Προβλημα με μενου!

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Απρ 2005 17:03

Κοιτάω τη σελίδα που έχεις δώσει, αλλά δεν έχει τον κώδικα που αναφέρεις. Έχει τα εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--webbot CLIENTSIDE bot="Ws3FpEx" MODULEID="'default &#40;project&#41;\Forum_off.xws'" PREVIEW="&lt;img src='Forum.gif?004658BA' editor='Webstyle3' border='0'&gt;" startspan  --><noscript><img src="Forum.gif?004658BA" editor="Webstyle3"></noscript><!--webbot bot="Ws3FpEx" endspan i-checksum="21046"  -->
Δηλαδή απουσιάζει το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script src="xaramenu.js"></script><script webstyle3 src="forum.js"></script>
Υποθέτω λοιπόν ότι τον κώδικα που γράφεις τον πήρες από το αρχείο στο δίσκο σου και όχι από το αρχείο στον server, και ότι τα αρχεία αυτά έχουν διαφορές μεταξύ τους.

Κάτι άλλο. Το μενού απ' ό,τι βλέπω δεν είναι παρά ένα συνηθισμένο drop-down μενού με JavaScript, με το συνηθισμένο σφάλμα να μη δουλεύει το navigation αν ο browser είναι χωρίς JavaScript. Θα σε συμβούλευα να μετατρέψεις τα top-menus σε κανονικά links, αντί για νεκρά href=javascript:;.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από Stathis » 28 Απρ 2005 18:36

θα ηθελα πολυ να μου το εξηγησεις απλα. pws na to kanw kanoniko link ? θελω να ειναι το μενου ετσι --->


να παταω το κουμπι και να βγαινει ενα μενου με αυτα που εχω μεσα...

Εικόνα

ετσι ...

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Απρ 2005 21:34

Το θέμα είναι ότι χωρίς JavaScript δε θα βγαίνει ούτε μενού ούτε τίποτα. Ορισμένοι επισκέπτες του site σου (περίπου το 10%) δε θα έχουν πρόσβαση στις σελίδες εκτός τις αρχικής. Μία πολύ συνηθισμένη λύση είναι να προσθέσεις εναλλακτικό navigation στο κάτω μέρος της σελίδας με απλά links. Μία άλλη είναι να μετατρέψεις τα κουμπιά (Home, Links, Forum κ.λπ) σε links. Δηλαδή να αλλάξεις τα "javascript:;" του αρχείου forum.js σε υπαρκτές διευθύνσεις σελίδων π.χ. "weather.htm".

Κώδικας: Επιλογή όλων

mainMenuItem&#40;"forum_b1",".gif",26,79,"javascript&#58;;","","Home",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b2",".gif",26,79,"javascript&#58;;","","Links",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b3",".gif",26,79,"javascript&#58;;","","Forum",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b4",".gif",26,79,"javascript&#58;;","","Guestbook",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b5",".gif",26,79,"javascript&#58;;","","Weather",2,2,"forum_plain"&#41;;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από Stathis » 28 Απρ 2005 21:55

nai alla εγω θελω να εχω ενα μενου τετοιο drop down και να κανει την πλοηγηση πιο ευκολη <-?

τωρα αμα τα κανω ετσι οπως το λες ... θα υπαρχει το μενου?

επειδη με τα λινκ πιστευω δεν ειναι και ο πιο ευκολος τρόπος να κανεις πλοηγηση μεσα σε μια σελίδα και πιστευω πως ειναι και καπως αντιαισθητικο και ας ειναι και ερασιτεχνικη...


όσο για το λογοτυπο δεν βγαινει με τπτ . τι να κανω?

www.stathis.tk

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Απρ 2005 22:15

Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά προνοείς και για τους χρήστες χωρίς JavaScript. Αλλά και οι υπόλοιποι θα το βρουν εξυπηρετικό πιστεύω. Όσο για την ευκολία της πλοήγησης που εξασφαλίζουν τα drop-down menus ... υπάρχουν διάφορες απόψεις. Προσωπικά είμαι εναντίον. Τα μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η οικονομία χώρου, με κόστος τη μειωμένη accessibility για άτομα με δυσκολία στο χειρισμό του mouse. Πάντως υπάρχει τρόπος να φτιαχτούν drop-downs χωρίς εκτεταμένη χρήση JavaScipt. Λιγη καλογραμμένη CSS και μία σταγόνα JavaScript αρκεί. Αν σε ενδιαφέρει οι σελίδες σου να κατεβαίνουν 1.5 sec γρηγορότερα, δες εδώ (άρθρο, παράδειγμα).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από Stathis » 28 Απρ 2005 23:01

οπως μαλλον καταλαβες δεν ξερω γρι απο java και γενικα τπτ. αυτον των κωδικα που τον εβαλες παραπανω που τον βαζω τι κανω? μαλλον θα βάλω λινκ αν και δεν θελω...

θα δω τι θα κανω θα παρω ιδεες . αν εχεις καμια ιδεα πες.

ThaNks For YouR Time...

Stathis............

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα με μενου!

Δημοσίευση από skeftomilos » 29 Απρ 2005 15:52

Έχεις δίκιο, το άφησα λίγο φλου. Ο παραπάνω κώδικας είναι από το αρχείο forum.js που είχες ανεβάσει στο server. Κάθε μία από τις πέντε εντολές αντιστοιχεί σε ένα από τα πέντε κουμπιά/μενού. Το πέμπτο όρισμα της κάθε εντολής αντιστοιχεί στη διεύθυνση του link του αντίστοιχου κουμπιού. Σε όλα τα κουμπιά η διεύθυνση είναι η "javascript:;", που με λίγα λόγια σημαίνει ότι όταν πατάει κανείς το κουμπί δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Το "javascript:;" σημαίνει νεκρό link. Αν λοιπόν θέλεις να ζωντανέψουν τα κουμπιά άλλαξε τις πέντε εντολές και αντικατέστησε το "javascript:;" με μία διεύθυνση. Μπορείς να βάλεις πλήρη διεύθυνση, αλλά αφού όλα τα αρχεία είναι στον ίδιο φάκελο αρκεί να γράψεις το όνομα του αρχείου της συνδεδεμένης σελίδας. Η μορφή του κώδικα μετά τις αλλαγές θα είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mainMenuItem&#40;"forum_b1",".gif",26,79,"loucia.htm","","Home",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b2",".gif",26,79,"carlotta.htm","","Links",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b3",".gif",26,79,"esmeralda.htm","","Forum",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b4",".gif",26,79,"marcia.htm","","Guestbook",2,2,"forum_plain"&#41;;
mainMenuItem&#40;"forum_b5",".gif",26,79,"jouana.htm","","Weather",2,2,"forum_plain"&#41;;
Λίγα λόγια για τις διευθύνσεις. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:

α) Relative. Παράδειγμα "esmeralda.htm" ή "ladies/esmeralda.htm". Η διεύθυνση είναι σχετική με τη διεύθυνση της σελίδας που περιέχει το link. Έστω ότι η σελίδα http://www.stathis.tk/forums/index.htm περιέχει το παρακάτω link:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="esmeralda.htm">Esmeralda</a>
Το link δείχνει στη σελίδα http://www.stathis.tk/forums/esmeralda.htm

β) Virtual. Παράδειγμα "/esmeralda.htm" ή "/forums/ladies/esmeralda.htm". Η διεύθυνση είναι σχετική με τη root διεύθυνση του site, ανεξάρτητα από τη σελίδα που περιέχει το link. Έστω λοιπόν ξανά ότι η σελίδα http://www.stathis.tk/forums/index.htm περιέχει το παρακάτω link:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="/esmeralda.htm">Esmeralda</a>
Το link δείχνει στη σελίδα http://www.stathis.tk/esmeralda.htm

γ) Absolute. Παράδειγμα "http://www.stathis.tk/forums/esmeralda.htm". Το link δείχνει εκεί ακριβώς που λέει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.stathis.tk/forums/esmeralda.htm">Esmeralda</a>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες