onload send e-mail

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 27 Απρ 2005 03:46

πως γινεται να στειλεις e-mail απλα πηγαινοντας στη σελιδα?
δε με ενδιαφερει να εχει τπτ μεσα.Ουτως η αλλως θα την κανω redirect αλλου ;)

ευχαριστω :)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από cdhyper » 27 Απρ 2005 03:49

Ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 27 Απρ 2005 05:45

ας το κανω πιο λιανα....
εχω μια ετοιμη φορμα....που θα στειλει το email, με τι subject και τι θα λεει μεσα....
απλα θελω με το που φορτωνεται να το στελνει

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

onload send e-mail

Δημοσίευση από skeftomilos » 27 Απρ 2005 10:38

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
    <title>Auto_email</title>
    <meta http-equiv="REFRESH" content="0; url=mailto&#58;nickred@powerdesign.gr?subject=Very%20Important">
  </head>
</html>
Το 0 είναι η χρονική διάρκεια σε δευτερόλεπτα μέχρι το redirection. Εδώ αντί για redirection ανοίγει ο mail client του χρήστη. Δε φαντάζομαι να θέλεις να το στέλνει αυτόματα το email, γιατί αυτό δε γίνεται!
:fireman:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 27 Απρ 2005 15:55

πετυχα ενα σχετικο κωδικα στο νετ ο οποιος για καποιο λογο δε λειτουργει....

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Auto e-mail</title>

<Script Language="JavaScript">
<!--
function SendOne&#40;&#41;
&#123;
document.EmailMe.submit&#40;&#41;;
&#125;
-->
</Script>

</head>
<body onload="SendOne&#40;&#41;">

<FORM ACTION="/cgi-bin/formmail.pl" METHOD="POST" name="EmailMe">
<input type=hidden name="recipient" value="Email@Address.Com">
<input type=hidden name="redirect" value = "http&#58;//www.YourDomain.com/YourChosenPage.html">
</Form>

</body>
</html>
οποτε σκεφτηκα οτι θα υπαρχει κατι παρομοιο

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

onload send e-mail

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Απρ 2005 17:04

Αυτό που θέλεις λοιπόν είναι να στείλεις εσύ email στο χρήστη και όχι εκείνος σε σένα, όπως υπέθεσα αρχικά. Όμως πώς ξέρεις τη διεύθυνσή του για να του το στείλεις? Πάντως δε νομίζω ότι είναι υπόθεση JavaScript. Το email θα το στείλεις server-side, με PHP ή ASP ή κάτι άλλο σχετικό. Η σελίδα θα είναι δυναμική, και μόλις ζητηθεί από το χρήστη θα του στέλνει το email.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 28 Απρ 2005 17:57

ειναι ειδικη περιπτωση αυτο που θελω να κανω. ειναι για μενα κ μονο.δεν εχει να κανει με αλλους χρηστες!
αν δεν γινεται με javascript, μπορει να γινει με php ή asp?κ αν ναι,πως?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

onload send e-mail

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Απρ 2005 18:48

Με ASP κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<%@LANGUAGE=VBScript CODEPAGE=1253 LCID=1032 ENABLESESSIONSTATE=False%><%
  Option Explicit

  Response.Charset = "iso-8859-7"
  Response.CodePage = 1253
  Response.LCID = 1032

  Dim mail
  Set mail = Server.CreateObject&#40;"CDONTS.NewMail"&#41;
  mail.From = "nickthered@powerdesign.gr"
  mail.To = "nickthered@powerdesign.gr"
  mail.Subject = "Britney"
  mail.Body = "Σήμερα γνώρισα τη Britney." 
  mail.Send
  Set mail = nothing

%><html>
  <head>
    <title>Αποστολή email</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
  </head>
  <body>
    Αποστολή email έγινε.
  </body>
</html>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.


Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

onload send e-mail

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Μάιος 2005 15:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
  // The message
  $message = "Σήμερα γνώρισα τη Britney.\nΔεύτερη γραμμή.\nΤρίτη γραμμή.";

  // In case any of our lines are larger than 70 characters, we should use wordwrap&#40;&#41;
  $message = wordwrap&#40;$message, 70&#41;;

  // Send
  mail&#40;'nickthered@powerdesign.gr', 'Britney', $message&#41;;
?>
Η PHP δεν είναι η ειδικότητά μου. Το παραπάνω script το βρήκα στο PHP Manual για τη συνάρτηση mail() που μάλλον κάνει αυτό που θέλεις, και περιέχει και πιο περίπλοκα παραδείγματα.

Αν δε λειτουργήσει μπορείς να δεις και εδώ, ή αν προτιμάς ζήτα κατευθείαν τη βοήθεια των PHP Guru! :wink:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.


Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από greekbytes » 02 Μάιος 2005 04:33

Τον κώδικα του skeftomilos το δοκίμασες online ή σε localhost; Λειτουργεί κανονικά πάντως.

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 11 Μάιος 2005 04:12

βασικα δεν τον δοκιμασα γιατι δεν εχω σχεση με ασπ, οποτε οταν θα προσθεσω κατι μπορει να με δυσκολεψει.

το php δεν δουλευει παντως......

αν δεν βρω ακρη, θα καταληξω σε αυτο...κ το πολυ πολυ να με βοησει/τε λιγο ακομη με το ασπ :)

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

onload send e-mail

Δημοσίευση από nickred » 19 Μάιος 2005 03:29

το εκανα κ σε asp κ μου βγαζει το παρακατω λαθος:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Server object error 'ASP 0177 &#58; 800401f3' 

Server.CreateObject Failed 

/Default.asp, line 9 

800401f3
που μπορει να ειναι το λαθος?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

onload send e-mail

Δημοσίευση από skeftomilos » 19 Μάιος 2005 12:28

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με αυτοματοποιημένη αποστολή email, και τα παραδείγματα που σου έδωσα δεν τα έχω δοκιμάσει ότι λειτουργούν στην πράξη. Τον παραπάνω κώδικα ASP τον βρήκα κοιτώντας το Google και ψάχνοντας το site http://www.4guysfromrolla.com/ που ασχολείται με ASP και ASP.NET. Από το μήνυμα λάθους που πήρες προκύπτει μάλλον ότι το COM αντικείμενο CDONTS.NewMail δεν είναι διαθέσιμο στον server. Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει είναι ότι είτε η βιβλιοθήκη CDO (Collaboration Data Objects) δεν είναι εγκατεστημένη στον server, είτε ο admin έχει αφαιρέσει από τον account που τρέχει τις ASP σελίδες (IUSR_<machine name>) την άδεια δημιουργίας του συγκεκριμένου αντικειμένου. Άρα θα πρέπει μάλλον να επικοινωνήσεις με τον admin για να σου πει τι θα κάνεις και αν γίνεται.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες