Buttons

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Buttons

Δημοσίευση από Wolfi » 24 Απρ 2005 21:17

θελω να δημιουργησω mia flash εφαρμογη κατα την οποια θα παταει ο
χρηστης σε ενα button και θα τον μεταφερει στο επομενο scene
πως μπορει να γινει αυτο?
δεν ξερω πολλα απο flash(ακομα)
και γενικα πως μπορω να "δειξω" στο flash σε πιο scene και σε πιο layer
αναφερομαι?

Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

Buttons

Δημοσίευση από veriotis » 25 Απρ 2005 18:08

πως μπορω να "δειξω" στο flash σε πιο scene και σε πιο layer

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) {
gotoAndStop("Layer 2", 12);

}
θα παταει ο
χρηστης σε ενα button και θα τον μεταφερει στο επομενο scene

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) {
gotoAndStop(12);

}
opou 12 to scene pou thes na pas
opou "layer 2" to leyer pou thes na pas

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Buttons

Δημοσίευση από Expl0it » 25 Απρ 2005 20:34

Ο τρόπος που ανέφερες φίλε veriotis είναι ψηλο λάθος ! Γιατί άν απλά δώσεις νούμερο frame δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει να παίξει το σωστό frame στην σωστή scene ! Γι'αυτό το λόγο είναι πολύ καλύτερο να δίνεις ονομασίες και στα frames και στα scenes ! Οπότε άν για παράδειγμα είσαι στην scene1 και θέλεις να πάς να παίξεις ένα frame στην scene2 που το έχεις ονομάσει frame2 θα πάς και θα δώσεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) { 
gotoAndStop("scene2"."frame2"); 
}
Αν είσαι στην scene 1 και πάς και δώσεις αυτό που είπες εσύ , δηλαδή

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release) { 
gotoAndStop(12); 
}
Θα πάει και θα πέξει το frame12 της scene1 και όχι της scene2 που θέλεις.
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Buttons

Δημοσίευση από Wolfi » 25 Απρ 2005 21:21

και γενικα πως μπορω να "δειξω" στο flash σε πιο scene και σε πιο layer
αναφερομαι?
εδω εκανα εγω ενα λαθος
ηθελα να πω σε πιο scene και σε πιο frame

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Buttons

Δημοσίευση από Wolfi » 25 Απρ 2005 21:44

Δοκιμασα να μετονομασω το scene2 σε sk2
on (release) {
gotoAndplay("sk2");
}
αλλα δεν λειτουργει
καποια ιδεα?¨
:cry:

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Buttons

Δημοσίευση από xultimatex » 26 Απρ 2005 14:56

Δεν αρκεί να πεις σε ποια scene θέλεις να παίξεις αλλά και το frame.
Ξαναδές το post του Filter.
Αν έχεις και το Flash Pro 2004 έχει κι ένα σχετικό tutorial.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Buttons

Δημοσίευση από Wolfi » 26 Απρ 2005 22:53

εγραψα
on (release) {
gotoAndStop("sk2"."fr");
}
οπου fr onomasa to frame ths scene2 pou thelei na paei
kai sk2 thn scene 2
omws vgazei sfalmata :(
ti na kanw?

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Buttons

Δημοσίευση από Expl0it » 26 Απρ 2005 23:56

Wolfi έγραψε:omws vgazei sfalmata
Τι σφάλματα σου βγάζει ?
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης