ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Script ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Script ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση από tasosnt » 09 Μάιος 2005 15:37

Γεια σας φίλοι. Έχω το εξής πρόβλημα:
Στην σελίδα μου (www.earta.gr) έχω ενσωματώσει script αυτόματης εισαγωγής ημερομηνίας (μπορείτε να δείτε το script στο τέλος του μηνύματος)
Ενώ στον EXPLORER εμφανίζεται κανονικά, στο FIREFOX εμφανίζει λάθος στο έτος.
Πως διορθώνεται?
Υπάρχει άλλο καλύτερο (να βγάζει ελληνικά στην ημερομηνία πχ. Τρίτη 15.5.2005)?
Βασικά με ενδιαφέρει η συμβατότητα EXPLORER-FIREFOX


<!-- START HIDE
print1=""; // WeekDay
print2=""; // Month
print3=""; // Year
print4=0; // Date
print5=0; // Month
today = new Date(); // Init date
weekday = today.getDay(); // Day
month = today.getMonth(); // Month
date = today.getDate(); // Date
year=today.getYear(); // Year
print3=year;
print4=date;
print5=(month+1);
if (weekday == 6) print1='&#931;&#940;&#946;&#946;&#945;&#964;&#959;';
if (weekday == 0) print1='&#922;&#965;&#961;&#953;&#945;&#954;&#942;';
if (weekday == 1) print1='&#916;&#949;&#965;&#964;&#941;&#961;&#945;';
if (weekday == 2) print1='&#932;&#961;&#943;&#964;&#951;';
if (weekday == 3) print1='&#932;&#949;&#964;&#940;&#961;&#964;&#951;';
if (weekday == 4) print1='&#928;&#941;&#956;&#960;&#964;&#951;';
if (weekday == 5) print1='&#928;&#945;&#961;&#945;&#963;&#954;&#949;&#965;&#942;';
if (month == 0) print2='1';
if (month == 1) print2='2';
if (month == 2) print2='3';
if (month == 3) print2='4';
if (month == 4) print2='5';
if (month == 5) print2='6';
if (month == 6) print2='7';
if (month == 7) print2='8';
if (month == 8) print2='9';
if (month == 9) print2='10';
if (month == 10) print2='11';
if (month == 11) print2='12';
// STOP HIDE -->
document.writeln(print1+', '+print4+'.'+print2+'.'+print3);

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Script ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση από skeftomilos » 09 Μάιος 2005 18:33

Αντικατέστησε τη γραμμή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

year=today.getYear&#40;&#41;; // Year
... με την:

Κώδικας: Επιλογή όλων

year=today.getFullYear&#40;&#41;; // Year
Αν θέλεις ένα πιο συνεκτικό script, δοκίμασε το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
  Date.prototype.daysGreek = new Array&#40;"Κυριακή", "Δευτέρα", "Τρίτη", "Τετάρτη", "Πέμπτη", "Παρασκευή", "Σάββατο"&#41;
  Date.prototype.monthsGreek = new Array&#40;"Ιανουαρίου", "Φεβρουαρίου", "Μαρτίου", "Απριλίου", "Μαΐου", "Ιουνίου", "Ιουλίου", "Αυγούστου", "Σεπτεμβρίου", "Οκτωβρίου", "Νοεμβρίου", "Δεκεμβρίου"&#41;
  Date.prototype.toStringGreek = function&#40;&#41; &#123;
    return this.daysGreek&#91;this.getDay&#40;&#41;&#93; + " " + String&#40;this.getDate&#40;&#41;&#41; + " " + this.monthsGreek&#91;this.getMonth&#40;&#41;&#93; + " " + String&#40;this.getFullYear&#40;&#41;&#41;
  &#125;
  document.write&#40;new Date&#40;&#41;.toStringGreek&#40;&#41;&#41;
</script>
Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψεις στο head της σελίδας την οδηγία για το ελληνικό charset:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Script ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση από EkLekTos » 09 Μάιος 2005 18:57

Αρε skeftomilos είσαι the best!!! :wink:

:cop:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

tasosnt
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 17:38

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Script ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση από tasosnt » 14 Μάιος 2005 00:48

ευχαριστώ πολύ! Δουλεύει κανονικά!

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης