mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 18 Μάιος 2005 17:52

Καλημέρα.
Έχω κάνει ένα online βιβλιοπωλείο και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην έχει σημασία αν το search έχει γίνει μα μικρούς η κεφαλαίους χαρακτήρες δεν ξερώ σχεδόν τίποτα από mysql εκτός από το να κάνω login μe to phpadmin αλλά κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 19 Μάιος 2005 10:18

na ipotheso oti den ginete? :-)

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από xultimatex » 19 Μάιος 2005 11:37

Μια ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό από php είναι να έχεις περασμένα όλα τα βιβλία με κεφαλαία. Όταν ο άλλος θα κάνει search θα χρησιμοποιείς την strtoupper() για να κάνεςι αυτό που έγραψε κεφαλαία και μετά να γίνεται η αναζήτηση.
Μπορεί να είπα και βλακεία αλλά αυτό μου ήρθε :)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Μάιος 2005 15:01

stnv mysql av kaveis search se xaraktires kai to pedio dev eivai binary tote eivai case insensitive koivos

Select 'Rapid' = 'rapid' 8a epistrepsei 1

evo to SELECT 'Rapid' = BINARY 'rapid' 8a epistrepsei 0

afto isxiei kai stov ameso elegxo kai sto like kai se kapoio regex se epipedo mysql pavta.

Mipos 8a mporouses va eksidikefseis to problima sou ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 19 Μάιος 2005 17:35

prospathontas na eksidikeuso:xrisimopoio to os commerce kai thelo otan kapios kanei mia anazitisi na min epireazei an exei mikra i kefalea
a)giati pote den ksereis ti tha kanei o pelaths :-)
b)giati tha einai i zoh mou pio eukoli otan pernao proionta
kai g) kai simantikotero to onoma tou bibliou kai tou sigrafea esto me kefalea pou einai kai oraia, alla stis perigrafes ton biblion einai athlio.
opote ti na tous leo? amma psaxnete onomastika balta kefalea ama psaxnete perigrafes balte mikra?
aisxos
opote iparxei kapios tropos na kano ta mikra kai ta kefalea isis aksias?
boro na prostheso kana pinaka tou tha to kanei?
euxaristo poli pados
a nai..
HELP!!!!

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 19 Μάιος 2005 17:42

ok kati katalaba ,
kai pos kano apo SELECT 'Rapid' = BINARY 'rapid' pou malon einai aplo select?
kai otan les i stov ameso elegxo?
kai sto like?
kai se kapoio regex ?
ti enois?
sorry poy sen katalabeno kai pola alla prospatho :-)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Μάιος 2005 18:48

exo tnv evtiposi pos to oscommerse to exo problepsei afto priv apo eseva :P dokimases va peraseis proiovta kai va kaveis ebresi kai eixes problima me to case twv grammatwv ?

to SELECT 'Rapid' = BINARY 'rapid' epistrefei 0
afto simevei pos ta dio strings dev eivai idia metaksi tous. Afto ovtos eivai eva aplo select ala dev eivai afto pou 8es. me afto prospa8ousa va sou eksigiso pos av dev exeis orisei esy divamika n statika eva filed sav BINARY tote n mysql dev koitazei to case twv gramatwv gia va kavei tov elegxo
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 20 Μάιος 2005 17:58

ναι υπαρχει προβλιμα.οπτε πρεπει να mpo me phpadmin kai na allakso ta fileds apo BINARY se apla ?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 20 Μάιος 2005 19:47

dev gvorizo pos eivai stimevo alla kai afto mporei va eivai mia periptosi isos gia tnv ebresi va xrisimopiei kapoia binary safe function pou dev mporw va problepso av dev exoume tov kodika
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 20 Μάιος 2005 23:10

tha borousa isos na kano insert kapio table to opio na kanei eqyal gia paradeigma to t me T ,m me M kai ou to katheksis?an theleis pantos na ddeis ton kodika moro na sou doso to user kao to pass .euxaristo pados gia to xrono sas paidia

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Μάιος 2005 12:13

dev xriazete va kaveis kati tetoio
apo tnv stigmi pou sou lew oti av dev eivai binnary to filed dev xriazete kapoia idiki metaxirisi !!!
Kivezika ta lew ?

To problima eivai ka8ara sto pos eivai gramevos o kodikas tou search sto programa pou exeis.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από manolism » 21 Μάιος 2005 12:58

Κάτι τέτοιο που ζητάς υπάρχει στο www.postal.gr.

Άνοιξε τον κώδικα και πάρε ιδέα.

:P

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 22 Μάιος 2005 19:00

basika to problima parousiazete mono se unicode xarakties kai oxi otan kano search me agglikous xaraktires.olokliro to forum to os commerce opote den kserei den apada.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από cordis » 22 Μάιος 2005 19:05

το codepage της σελίδας που κάνεις την εισαγωγή των δεδομένων ποιό είναι;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

georgesta
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2004 00:03

mysql με ταυτοσημία upper & lower case

Δημοσίευση από georgesta » 22 Μάιος 2005 19:56

to pedio eisagogis onomatos kai perigrafeis einai auto.den paratheto olo ton kodika giati einai katebato ta pedia einai gemata me "aaaaaaaa" gia na ksexorizoun
<tr>
<td colspan="2"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="1" height="10"></td>
</tr>
<tr>
<td class="main">Όνομα Προϊόντος:</td>
<td class="main"><img src="/shop/includes/languages/greek/images/icon.gif" border="0" alt="Greek" title=" Greek ">&nbsp;<input type="text" name="products_name[4]" value="aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="1" height="10"></td>
</tr>
<tr bgcolor="#ebebff">
<td class="main">Φορολογική ζώνη:</td>
<td class="main"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="24" height="15">&nbsp;<select name="products_tax_class_id" onchange="updateGross()"><option value="0" SELECTED>--κανένα--</option><option value="1">Taxable Goods</option></select></td>
</tr>

<tr bgcolor="#ebebff">
<td class="main">Τιμή προϊόντος (Καθαρή):</td>
<td class="main"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="24" height="15">&nbsp;<input type="text" name="products_price" value="" onKeyUp="updateGross()"></td>
</tr>
<tr bgcolor="#ebebff">
<td class="main">Τιμή προϊόντος (Μικτή):</td>
<td class="main"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="24" height="15">&nbsp;<input type="text" name="products_price_gross" value="0" OnKeyUp="updateNet()"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2"><img src="images/pixel_trans.gif" border="0" alt="" width="1" height="10"></td>
</tr>
<script language="javascript"><!--
updateGross();
//--></script>
<tr>
<td class="main" valign="top">Περιγραφή:</td>
<td><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>

<td class="main" valign="top"><img src="/shop/includes/languages/greek/images/icon.gif" border="0" alt="Greek" title=" Greek ">&nbsp;</td>
<td class="main"><textarea name="products_description[4]" wrap="soft" cols="70" rows="15">aaaaaaadaaaaaaaaaaaaaa
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa</textarea></td>
</tr>
</table></td>
</tr>

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες