρ μέλους
angelos79
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 24 Φεβ 2003 02:30
Τοποθεσία: Αθήνα

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από angelos79 » 21 Απρ 2005 10:01

Φίλε greekbyte έψαξα λεπτομερώς των κώδικα και του index και του addentry αλλά δεν υπάρχει το <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> για να κάνω την αλαγή ή δεν το βρείκα.

Αυτός για παράδειγμα είναι ο κώδικας του addentry:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php



$include_path = dirname&#40;__FILE__&#41;;
include_once $include_path."/admin/config.inc.php";
include_once $include_path."/lib/$DB_CLASS";
include_once $include_path."/lib/image.class.php";
include_once $include_path."/lib/template.class.php";

include_once $include_path."/lib/vars.class.php";
include_once $include_path."/lib/add.class.php";

$gb_post = new addentry&#40;$include_path&#41;;

if &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_action"&#93;&#41;&#41; &#123;
    $gb_post->name = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_name"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_name"&#93; &#58; '';
    $gb_post->email = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_email"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_email"&#93; &#58; '';
    $gb_post->url = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_url"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_url"&#93; &#58; '';
    $gb_post->comment = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_comment"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_comment"&#93; &#58; '';
    $gb_post->location = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_location"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_location"&#93; &#58; '';
    $gb_post->icq = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_icq"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_icq"&#93; &#58; '';
    $gb_post->aim = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_aim"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_aim"&#93; &#58; '';
    $gb_post->gender = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_gender"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_gender"&#93; &#58; '';
    $gb_post->userfile = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_FILES&#91;"userfile"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;&#41; && $HTTP_POST_FILES&#91;"userfile"&#93;&#91;"tmp_name"&#93; != ""&#41; ? $HTTP_POST_FILES &#58; '';
    $gb_post->user_img = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_user_img"&#93;&#41;&#41; ? $HTTP_POST_VARS&#91;"gb_user_img"&#93; &#58; '';
    $gb_post->preview = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_preview"&#93;&#41;&#41; ? 1 &#58; 0;
    $gb_post->private = &#40;isset&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_private"&#93;&#41;&#41; ? 1 &#58; 0;
    echo $gb_post->process&#40;$HTTP_POST_VARS&#91;"gb_action"&#93;&#41;;
&#125; else &#123;
    echo $gb_post->process&#40;&#41;;
&#125;

?>

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από softius » 21 Απρ 2005 11:59

Στον html κώδικα πρέπει να το ψάξεις, κι όχι στο php ;) Ο κώδικας που αναφέρει ο greekbytes πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες γραμμές, μέσα στο head tag.

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από nastis » 21 Απρ 2005 12:08

Καλημέρα,
Για το θέμα του charset στην html σελίδα 99% είναι σε κάποιο από τα includes που έχεις στον κώδικα που έστειλες πιθανόν σε κανα config.inc.php, ή κανα template.class.php θα το βρείς.(στην τελική ανοιξε τα όλα).

Αυτό θα σου διορθώσει το να επιλέγει ο browser σωστό codepage(π.χ. να φαίνεται εκείνο το "Δευτέρα" σωστά.).

Από την άλλη τα &9** που φαίνονται, (ας με διορθώσει κανας expert αμα κάνω λάθος), αλλά πιστεύω ότι δεν είναι καλα περασμένα στην βάση τα Ελληνικά από που τα "τραβάς".

Ελπίζω να βοήθησα.
Β.

Άβαταρ μέλους
angelos79
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 24 Φεβ 2003 02:30
Τοποθεσία: Αθήνα

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από angelos79 » 21 Απρ 2005 14:10

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά αλλά δυστηχώς δε μπορώ να βγάλω άκρη. Στο link που ακολουθεί υπάρει όλο το script με το guestbook μόνο έτσι μπορεί να γίνει δουλειά

http://vourvoura.net/guest.zip

Ευχαριστώ

idiot
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 22 Οκτ 2003 23:22
Τοποθεσία: Κάπου εκεί!

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από idiot » 21 Απρ 2005 14:59

apla vale ton kwdika tou greekbytes mesa sto <head></head> tis selidas.
an den yparxei tote ayto ftaiei :P:P:P

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από nastis » 21 Απρ 2005 16:34

Μέσα στο /templates/header.php
μεταξύ των <head> θα βάλεις
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">

και για τον admin ότι αρχίζει από panel- στο
/admin/panel_*.php
μια απο τα ίδια με το meta tag

(και όπου άλλου βλέπεις να σχηματίζει σελίδα με header tags καινούργια.)

Β.

Άβαταρ μέλους
angelos79
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: 24 Φεβ 2003 02:30
Τοποθεσία: Αθήνα

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από angelos79 » 22 Απρ 2005 00:22

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.

Το πρόβλημα λύθηκε!!! :D :D :D

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Provlima me ellinika se guestbook

Δημοσίευση από Cha0s » 22 Απρ 2005 11:27

Βασικά δεν πρέπει να λύθηκε ακριβώς...

Αν τόσο καιρό καταχωρούνταν τα στοιχεία στην βάση με λάθος codepage τότε έχεις junk πληροφορία στην βάση χωρίς λόγο.

Αυτή η junk πληροφορία μεταφέρεται στη και στην σελίδα όταν κάποιος βλέπει τις εγγραφές...

Anyway, για ένα απλό guestbook δεν είναι πρόβλημα οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες