Flash & PHP Tutorial

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Pavel » 01 Ιουν 2005 21:59

Γειά σας παιδιά,

είπα να γράψω και εγώ ένα βοήθημα για την PHP & Flash και πώς να τα συνδυάσεις επειδή είδα ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο forum.

Ε λοιπόν ξεκινάω... :P

Καλημέρα παιδιά. Παρακαλώ καθίστε στις θέσεις που γράφουν οι προσκλήσεις σας και κάντε ησυχία γιατί μερικοί από εσάς μπορεί να κοιμηθούν κατά την διάρκεια.

Μπορεί σε κάποιο project που θα θέλετε να κάνετε, να χρειαστεί να γράψετε ή να διαβάσετε κάποια δεδομένα από μια MySQL βάση δεδομένων ή γενικότερα να θέλετε να εμπλέξετε php κώδικα στις Flash δημιουργίες σας. Αυτό μπορεί να γίνει με την εντολή LoadVars() της Flash.

Ας υποθέσουμε πως θέλουμε να κάνουμε τα παρακάτω :
Ο χρήστης, δίνει μια λέξη στο Flash project και θέλουμε να δούμε εάν αυτή η λέξη υπάρχει στο λεξικό μας στην MySQL βάση, και αν δεν υπάρχει να την εισάγει και να επιστρέφει ανάλογο μήνυμα.

Κώδικας για την Flash

Κώδικας: Επιλογή όλων

//Δημιουργούμε 2 καινούριες μεταβλητές ώστε να κρατήσουν και να στείλουν δεδομένα.
MyVars = new LoadVars();
MyLoad = new LoadVars();

//το MyText.text είναι η λέξη που δίνει ο χρήστης
MyVars.Word = MyText.text;

//με την παρακάτω εντολή, στέλνουμε τα δεδομένα στο php αρχείο όπου θα γίνει η επεξεργασία, και περιμένουμε να μας στείλει πίσω δεδομένα.
MyVars.sendAndLoad("http://www.kapoio-site.gr/arxeio-php.php", MyLoad, "POST");

//Αφού τα δεδομένα φτάσουν πίσω στο Flash, τα επεξεργαζόμαστε και εμφανίζουμε το ανάλογο μήνυμα.
MyLoad.onLoad =  function() {
    if (this.Return == "NOT_EXIST") {
        MyText.text = "Η λέξη προστέθηκε με επιτυχία";
    } else if (this.Return == "EXIST") {
        MyText.text = "Η λέξη υπάρχει ήδη";
    } else if (this.Return == "NO_WORD") {
        MyText.text = "Δεν εισήχθη λέξη";
    }
}
Κώδικας για PHP

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
    //Συνδεόμαστε στην βάση δεδομένων
    mysql_connect&#40;"localhost","username","password"&#41;;
    mysql_select_db&#40;"database"&#41;;

    //ελέγχουμε εάν μας 'εστάλη' η λέξη. Εάν όχι, επιστρέφουμε το αντίστοιχο μήνυμα
    if &#40;$Word == NULL&#41; &#123;
        echo "Return=NO_WORD";
        return;
    &#125;

    //ψάχνουμε μέσα στην βάση, στο table "words" την λέξη που δώθηκε.
    $query = mysql_query&#40;"SELECT words FROM my_word_database WHERE word = '$Word';"&#41;;

    //εάν η λέξη βρέθηκε, τότε οι σειρές που θα επιστράφηκαν θα είναι διάφορες του μηδενός. Άρα, εάν είναι μηδέν, σημαίνει ότι η λέξη δεν υπάρχει οπότε την εισάγουμε μέσα στην βάση, και επιστρέφουμε το ανάλογο μήνυμα.
    if &#40;mysql_num_rows&#40;$query&#41; == 0&#41; &#123;
        $query = mysql_query&#40;"INSERT INTO my_word_database&#40;words&#41; VALUES&#40;'$Word'&#41;;"&#41;;        
        echo "Return=NOT_EXIST";
        return;
    &#125; else &#123;
        echo "Return=EXIST";
        return;
    &#125;
?>
Ελπίζω πάνω κάτω να έγινα κατανοητός.

Όταν χρησιμοποιούμε την MyVar.sendAndLoad στέλνουμε τα δεδομένα στην παρακάτω μορφή. Για παράδειγμα θέλουμε να στείλουμε 3 μεταβλητές στο αρχείο http://www.kapoio-site.gr/arxeio.php.

Μεταβλητές :

Κώδικας: Επιλογή όλων

MyVar.Word = "mplip";
MyVar.Action = "enter";
MyVar.Status = "ola einai ok";
Αποστολή δεδομένων.

Κώδικας: Επιλογή όλων

MyVar.sendAndLoad&#40;"http&#58;//www.kapoio-site.gr/arxeio.php",MyLoad,"POST"&#41;;
Τα δεδομένα θα σταλούν ως εξής :

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//www.kapoio-site.gr/arxeio.php?Word=mplip&Action=enter&Status=ola+einai+ok
Για να επιστρέψετε δεδομένα μέσα από την PHP πολύ απλά "εμφανίστε" τα στην οθόνη με την εντολή echo. Μην ξεχάσετε όμως αμέσως μετά να βάλετε την εντολή return ώστε να μην συνεχιστεί η εκτέλεση του κώδικα.

Παράδειγμα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "Status=ola+pigan+strava&Onoma=vlima&Tutorial=Flash+PHP";
return;
Το παραπάνω θα επιστρέψει στην Flash τις μεταβλητές :

Κώδικας: Επιλογή όλων

Status = "ola pigan strava"
Onoma = "vlima"
Tutorial = "Flash PHP"
(όπου '+' είναι το κενό)

Μπορεί όμως, να μην θέλετε να σας επιστρέφονται δεδομένα από την PHP. Τότε μπορείτε να χρησιμοποιείστε την MyVar.send η οποία συντάσσεται ως εξής.

Κώδικας: Επιλογή όλων

MyVars.send&#40;"http&#58;//www.kapoio-site.gr/arxeio.php","_self","POST"&#41;;
Αυτά τα λίγα παιδιά από μένα, και παρακαλώ όσοι κοιμούνται να ξυπνήσουν. :) :)
Για τυχόν απορίες, δεν θα χαθούμε 8)

Regards & Respect σε όσους γράφουν Tutorials.

Cheers,

vlima
Εσύ είσαι τρελός.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από spookyb52 » 02 Ιουν 2005 01:16

Χεχε, άλλος ένας που μάταια προσπαθέι να μου κλέψει την δ(λ)όξα :lol:
Άν και δέν έχω ιδέα για την ώρα από PhP ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε αρκετούς :)

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από EkLekTos » 02 Ιουν 2005 13:32

:clap: :clap: :clap: :clap:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από LightForce » 03 Ιουν 2005 22:47

ωραίο Pavel, μόλις βρώ χρόνο θα το δοκιμάσω..

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Cmg__ » 03 Ιουν 2005 23:43

VLIMA ME KSEREIS EIMAI SEIGUROS SE AGAPW KAMENE MOY AN8RWPE!

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Pavel » 04 Ιουν 2005 03:03

Cmg__ haahahhahaah pws me vrikes re ? :P min to diadoseis pou8ena omws e? :D

re paidia, pws mporw na valw to topic auto sta voithimata ? :roll:
Εσύ είσαι τρελός.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από spookyb52 » 04 Ιουν 2005 03:09

Έλα ντε :lol: :lol:

:arrow: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=15642

Ντέν μπορείς εσύ να το βάλεις από μόνος σου.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Cmg__ » 04 Ιουν 2005 16:54

tha to pw se oloys kake!

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Pavel » 09 Ιουν 2005 20:01

agapitoi moderatores, mporeite na to valete sta tutorials ? :roll: :roll: :roll:
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από Cha0s » 13 Μαρ 2006 22:20

Έτοιμος. ;)

oaziss
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 24 Σεπ 2007 16:23

Flash & PHP Tutorial

Δημοσίευση από oaziss » 24 Σεπ 2007 16:30

loipon...eida kai dokimasa ton parapanw kwdika kai einai polu endiaferon....
8a h8ela na to paw kai ligo parakatw...exw rwthsei se merika forum alla apanthsh de phra...
as poume loipon oti exoume mia flash selida...wraia?
mia selida h opoia einai statikh nta3ei polu wraia kai flashati alla 8eloume na thn kanoume na fainetai kai ston opoio kosmo ligo pio zwntanh..auto ginetai an as poume vazoume nea ka8e mera se ena section...
leme dld oti sto menu NEWS pou fortwnei to index 8eloume na emfanizei se perioxes tou mesa Nea ta opoia omws de 8eloume na katevazoume ka8e mera to menu1.swf na to allazoume kai na to 3ananevazoume...
to kalutero 8a htan na to kanoume mesa apo selida sto internet kati opws to joomla alla se polu pio aplh fash...dld 4 nea ka8e mera ta opoia sthn selida apo thn opoia 8eloume na ta travaei to flash na ta vazoume san .txt kai mia image gia to sxetiko 8ema kai to flashaki na ta pairnei apo ekei na ta fortwnei sto menu1.swf ...

ta eipa ligo grhgora kai mallon mpourdouklwmena alla an 8elei kapoios kai 3erei kai mporei na voh8hsei 8a htan megalo eutuxhma pragmatika...

kai pali polu kalh douleia ta tutorials..vrhka polu xrhsimes plhrofories...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες