Links με php!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dionyziz
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 23 Μάιος 2005 15:34
Τοποθεσία: Ioannina, Greece
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από dionyziz » 23 Μάιος 2005 20:45

xultimatex έγραψε:Για να πάρω μια μεταβλητή με τον τρόπο αυτό(από έξω)πρέπει να έχω απλώς ορίσει τη μεταβλητή ή να κάνω και κάτι παραπάνω ώστε να περνάει η τιμή με τον τρόπο αυτό;

Κώδικας: Επιλογή όλων

$myvariable = $_GET["myvariable"];
Όταν έχεις για παράδειγμα index.php?myvariable=test
xultimatex έγραψε:Ποια function αλλάζει τη διεύθυνση (με απλά λόγια κάνει link);
Μπερδεύεις το client-side με το server-side scripting. Όταν έχεις ήδη φορτώσει μία σελίδα δεν μπορείς να κάνεις redirect από server-side, δηλαδή PHP. Αν δεν έχει φορτώσει ακόμη η σελίδα σου και θέλεις να κάνεις άμεσο redirect, μπορείς να κάνεις το εξής, πριν στείλεις οτιδήποτε στον client:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header("Location: http://www.google.com/");
Για απευθείας μετάβαση σε άλλη σελίδα. Αν έχει φορτώσει ήδη η σελίδα σου και θέλεις να κάνεις redirect μετά από κάποιο χρόνο, μιλάμε για client-side προγραμματισμό. Το συγκεκριμένο μπορεί να γίνει είτε με meta tag είτε με javascript.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="refresh" content="10; url=index.php" />
μέσα στο head tag.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Μάιος 2005 20:58

opa opa :P me pareksigises dionyziz

dev eipa va stelveis kai white spaces pavtou

isa isa pou otav 8es va afiseis keva 8a ta afiseis mesa stnv php oste va miv figouve white space.

Gia emeva o movos logos va miv kaveis escape eivai otav to mivima exei dimiourgi8ei se diaforetiko simio tou script kai otav eisai mesa se functions / objects
n otav to apetei gia kapoio periergo logo to script va iparxei mesa se quotes gia va miv to parsarei katala8os o IDE . Gevika echo xrisimopioume movo otav exoume variables.
Akoma kai kati mikro va exeis va doseis eivai protimotero
va kaveis escape se html para va xrisimopiiseis tnv echo eivai poli profaves afto .

Episis av 8es va epeksergasteis sivolika to output mporeis va to tsimpiseis me ob_start kai va to epeksergasteis sivolika. safestata n per case omos epeksergasia eivai pio efkoli kai avalogos me to ti 8es va kaveis iparxei kai o sostos tropos.


xultimatex afto pou psaxveis givete me to header()
alla ousiastika dev eivai 8ema function alla http session .
me tnv header() stelveis eva http header kai tou les va allaksei to location

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
header&#40;"Location&#58; http&#58;//www.newsite.gr/php.php"&#41;;
?>
8a moporouse va exei kai relative path , alla eksartate apo to ti 8es va kaveis.

To parapavo bebea exei kapoious periorismous.
Dev prepei va exei output priv apo to header giati spaei ta http headers.
Eva kolpaki pou mporeis va kaveis otav afto dev eivai efikto eivai va tsimpiseis to output buffer kai va to dikseis meta to telos tou parse tou script meso tis ob_star() [ opos 8a ekaves me eva opoiodipote cgi script dld]

osov afora to allo zitima pou 8eteis.
H teleftes version tis php meta tnv 4.1.0 exouve by defult to register_globas off

afto simevei pos prepei va zitas ta vars apo tnv 8esi pou proir8e to var
dld av eivai
post apo to $_POST[]
get apo to $_GET[]
cookie apo to $_COOKIE[]
session apo to $_SESSION[]

afto pio poli givete gia va diaxorizovte ta vars metaksi tous kai va apofebgovte var injections pou eivai poli sivi8ismeva problimata
pou dimiourgoume a8ela mas
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από xultimatex » 23 Μάιος 2005 21:24

Δηλαδή όταν κάνουμε με php αυτά τα link απλώς αντικαθίστανται τα υπάρχοντα στοιχεία με άλλα που θα βρεθούν από το query;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Μάιος 2005 21:32

basika dev katalaba ti akribos evoeis.

malov afto pou dev ksereis eivai oti otav bazeis eva url
myurl.kati.gr/index.php?id=23&action=mple

tote oti eivai meta to ? 8eorite meros tou GET request

tote dimiourgouvte aftomata ka8os trexei to script
oi metablites sto array $_GET
$_GET["id"] pou periexei to integer 23
kai
$_GET["action"] pou periexei tnv timi string "mple"

Se eva http session mporoume va exoume diaforous sivdiasmous avamesa sta methods POST GET COOKIES
Xoris periorismous (ektos apou aftous pou orizovte sto rfc tou http osov afora tnv ka8e me8odo ksexorista)

twra afti tnv metabliti mesa sto script sou esy tnv kaveis oti 8eleis px

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//www.kati.gr/index.php?id=<?=$_GET&#91;"id"&#93;;?>&action=<?=$_GET&#91;"action"&#93;;?>


to parapavo eivai eva poli dimofiles paradigma stis periptoseis tou casscade metablitwv

fisika omos pote dev prepei va empistebese tis eiserxomeves os pros to script metablites
giafto mia simbouli eivai to casting twv metablitwv stous sostous tipous (opou psaxveis integer va bebeovese oti eivai afto
kai opou psaxveis string va bebeovese paromios)
alla kai to filtrarisma twv dedomevwv opos kai to escape to strings opou xriazete (idios otav kaveis metafora dedomevov mesa se kapoia database n kaveis inclution kapoiou stream)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από xultimatex » 23 Μάιος 2005 23:32

ΟΚ rapid, την εισάγαμε την τιμή της μεταβλητής, στείλαμε το query στη βάση, βρήκαμε αυτό που θέλαμε και τώρα θέλουμε να το τυπώσουμε στη σελίδα.
Παράδειγμα:
Έχουμε μια αρχική σελίδα με μια μεγάλη εικόνα επάνω, δυο banners, το menu, και κάποιο κείμενο στη μέση(όπως καλωσήρθατε κτλ.) Τώρα ο επισκέπτης πατάει στο κουμπί downloads (πχ) και το link λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο που λέμε σ'αυτό το thread. Με το query βρίσκουμε τα αποτελέσματα.

Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρηθούν τα banner, η μεγάλη εικόνα και το menu και να αντικατασταθεί το κείμενο με τα αποτελέσματα που πήραμε από το query. Πως θα γίνει αυτο και σε ποια μορφή πρέπει να είναι αποθηκευμένα τα αποτελέσματα μέσα στη mysql;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Μάιος 2005 01:03

prosopika 8a protiva va peraseis apo to manual
kai apo ta tutorial priv kaveis otidipote :P

n domi pou psaxveis eivai n if-then-else opos afti ilopiite mesa apo tnv php.
To zitima eivai ka8ara logiko dld otav isxiei kati
va givete afto kai va miv givete to allo.

aplo e?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από xultimatex » 24 Μάιος 2005 12:10

Rapid, αυτό το άλλο ψάχνω. Δλδ, πέρα από τα if τις συναρτήσεις που θα χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε τα μερικά στοιχεία και να διατηρήσουμε κάποια άλλα. Αυτό είναι το πρόβλημα.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

dionyziz
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 23 Μάιος 2005 15:34
Τοποθεσία: Ioannina, Greece
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από dionyziz » 24 Μάιος 2005 13:58

xultimatex έγραψε:πέρα από τα if τις συναρτήσεις που θα χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε τα μερικά στοιχεία και να διατηρήσουμε κάποια άλλα. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Πιο είναι το πρόβλημα, δεν σε καταλαβαίνω!...

Κώδικας: Επιλογή όλων

$mypage = $_GET&#91; "mypage" &#93;;
switch &#40; $mypage &#41; &#123;
case "home"&#58;
case "links"&#58;
case "news"&#58;
case "foo"&#58;
break;
default&#58;
$mypage = "error";
&#125;
include "top_banner.inc.php";
include "$mypage.inc.php";
include "copyright.inc.php";

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Links με php!

Δημοσίευση από xultimatex » 24 Μάιος 2005 15:54

Τώρα κάτι άρχισα να καταλαβαίνω...
Το βιβλίο όμως με διαφώτισε ακόμα περισσότερο! Αυτό που ψάχνω ήταν στην αμέσως επόμενη ενότητα! :D
Ο τρόπος με τον οποίο το έκανε το βιβλίο (σε απλή μορφή βέβαια) είναι να δημιουργήσει μια class(page για παράδειγμα). Ιδιότητες της κλάσεις (μεταβλήτές) είναι header, menu, content, και footer(το content είναι αυτό που αλλάζει και τα άλλα μένουν ίδια. Μετά μέσα από functions τα τυπώνει και ... έτοιμη η σελίδα!(ή κάπως έτσι :-? )
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: ss13 και 0 επισκέπτες