Απορία ενός beginner!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Απορία ενός beginner!

Δημοσίευση από michalis1984 » 30 Μάιος 2005 18:06

Γεια σας παιδια...
Έχω κατεβασει και εγκαταστήσει το xampplite pack στον υπολογιστή μου. Κατέβασα και ένα free script απο το νετ με σκοπο να το τρεξω στα win XP μου. Για να είμαι πιο συγκεκριμενος το Content Injector .

Έχω κάνει κανονικά το php script κανονικά. Τρέχει κανονικά. Όλα μια χαρα! Πού είναι το πρόβλημα? Εδω.. προσπαθησα να αλλαξω το template της σελιδας και να το κάνω ελληνικο. Αύτο είχε ως αποτελεσμα στη σελιδα να τα βλέπω.. κινεζικα! Αλλα πηγαινοντας απο τον explorer και αλλαζοντας το Encoding σε ελληνικα τοτε φαινοντα μια χαρα.

Σημειωση.. στο template έχω επιλεξει την γραμματοσειρα για τα ελληνικα στο head.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7"> 
<meta http-equiv="Content-Language" content="el">
Επισης δοκιμασα και την windows-1253.


Ακομα.. ρωτησα και τον δημιουργο αυτου τoυ php script αλλα δεν γνωρίζει τι μπορει να φταίει. :(

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Απορία ενός beginner!

Δημοσίευση από cordis » 31 Μάιος 2005 14:40

Βάλε στον explorer σου ότι η default γλώσσα είναι τα ελληνικά...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Απορία ενός beginner!

Δημοσίευση από michalis1984 » 31 Μάιος 2005 15:42

Όχι δεν είναι αυτο... κατι άλλο πρεπει να συμβαίνει. Ευχαριστω παντως.
best seller

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Απορία ενός beginner!

Δημοσίευση από greekbytes » 31 Μάιος 2005 16:14

Δοκίμασε να βάλεις το default_charset = "iso-8859-7" στο php.ini (βρίσκεται στον φάκελο που είναι η php, συνήθως c:\php).. Αν το ανεβάσεις σε κάποιο άλλο server έχεις το ίδιο πρόβλημα?

Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Απορία ενός beginner!

Δημοσίευση από michalis1984 » 09 Ιουν 2005 19:09

Το ανέβασα σε server και όλα φαίνοντα μια χαρα. Όταν τρεχω την σελίδα απο τον υπολογιστή μου όμως χρειαζετε να κανω encode για να φανει όπως πρέπει. Το charset στο ini το άλλαξα χωρις κανενα αποτέλεσμα.
best seller

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες