javascript kai phpbb problem

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dr_Java
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 15 Αύγ 2003 16:42
Τοποθεσία: πειραιας
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από Dr_Java » 03 Μάιος 2005 01:26

Γεια χαρά σε όλους...

Εχω το έξης πρόβλημα, έχω φτιάξει ένα menu σε javascript με ένα πρόγραμμα που είναι για αυτή την δουλειά και θέλω να το βάλω στο ήδη υπάρχον menu που έχει το phpbb. Πάω και πηράζω το overall_header.tpl και θέλει να του βάλω ένα tag μέσα στο <head> της javascript και μετά να πάω στο body και να βάλω το menu μου εκει που θέλω εγώ. Το κάνω αυτό αλλά τπτ δεν εμφανιζόταν καν το link του menu. Υπόψην έχω ανεβάσει όλα τα απαρέτητα αρχεία του στυλ .js κτλ στον φάκελο που έχω το overall_header.tpl. Ρωτάω εγώ τώρα... αυτο που πάω να κάνω γινετε??? Δηλαδή να ενσωματώσω ένα javascript menu στο phpbb? Και κάτι άλλο ακόμα. Πχ εαν θέλω εγώ το menu να το ενσωματώσω σε ένα απλό link, πως θα το κάνω? Παρακάτω είναι ο κώδικας του menu

Κώδικας: Επιλογή όλων

      <script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
<!--
stm_bm&#40;&#91;"menu0d8d",400,"","blank.gif",0,"","",0,0,250,0,1000,1,0,0,"","",0&#93;,this&#41;;
stm_bp&#40;"p0",&#91;0,4,0,0,0,1,0,0,100,"",-2,"",-2,90,0,0,"#000000","#cccccc","",3,1,1,"#000000"&#93;&#41;;
stm_ai&#40;"p0i0",&#91;1,"Home","","",-1,-1,0,"","_self","","","","",0,0,0,"arrow_r.gif","arrow_r.gif",0,0,0,0,1,"#f5f5ff",0,"#ffffff",0,"","",3,3,0,0,"#ffffff #9c9ca3 #9c9ca3 #ffffff","#ffffff #ffffff #9999cc #ffffff","#333333","#666666","bold 8pt Arial","bold 8pt Arial",0,0&#93;&#41;;
stm_bp&#40;"p1",&#91;1,4,0,0,0,1,0,0,60,"progid&#58;DXImageTransform.Microsoft.Wipe&#40;GradientSize=1.0,wipeStyle=1,motion=forward,enabled=0,Duration=0.38&#41;",5,"",-2,72,2,3,"#9999cc","#99ffff","",3,1,1,"#330099"&#93;&#41;;
stm_aix&#40;"p1i0","p0i0",&#91;0,"Scripts","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/scripts_gr.html","_self","","","","",0,0,0,"","",0,0,0,0,1,"#000000",1,"#ffffff",0,"","",3,3,0,0,"#003399","#000000","#000000","#000000","bold 9pt Arial","bold 9pt Arial"&#93;&#41;;
stm_aix&#40;"p1i1","p1i0",&#91;0,"Links","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/help_gr.html"&#93;&#41;;
stm_aix&#40;"p1i2","p1i0",&#91;0,"Chat","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/chat_gr.html"&#93;&#41;;
stm_aix&#40;"p1i3","p1i0",&#91;0,"Games","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/games_gr.html"&#93;&#41;;
stm_aix&#40;"p1i4","p1i0",&#91;0,"About us","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/about_gr.html"&#93;&#41;;
stm_ep&#40;&#41;;
stm_ep&#40;&#41;;
stm_em&#40;&#41;;
//-->
</script>
Με λίγα λόγια γίνετε να κάνω αυτό <a href=" κώδικας για να εμφανίσει το μενου" ή onMouseOver=" κωδικας για να εμανίσει το μενου"> MYLINK </a>

Λογικά το post πρέπει να το έχω κάνει στη σωστή κατηγορία (απλά το λέω επειδη έχει και javascript και αφορά και το phpbb) ή όχι?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από RADICAL » 03 Μάιος 2005 12:21

Αν και δεν ξέρω από phpbb δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα και να μην μπορείς να βάλεις το menu. Για κοίταξε μήπως φταίει το directory που έχεις βάλει το .js γιατί υποθέτω πως δεν πρέπει να είναι εκεί που βρίσκεται το overall_header.tpl αλλά εκεί που βρίσκεται η σελίδα που το ενσωματώνει. Η index πχ. Ωστόσο δεν ξέρω από phpBB και μπορεί να λέω και μπούρδες. Ένα Link για να δούμε την σελίδα θα βοηθούσε.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από softius » 03 Μάιος 2005 12:32

Το λάθος πρέπει να είναι αυτό που λέει ο RADICAL. Αν έχει βάλει το js στο φάκελο του theme τότε το path θα πρέπει να είναι το path από το root στον φάκελο του theme. Για παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/forums/templates/subSilver/javascript.js"></script>

Άβαταρ μέλους
Dr_Java
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 15 Αύγ 2003 16:42
Τοποθεσία: πειραιας
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από Dr_Java » 04 Μάιος 2005 00:26

Aααα....!!!! :wink: Ναι σωστό, δηλαδή θα πρέπει να μπει όλο το path στο tag μέσα???? Αλλά δεν υποτιθέτε οτι ότι υπάρχει κάτω από το separator " / " το βρήσκει μόνο του??? Το link που ζητήσατε είναι το http://www.htmlportal.gr/phpbb και κοιτάξτε πάνω στο βασικό μενού έχω κάνει ένα απλό link που λέει home και σε πάει στην αρχική του site.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από RADICAL » 04 Μάιος 2005 13:15

Έχεις δύο επιλογές η θα το κάνεις έτσι όπως είπε ο softious η απλά θα βάλεις το .js στο root εκεί όπου βρίσκονται και όλες οι σελίδες του bb αν δεν κάνω λάθος, index.php. κ.λ.π. Και ο κώδικας στο head θα είναι έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript" type="text/javascript" src="javascript.js"></script>
Στην περίπτωση σου από ότι βλέπω το root του forum είναι στο directory http://www.htmlportal.gr/phpbb/ άρα εκεί βάλε το .js.

Οπότε ξήλωσε αυτό το menu που υπάρχει τώρα και βάλε αυτό που έχεις φτιάξει με το πρόγραμμα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Dr_Java
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 15 Αύγ 2003 16:42
Τοποθεσία: πειραιας
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από Dr_Java » 06 Μάιος 2005 00:48

Τελικά όλα οκ.... τέλος καλό όλα καλά!!! Με πέδεψε αρκετα η χαζομάρα αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω είναι καλό. Εαν θέλετε ρίξτε μια ματιά και περιμένω να δω σχόλια το link ειναι http://www.htmlportal.gr/phpbb
:kaloe: :D :kaloe:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από RADICAL » 06 Μάιος 2005 13:34

Ωραίος, ωστόσο θα μπορούσες να το ενσωματώσεις και στο πάνω menu. Βγάζοντας δηλαδή ότι έχει πάνω και αλλάζοντας των κώδικα να γίνει έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
    <!--
	stm_bm&#40;&#91;"menu0d8d",400,"","blank.gif",0,"","",0,0,250,0,1000,1,0,0,"","",0&#93;,this&#41;;
	stm_bp&#40;"p0",&#91;1,4,0,0,2,2,0,0,100,"",-2,"",-2,90,0,0,"#7f7f7f","#ffffff","",0,4,1,"#999999"&#93;&#41;;
	stm_ai&#40;"p0i0",&#91;1,"Home","","",-1,-1,0,"","_self","","","","",0,0,0,"","",0,0,0,0,1,"#ebf8ff",1,"#00ffff",0,"","",3,3,0,0,"#ffffff","#ffffff","#333333","#333333","8pt Arial","8pt Arial",0,0&#93;&#41;;
	
stm_ai&#40;"p1i0",&#91;1,"Κατάλογος Μελών","","",-1,-1,0,"memberlist.php?sid=1339234948bb613bb4c5af576f5f76d2","_self","","","","",0,0,0,"","",0,0,0,0,1,"#ebf8ff",1,"#00ffff",0,"","",3,3,0,0,"#ffffff","#ffffff","#333333","#333333","8pt Arial","8pt Arial",0,0&#93;&#41;;
	stm_ai&#40;"p2i0",&#91;1,"Ομάδες Μελών","","",-1,-1,0,"groupcp.php?sid=1339234948bb613bb4c5af576f5f76d2","_self","","","","",0,0,0,"","",0,0,0,0,1,"#ebf8ff",1,"#00ffff",0,"","",3,3,0,0,"#ffffff","#ffffff","#333333","#333333","8pt Arial","8pt Arial",0,0&#93;&#41;;
	κ.λ.π, κ.λ.π.
	stm_bpx&#40;"p1","p0",&#91;0,1,50,21,6,1,0,0,100,"progid&#58;DXImageTransform.Microsoft.Wipe&#40;GradientSize=1.0,wipeStyle=0,motion=forward,enabled=0,Duration=0.58&#41;",6,"progid&#58;DXImageTransform.Microsoft.Wipe&#40;GradientSize=1.0,wipeStyle=0,motion=forward,enabled=0,Duration=0.58&#41;",6,52,0,0,"#7f7f7f","#ffffff","",3&#93;&#41;;
	stm_aix&#40;"p1i0","p0i0",&#91;0,"Scripts","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/scripts_gr.html","_self","","","","",0,0,0,"","",0,0,0,0,1,"#ffffff",0,"#00ffff",0,"","",3,3,0,0,"#ffffff","#ffffff","#666666"&#93;&#41;;
	stm_aix&#40;"p1i1","p1i0",&#91;0,"Links","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/help_gr.html"&#93;&#41;;
	stm_aix&#40;"p1i2","p1i0",&#91;0,"Chat","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/chat_gr.html"&#93;&#41;;
	stm_aix&#40;"p1i3","p1i0",&#91;0,"Games","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/games_gr.html"&#93;&#41;;
	stm_aix&#40;"p1i4","p1i0",&#91;0,"About us","","",-1,-1,0,"http&#58;//www.htmlportal.gr/about_gr.html"&#93;&#41;;
	stm_ep&#40;&#41;;
	stm_ep&#40;&#41;;
	stm_em&#40;&#41;;
    //-->
   </script>
Δεν ξέρω αν το url μπαίνει ακριβώς εκεί γιατι το έγραψα λίγο μπακαλίστικα. Φτιάξτω ξανά από την αρχή αν θες. :P

Να ενσωματώσεις δηλαδή τα πάνω links στο νέο menu αλλά μόνο το home να είναι dropdown η όποιο άλλο χρειάζεσαι, και να βάλεις το νέο menu στην θέση του πάνω.
Για να είναι όλα μαζί όχι τίποτα άλλο. Κατα άλλα είναι μια χαρά
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Dr_Java
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 15 Αύγ 2003 16:42
Τοποθεσία: πειραιας
Επικοινωνία:

javascript kai phpbb problem

Δημοσίευση από Dr_Java » 06 Μάιος 2005 23:54

Ρε γαμοτο το δοκίμασα πριν κάνω κάν το post εδω, αλλα μου το εβγαζε έπάνω απο το μενου το Link. Δεν το χοραγε με τπτ. αυτό που έκανα ήταν ότι καλύτερο μπορούσα... και βασικά γιαυτό ρώτησα στην αρχή εαν υπάρχει τρόπος να ενσωματώσω το menu σε ήδη υπαρχον link... αλλα τελικα δεν...!!!
Anyway πιστεύω και έτσι καλό είναι!!! :D
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες