Link se parathuro twn Windows

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από Crypton-R- » 30 Μάιος 2005 04:50

Mporw na balw se ena link na mou anoigei ena parathro twn Windows? p.x O Ypologistis mou ?? To parathuro, oxi mesa apo ton Browser oti exei to parathuro.

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από RADICAL » 30 Μάιος 2005 14:06

Ρίξε μια ματιά εδώ, είναι ότι χρειάζεσαι.

http://www.virtualplastic.net/html/art_htm.html
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από Crypton-R- » 30 Μάιος 2005 19:03

Den grafei gi'auto pou zitaw sto link pou mou edwses..

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από RADICAL » 30 Μάιος 2005 19:34

Το γράφει αλλα είναι λίγο πολύπλοκο και πρέπει να διαβάσεις όλες τις σελίδες.
Βασικά υπάρχουν αρκετοι τρόποι για να το κανείς.
Ένας απο αυτούς όπως λεεί και στον οδηγό είναι να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το Run Protocol handler απο

http://www.blackbit.net/freeware/runProtocolHandler.msi
η απο
http://temp.customize.org/runProtocolHandler.zip

και να το τρέξεις στο σύστημα σου.
Μετά απλά βάζεις σαν link στις σελίδες σου

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_self" href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx&#125;">
όπου χχχχχ αντικαθαστάς με τα παρακάτω για όποιο special folder θές:

My Computer: {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
Recycle Bin: {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
Desktop: {00021400-0000-0000-C000-000000000046}
Control Panel: {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
Printers: {2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}
Dial-up networking: {A4D92740-67CD-11CF-96F2-00AA00A11DD9}
Fonts: {BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948F534}
Internet Explorer: {871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D}
Microsoft Outlook: {00020D75-0000-0000-C000-000000000046}
Network Neighborhood: {208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}
Inbox: {00020D76-0000-0000-C000-000000000046}
Subscriptions: {F5175861-2688-11d0-9C5E-00AA00A45957}
URL History Folder: {FF393560-C2A7-11CF-BFF4-444553540000}
Briefcase: {85BBD920-42A0-1069-A2E4-08002B30309D}
Internet Cache Folder: {7BD29E00-76C1-11CF-9DD0-00A0C9034933}
ActiveX Cache Folder: {88C6C381-2E85-11D0-94DE-444553540000}

δλδ για να ανοίξεις π.χ. το controlPanel ο κώδικας θα είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_self" href="run&#58;explorer.exe? /root,,&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;\&#58;&#58;&#123;21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D&#125;">
Όλα αυτά βέβαια είναι για desktop customization κυρίως και όχι τόσο για web εφαρμογές.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Μάιος 2005 21:25

Δε νομίζω να γίνεται. Το εμποδίζουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της JavaScript. Ίσως να γίνεται μόνο στον IE. Γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από Crypton-R- » 30 Μάιος 2005 22:43

Gia Live Desktop to thelw.
Ginetai na to kanw auto mesa apo to Flash?
Na ginetai dld, molis pataw ena koumpi sto Flash?
RADICAL έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_self" href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx&#125;">
To ekana, den douleuei..

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από RADICAL » 01 Ιουν 2005 14:01

Εφόσον γίνεται σε html λογικά θα γίνεται και σε flash.

Αυτό όμως δεν θα σου ανοίξει τίποτα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_self" href="run&#58;explorer.exe? /root,,&#58;&#58;&#123;xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx&#125;">
Πρέπει να αντικαταστήσεις τα ΧΧΧΧΧΧ-ΧΧΧ-ΧΧΧ-ΧΧ-ΧΧΧΧΧΧ με τις τιμές που σου είπα πιο πάνω.

Δοκίμασε αυτο

Βάλε το flash σου ένα html έγγραφο.
και βάλε στο head το παρακάτω script.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript" type="text/javascript">

/* javascript function by kmr */

function openCpanel&#40;&#41; 
&#123;

	window.location.href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;\&#58;&#58;&#123;21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D&#125;";

&#125;

function Open&#40;appName&#41; 
&#123;
	//window.location.href="run&#58;"+appName;
	window.location.href="javascript&#58;window.navigate&#40;\"run&#58;"+appName+"\"&#41;";
&#125;

</script>
Αυτό έχει 2 συναρτήσεις.

Η πρώτη που λέγεται openCpanel καλώντας την σου ανοίγει το Control Panel. Αρκεί στο κουμπί σου μέσα στο Flash να βάλεις onClick event να καλεί την openCpanel.

Αντιγράφωντας αυτή την συνάρτηση και αλλάζοντας της όνομα και τα νούμερα, δλδ έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

function openMyComp&#40;&#41; 
&#123;

	window.location.href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;\&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;";

&#125;
Καλώντας την openMyComp() θα σου ανοίγει τon Φάκελο ο υπολογιστής μου.

Η δεύτερη συνάρτηση σου επιτρέπει να τρέχεις εφαρμογές απλά βάζοντας το όνομα τους π.χ. notepad αλλα μόνο όσες είναι γραμμένες στο
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\ του μητρώου.
Σε όποιο κουμπί θες δλδ θα βάζεις onClick event την συνάρτηση Open(notepad) η Open(explorer) πχ

Για όσες δεν υπάρχουν εκεί μπορείς να τις καλέσεις

με μια συνάρτηση όπως τις προηγούμενες είναι κάπως έτσι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

function openPhotoshop&#40;&#41; 
&#123;
 window.location.href="run&#58;x&#58;\path\executable.exe";
&#125;
όπου x:\path\executable.exe βάζεις την διαδρομή στο δίσκο σου για το εκτελέσιμο που θές.

Όλα αυτά θα ισχύσου αφού έχεις εγκατεστημένο to runProtocol που σου λέω παραπάνω και αφού βάλεις την html σελίδα σου σαν wallpaper. Νομίζω επίσης οτι χρειάζετε ενα scriptaki ακόμα αλλα δεν το θυμάμαι. Θα στο πώ το απόγευμα όταν πάω σπίτι. :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από Crypton-R- » 02 Ιουν 2005 04:08

RADICAL έγραψε:Εφόσον γίνεται σε html λογικά θα γίνεται και σε flash.

Αυτό όμως δεν θα σου ανοίξει τίποτα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a target="_self" href="run&#58;explorer.exe? /root,,&#58;&#58;&#123;xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx&#125;">
Πρέπει να αντικαταστήσεις τα ΧΧΧΧΧΧ-ΧΧΧ-ΧΧΧ-ΧΧ-ΧΧΧΧΧΧ με τις τιμές που σου είπα πιο πάνω.

Δοκίμασε αυτο
Nai, auto to kserw.. ennoousa me tin methodo auti..
Tespa, dokimasa auta arxika se html:
RADICAL έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript" type="text/javascript">

/* javascript function by kmr */

function openCpanel&#40;&#41; 
&#123;

	window.location.href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;\&#58;&#58;&#123;21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D&#125;";

&#125;

function Open&#40;appName&#41; 
&#123;
	//window.location.href="run&#58;"+appName;
	window.location.href="javascript&#58;window.navigate&#40;"run&#58;"+appName+""&#41;";
&#125;

</script>
Αυτό έχει 2 συναρτήσεις.

Η πρώτη που λέγεται openCpanel καλώντας την σου ανοίγει το Control Panel. Αρκεί στο κουμπί σου μέσα στο Flash να βάλεις onClick event να καλεί την openCpanel.

Αντιγράφωντας αυτή την συνάρτηση και αλλάζοντας της όνομα και τα νούμερα, δλδ έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

function openMyComp&#40;&#41; 
&#123;

	window.location.href="run&#58;explorer.exe?/root,,&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;\&#58;&#58;&#123;20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D&#125;";

&#125;
Καλώντας την openMyComp() θα σου ανοίγει τon Φάκελο ο υπολογιστής μου.

Η δεύτερη συνάρτηση σου επιτρέπει να τρέχεις εφαρμογές απλά βάζοντας το όνομα τους π.χ. notepad αλλα μόνο όσες είναι γραμμένες στο
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\ του μητρώου.
Σε όποιο κουμπί θες δλδ θα βάζεις onClick event την συνάρτηση Open(notepad) η Open(explorer) πχ

Για όσες δεν υπάρχουν εκεί μπορείς να τις καλέσεις

με μια συνάρτηση όπως τις προηγούμενες είναι κάπως έτσι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

function openPhotoshop&#40;&#41; 
&#123;
 window.location.href="run&#58;x&#58;\path\executable.exe";
&#125;
όπου x:\path\executable.exe βάζεις την διαδρομή στο δίσκο σου για το εκτελέσιμο που θές.

Όλα αυτά θα ισχύσου αφού έχεις εγκατεστημένο to runProtocol που σου λέω παραπάνω και αφού βάλεις την html σελίδα σου σαν wallpaper. Νομίζω επίσης οτι χρειάζετε ενα scriptaki ακόμα αλλα δεν το θυμάμαι. Θα στο πώ το απόγευμα όταν πάω σπίτι. :P
gia na dw an douleuei, alla pali den anoigei tpt.

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από RADICAL » 06 Ιουν 2005 22:17

Δοκίμασε να βάζοντας αυτό στο head

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JScript"> 
   function ShellExJ&#40;filename,arg,folder,count&#41;
   &#123;
     var objShell = new ActiveXObject&#40;"Shell.Application"&#41;;
     objShell.ShellExecute&#40;filename, arg, "", "open", count&#41;;
   &#125;
 </script>
Στo desktop μου τα έχω έτσι ακριβώς και δουλεύει.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Link se parathuro twn Windows

Δημοσίευση από Crypton-R- » 07 Ιουν 2005 05:49

Oute etsi douleuei..

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης