Απλό εορτολόγιο

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από zeppos » 02 Φεβ 2007 13:40

Για ποιό πρόγραμμα μιλάμε τώρα;
Για βάση δεδομένων ή για το πρόγραμμα που έδωσα με .txt file
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από Khronos » 02 Φεβ 2007 13:42

Για αυτό με τη βάση.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από panosru » 02 Φεβ 2007 22:21

Kato apo to

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db("eortologio") or die("Could not select database");
bale:

Κώδικας: Επιλογή όλων

@mysql_query("SET CHARACTER SET 'greek';"); 
@mysql_query("SET NAMES 'greek';");
Opou greek einai to collation ths bashs sou kai to encoding pou xrhshmopoieis, px an exeis utf-8 tote anti gia greek tha baleis utf8 (xoris thn payla) kai sta dyo kata pasa pithanothta, an kai apo thn pleyra sou ta exeis ola sosta rythmismena, diladi exeis to sosto encoding sthn selida kai sthn bash sou kai exeis kai to sosto collation sthn bash tote eisai mia xara.

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:27

paidia to ebala kai ego pano stin basi mou me to onoma eortologio kai to pire kanonika tora ekana ena arxeio giortes.php kai to prosthesa san include pano sto site kai mou bgtazei auto

Could not connect :

prepei na iparxei kapoio problima edo $link = mysql_connect("localhost", "user", "kodikos")

to localhost einai kanoniko
to onoma tis db einai pspw kai ekei mesa ego balei to eortologio ti prepei na allaksw

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από mrpc » 28 Νοέμ 2007 17:32

Στα username και το password φαντάζομαι έβαλες τα δικά σου, ε;

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:34

nai aplos edo ta allaksa gia na min fenontai

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:35

kanonika den prepei na iparxei kapou kapoio pedio px dbname?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από mrpc » 28 Νοέμ 2007 17:43

Στη γραμμή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db("eortologio") or die("Could not select database"); 
αντί για eortologio βάλε τη δική σου ;)

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:49

tora bgazei auto Query failed : Table 'pspw.days' doesn't exist
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:52

gia na se dieukolino auta einai ta stixeia
Διακομιστής: localhost:3306 Βάση: pspw Πίνακας : eortologio

Άβαταρ μέλους
tasos_art
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 14:44
Τοποθεσία: Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από tasos_art » 28 Νοέμ 2007 17:58

to brika to problima itan ston kodika thanks pantos gia tin boithia
Εικόνα

a59k
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 10 Φεβ 2008 10:45

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από a59k » 28 Μαρ 2008 19:27

Προσπαθω να υπολογισω την ημερα του Πασχα, αδυνατον, ολο λαθος βγαζω.

Μηπως καποιος γνωριζει ? Ειδικα εαν εχει σε php, ακομη καλυτερα.

Παντως για το καθολικο Πασχα ειναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

function paquescalc($annee) {

         $G = $annee % 19;
         $C = (int)($annee / 100);
         $H = (int)($C - ($C / 4) - ((8*$C+13) / 25) + 19*$G + 15) % 30;
         $I = (int)$H - (int)($H / 28)*(1 - (int)($H / 28)*(int)(29 / ($H + 1))*((int)(21 - $G) / 11));
         $J = ($annee + (int)($annee/4) + $I + 2 - $C + (int)($C/4)) % 7;
         $L = $I - $J;
         $m = 3 + (int)(($L + 40) / 44);
         $d = $L + 28 - 31 * ((int)($m / 4));
         $y = $annee;
         $E = mktime(0,0,0, $m, $d, $y);
        return $E;
   }
$paques=paquescalc($annee);

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από zeppos » 29 Μαρ 2008 12:57

Το καθολικό Πάσχα έχει την .. δική του function

Γράψε το παρακάτω σε ένα αρχείο php και τρέξε το και θα δείς...
<?php
$easter = date("d/m/Y" ,easter_date());
echo "<center>Το καθολικό Πάσχα εφέτος είναι στις: <b>: $easter</b></center>";
?>
Το ορθόδοξο όμως είναι μια άλλη ιστορία.. Είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία μπλεγμένη με τις φάσεις της σελήνης κλπ..

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από cherouvim » 29 Μαρ 2008 18:56

a59k έγραψε:Προσπαθω να ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

function paquescalc&#40;$annee&#41; &#123;

         $G = $annee % 19;
         $C = &#40;int&#41;&#40;$annee / 100&#41;;
         $H = &#40;int&#41;&#40;$C - &#40;$C / 4&#41; - &#40;&#40;8*$C+13&#41; / 25&#41; + 19*$G + 15&#41; % 30;
         $I = &#40;int&#41;$H - &#40;int&#41;&#40;$H / 28&#41;*&#40;1 - &#40;int&#41;&#40;$H / 28&#41;*&#40;int&#41;&#40;29 / &#40;$H + 1&#41;&#41;*&#40;&#40;int&#41;&#40;21 - $G&#41; / 11&#41;&#41;;
         $J = &#40;$annee + &#40;int&#41;&#40;$annee/4&#41; + $I + 2 - $C + &#40;int&#41;&#40;$C/4&#41;&#41; % 7;
         $L = $I - $J;
         $m = 3 + &#40;int&#41;&#40;&#40;$L + 40&#41; / 44&#41;;
         $d = $L + 28 - 31 * &#40;&#40;int&#41;&#40;$m / 4&#41;&#41;;
         $y = $annee;
         $E = mktime&#40;0,0,0, $m, $d, $y&#41;;
        return $E;
   &#125;
$paques=paquescalc&#40;$annee&#41;;
Βάζε πιο σωστά variable names. Αυτός ο κώδικας τυφλώνει!

bad: $J, $k, $l, $m, $Z
good: $students, $studentCount, $total, $evenDays, $currentDate

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Απλό εορτολόγιο

Δημοσίευση από fafos » 29 Μαρ 2008 18:57

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$getyear = $_GET&#91;year&#93;;

$date = mktime&#40;12,0,0, 1, 1, $getyear&#41;;

function getOrthodoxEaster&#40;$date&#41;&#123;
 
  $year = date&#40;"Y", $date&#41;;
  $r1 = $year % 19;
  $r2 = $year % 4;
  $r3 = $year % 7;
  $ra = 19 * $r1 + 16;
  $r4 = $ra % 30;
  $rb = 2 * $r2 + 4 * $r3 + 6 * $r4;
  $r5 = $rb % 7;
  $rc = $r4 + $r5;
 return strtotime&#40;"3 April $year + $rc days"&#41;;
&#125;
$pasxa = getOrthodoxEaster&#40;$date&#41;;
$pasxa= date&#40;'j.n.Y', $pasxa&#41;;
echo $pasxa;
?>

opou $_GET[year] h xronia pou thes na ypologiseis to pasxa..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης