Programma

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
OFI gate -4-
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 28 Ιουν 2004 15:25

Programma

Δημοσίευση από OFI gate -4- » 31 Μάιος 2005 22:20

Ρε παιδια ξεκιναω τωρα να μαθαινω Java και εχω παερι βιβλια και τα λοιπα και προσπαθω, το προβλημα μου ισως να ειναι γελοιο αλλα για μενα ειναι προβλημα. Δε ξερω πως και που να τρεξω το προγραμμα που γραφω. Κατι μου λενε για το ultraedit αλλα αυτος ειναι editor δεν εχει build κατι μου ειπανε να κατεβασω τα netbeans 4.1 αλλα και εκει κανω byild kai run αλλα δεν μου εμφανιζει το πραθυρακι που για παραδειγμα λεει Hello World οπως ειχα συνηθισει απο το Visual studio με τη C. Βρηκα και ενα αλλο JLE λεγεται αλλα οταν παω να κανω compile μου λεει να δημιουργησω ενα JDKE PROFILE.Aν δε σας κανει κοπος δωστε μια βοηθεια. ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Programma

Δημοσίευση από agrippas » 01 Ιουν 2005 19:09

Όπως βλέπω έχεις windows.

Καταρχήν χρειάζεσαι το Java Software Development Kit (τη γλώσσα δηλαδή): http://java.sun.com

Κατά δεύτερον χρειάζεσαι το notepad.

Κατά τρίτον αφού εγκαταστήσεις το Java SDK, θα πρέπει να βάλεις το path του στο path του συστήματος. Windows key + Pause/Break, Advanced, Environment Variables, User variables for την αφεντιά σου, PATH, Edit...

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, γράφεις το προγραμματάκι σου, αποθηκεύεις το αρχείο ως filename.java και μετά πας στη γραμμή εντολών και γράφεις javac filename.java και θα σου γίνει filename.class (compilation).

Τέλος για να το τρέξεις να δεις τι χάλια έκανες, γράφεις java filename και να, έτρεξε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος agrippas την 02 Ιουν 2005 06:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Programma

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Ιουν 2005 04:56

Κορυφαία απάντηση! Είπα λοιπόν να γράψω κι εγώ το πρώτο πρόγραμμά μου σε Java, και συγκεκριμένα το παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

public class Hello {
  public static void main(String[] args) {
    System.out.println("Hello World!");
  }
}
Η εντολή javac hello.java εκτελέστηκε χωρίς πρόβλημα, και πήρα το αρχείο hello.class.
Μετά όμως έδωσα την εντολή java hello.class και πήρα το εξής μήνυμα:
D:\Test>java hello.class
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Hello/class
Τι πατάτα έκανα? :(
Πάντως δοκίμασα το ίδιο αρχείο με τον JCreator, και το έτρεξε κανονικά! :o
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Programma

Δημοσίευση από agrippas » 02 Ιουν 2005 05:55

javac hello.java για compile και
java Hello για να τρέξει

(κεφαλαίο Η και δεν πρέπει να γράψεις το .class)

Γιατί:

Tο hello.java είναι ένα αρχείο με κώδικα. Μπορεί να έχει μία κλάση, μπορεί 45. Στην περίπτωσή σου έχει μία, την Hello. Αν πχ είχες και μια άλλη στο ίδιο αρχείο, την Hello2, με javac hello.java θα πάρεις δύο .class αρχεία: το Hello.class και Hello2.class.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Programma

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Ιουν 2005 18:18

Σωστός! Thanks! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Dr_Java
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 15 Αύγ 2003 16:42
Τοποθεσία: πειραιας
Επικοινωνία:

Programma

Δημοσίευση από Dr_Java » 03 Ιουν 2005 01:27

Episis file moy ean thes katebase to JCreator... Einai oti poio aplo kai katanoito gia kapoion poy ksekinaei na doyleyei me java... Ennoeitai pos prepei na exeis egkatestimeni ti glwssa mesa kai na doseis ta katallila path poy xreiazetai to JCreator gia na kanei coplile tis classes soy opos eipe kai o aggripas parapanw....!!!

Have fun
Εικόνα

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Programma

Δημοσίευση από Cmg__ » 03 Ιουν 2005 16:02

gt apopernete re ton kosmo :P :wink:
na etsi ystera tha feygoyn! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες