Αναλιση οθονης

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
xenos
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 10 Μάιος 2004 15:41

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από xenos » 19 Μάιος 2005 16:18

Υπαρχει η δυνατοτητα να δουμε τι αναλιση οθονης χρησιμοποιει ο επισκεπτης και αναλογα με την αναλιση που χρησιμοποιει να του ανοιγει διαφορετικη σελιδα;

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από nastis » 19 Μάιος 2005 16:38

Nai, me javascript
google it kai tha breis polla scriptakia pare ena random

<SCRIPT language="JavaScript">
<!--
if ((screen.width>=1024) && (screen.height>=768))
{
window.location="highres.html";
}
else
{
window.location="lowres.html";
}
//-->
</SCRIPT>

Filika
V.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από Cha0s » 19 Μάιος 2005 16:38

Με javascript όχι με PHP.

Δες στην ανάλογη κατηγορία.

{Το μεταφέρω και στην ανάλογη κατηγορία}

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από patriot » 19 Μάιος 2005 16:52

Η ανάλυση (ανά [ξάνα] + λύω :wink: ) οθόνης είναι το Νο1 πρόβλημα για όλους τους κατασκευαστές σελίδων... γι' αυτό και υπάρχουν άπειρα scripts που κάνουν αυτό που θες. Δες στο dynamicdrive. (Και μεγιά του το νέο του layout!! Δεν είχε αλλάξει layout για τουλάχιστον 3 χρόνια!!!). Και συγκεκριμένα δες αυτήν την κατηγορία: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/index.html

Αν τώρα θες ειδικά php script (γιατί αυτού του είδους τα script [τα πολύ απλά δηλ] είναι με javascript) τότε θα πρέπει να περιμένεις από κάποιον άλλον γιατί δεν ξέρω php url's....

ΥΓ: Μιας και τώρα τελευταία γίνεται λόγος της απενεργοποίησης της javascript (από τους χρήστες άρα εσύ σαν κατασκευαστής δεν μπορείς να κάνεις τίποτα) φρόντισε να υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Το <noscript> είναι η καλύτερη. Άμα δηλ ο χρήστης έχει σβήσει την javascript του (disabled javascript) να έχει το noscript. Π.χ:

<noscript>
Ανάλυση 800χ600 - Είσοδος.
Ανάλυση 1024χ768 - Είσοδος.
</noscript>

Και λοιπές αναλύσεις (ή ότι άλλο θες). Αυτό θα το δει μόνο χρήστης που έχει απενεργοποιήσει την javascript και δεν θα ενοχλεί τους άλλους.

Επίσης είναι καλή ιδέα να ξέρεις πως είναι η σελίδα σου όταν ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει όχι μόνο την javascript αλλά και Θεός ξέρει τι άλλο. Δεν πάνε λίγες μέρες που ένα παιδί από δω μέσα μου είπε [εδώ είναι το θέμα αν σε ενδιαφέρει] για το WebDeveloper του Mozilla το οποίο έχει εκπληκτικά εργαλεία που χρησιμεύουν σε πολλά για ένα κατασκευαστή ιστοσελίδων αλλά και σε ένα χρήστη που θέλει να βλέπει τα πάντα.

Αυτά και καλή δουλειά!
:wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

xenos
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 10 Μάιος 2004 15:41

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από xenos » 19 Μάιος 2005 16:54

Ευχαριστω nastis

Με php δεν μπορει να γινει? Αν δεν μπορει πως μπορω να το ενσωματοσω σε php?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από Cha0s » 19 Μάιος 2005 16:57

Όπως ενσωματώνεις HTML, CSS και τα πάντα... :roll:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Μάιος 2005 19:03

xenos έγραψε:Ευχαριστω nastis

Με php δεν μπορει να γινει? Αν δεν μπορει πως μπορω να το ενσωματοσω σε php?

n php eivai server side glossa kai zitas va problepsei eva client side gegovos.
logiko eivai va miv mporei va kavei kati n php ?

se afto pou mporei va simbalei n php eivai avti va exeis 2-3 diaforetika arxeia
apo to javascript apla va allazeis to eksoteriko orisma pou evergopiis to script kai va ri8mizeis avtistixa tis avalisis oti prokete va allakseis divamika
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από Knorcedger » 19 Μάιος 2005 19:51

Μπορεις να δεις την ανάλυση της οθόνης ενός επισκέπτη και με το flash.

Απλά χρησιμοποίησε τα

Κώδικας: Επιλογή όλων

System.capabilities.screenResolutionX
System.capabilities.screenResolutionY
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

xenos
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 10 Μάιος 2004 15:41

Αναλιση οθονης

Δημοσίευση από xenos » 19 Μάιος 2005 22:30

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Δεκτη καθε παρατηρηση.
(Θα καταλαβατε οτι δεν ειμαι και επαγγελματιας του χωρου, οποτε συγχωρεστε μου τις αφελεις ερωτησεις).

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες