asp?id....

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mihalisp
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 04 Ιουν 2002 03:00
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από mihalisp » 03 Σεπ 2002 12:11

mporei na moy kaneis giati se kapoia site sto target enos link to onoma toy target einai kapws etsi opws parakatw?

<li><a href="/gr/articles/arselect.asp?ar_id=1057">Η γλώσσα του σώματος</a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=106">Funny Tricks</a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=46">Βρείτε τον ωροσκόπο
σας </a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=61">Θέματα αντισύληψης</a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=50">Γελιογραφίες</a>
<li><a href="/gr/games/casino/casino.asp">Casino χωρίς χρήματα</a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=100">Ερωτικά κείμενα</a>
<li><a href="/gr/articles/ar.asp?arctg_id=44">Στείλε e-cards</a>


giati ...asp?arctg_id=44 ?

exei sxesh me search engine?

thanks.

harrygr
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 01 Αύγ 2002 11:44
Τοποθεσία: Athens, Galatsi

asp?id....

Δημοσίευση από harrygr » 03 Σεπ 2002 12:37

Ξεκινάμε με την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις τι κάνει ένα link της μορφής:
<a href="/articles/arselect.html">Η γλώσσα</a>

Τα link που αναφέρεις παραπέμπουν σε αρχεία τύπου ".asp".
<a href="/gr/articles/arselect.asp?ar_id=1057">Η γλώσσα του σώματος</a>
π.χ. στο παραπάνω link το arselect.asp είναι αρχείο τύπου ".asp"
και μάλιστα του πασάρουμε και την τιμή μίας παραμέτρου: ar_id=1057.

Εάν πάλι δε γνωρίζεις τι είναι τα ".asp" αρχεία, αυτό είναι άλλο θέμα
προς συζήτηση...

Άβαταρ μέλους
mihalisp
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 04 Ιουν 2002 03:00
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από mihalisp » 03 Σεπ 2002 12:44

thanks alla kserw ti einai ta asp arxeia.ayto poy den katalabainw einai me poia prooptikh kollane meta to .asp to ?id=.....

ti boithaei ayto?mporeis na skefteis giti pithanon na to kanoyn etsi?

thanks

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από hohios » 03 Σεπ 2002 13:33

Έχουμε ένα url της μορφής:
www.mydomain.gr/index.asp?name=Lefteris

Από το ? και πέρα λέγετε querystring.
Ξεκινάει από ? και περιέχει μεταβλητές. Τι μεταβλητές; Ότι θέλουμε π.χ.
name=lefteris
gender=male
asxetos=nai
grafistas=nai
id=109
κι αυτές συνδέονται μεταξύ τους με το & δηλ.:
www.mydomain.gr/index.asp?name=lefteris ... nai&id=109

Έτσι όλες αυτές οι μεταβλητές μεταφέρονται στην ASP σελίδα μας για ανάγνωση και προσαρμογή.

Για να διαβάσει η ASP σελίδα μια μεταβλητή από το querystring χρησιμοποιούμε:
request.queryString("name") κλπ.
Οπότε αν θέλω να εμφανίσω στη σελίδα μου τη μεταβλητή name κάνω το εξής:
response.write(request.queryString("name"))
ή πρώτα την αντιγράφω σε μια άλλη νέα μεταβλητή και έπειτα την εμφανίζω:
dim passedname=request.queryString("name")
response.write(passedname)

Αν μπαίνει ο χρήστης με ?name=lefteris και θέλω να τον κάνω redirect σε άλλη σελίδα τότε:
if request.queryString("name") = "lefteris" then response.redirect("lefteris.asp")

Άβαταρ μέλους
mihalisp
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 04 Ιουν 2002 03:00
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από mihalisp » 03 Σεπ 2002 19:03

FILE BLEPW KSEREIS POLLA APO ASP KAI EKTIMW TH BOITHIA SOY.

NA SE RWTHSW KATI AKOMA?

ESTW OTI KAPOIOS XRHSTHS MPAINEI STH SELIDA MOY KAI AFOY KANEI EGGRAFH XRHSTH KANEI LOGIN KAI YPOBALLEI MIA FOROLOGIKH DHLWSH GIA TO 2002(PERI AYTOY PROKEITAI TO PROJECT).MHPWS KSEREIS PWS THA TO KANW ETSI WSTE THN EPOMENH FORA POY THA KANEI LOGIN O IDIOS XRHSTHS NA EINAI APENERGOPOIHMENO TO LINK POY SE ODHGEI SE NEA DHLWSH WSTE NA MHN EXEI TH DYNATOTHTA O IDIOS XRHSTHS NA KSANAKANEI FOROLOGIKH DHLWSH?

MIPWS ME KAPOIA METABLHTH H PEDIO HIDDEN SE FORMA POY NA PAIRNEI THN TIMH 0 KAI 1?


DEN KSERW KAI DEN MPORW NA TO FANTASTW STO MYALO MOY.AN MPOREIS KAI KSEREIS HELP ME.

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από hohios » 04 Σεπ 2002 09:47

Έστω ότι ο χρήστης κάνει εγγραφή στην υπηρεσία σου. Προφανώς τα στοιχεία του τα αποθηκεύεις σε database.
Μπορείς να έχεις στη database ένα πεδίο ας πούμε forolog_done που να είναι true ή false. Εννοείτε ότι η αρχική τιμή θα είναι false.
Έστω λοιπόν ότι κάνει φορολογική δήλωση, οπότε όταν πατήσει submit, το script εκτός που θα αποθηκεύσει τα στοιχεία της δήλωσης, θα αλλάξει το πεδίο fololog_done σε true.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπει ο χρήστης, θα κουβαλάει μαζί και το πεδίο αυτό που σου λέει ότι το έχει κάνει.
Έτσι, στη σελίδα που έχεις το link ας πούμε "φορολογική δήλωση" που σε κώδικα html είναι
<a href="forolog.asp">φορολογική δήλωση</a>
θα αντικαταστήσεις όλο αυτό σε:
<%
if rs.Fields.Items("forolog_done").value= true then
response.write("<a href='forolog.asp'>φορολογική δήλωση</a>")
else
response.write("φορολογική δήλωση") <-- χωρίς το <a> tag για να μην είναι link
end if
%>

Άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις cookies αλλά το πρόβλημα είναι οτι αν ο χρήστης τα σβήσει το σύστημα σου δεν θα ξέρει αν έχει κάνει φορολογική δήλωση ή όχι...

Άβαταρ μέλους
mihalisp
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 04 Ιουν 2002 03:00
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από mihalisp » 04 Σεπ 2002 12:12

file se eyxaristw poly.

exoyme ftiaksei ena site gia forologikes dhlwseis mesw internet kai exoyme balei bash mono gia ta stoixeia twn pelatwn.gia tis formes ths dhlwshs xrhsimopoihsame xml opote ta spedia ths formas mpainoyn ekei.thatan kalytera les na apothikeyame ola ayta to 60 pedia ths dhlwshs seth bash para sto xml?an taxame sth bash meta tha mporoysame na ta emfanisoyme poly eykola meena recordset an o xrhsths thelhsei na dei tis palies toy dhlwseis se mia forma.etsi den einai?me to xml omws exoyme mperdytei.gia na emfanisoyme ta pedia apo mia dhlwsh prepei nomizw na exoyme th forma-dhlwsh se xsl gia na thn emfanisoyme kai einai poly zori na metatrepseis ola ta xrwmata ths formas-dhlwshs se xsl.thanks

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

asp?id....

Δημοσίευση από hohios » 04 Σεπ 2002 13:50

Αφου λοιπόν δεν έχετε σε βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Απλά στα στοιχεία του χρήστη, "ονομα" "επίθετο" κλπ κλπ μπορείς να βάλεις και το πεδίο που είπαμε.

Όσο για τα στοιχεία της φορολογικής σε βάση, ναι θα ήταν αρκετά πιο εύκολο να τα εμφανίσεις με recordset στο τσάκα τσάκα.
Το θέμα όμως είναι τι εί είδους βάση χρησιμοποιείς:
Αν είναι απλή access 2000 τότε έχεις πρόβλημα, γιατί η access σε server σηκώνει άντε το πολύ 10-15 χρήστες on-line ταυτόχρονα (να κανουν browsing εννοώ).
Αν έχεις SqlServer δεν έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά είναι ακριβή υπηρεσία.

χμ... μπορείς να χρησιμοποιήσεις και mySql ακόμη καλύτερα γιατί είναι φθηνή υπηρεσία και... γρήγορη όσο η SqlServer της Microsoft.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης