Υποκατηγορίες

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Ιουν 2005 02:07

apo tnv db va ftiakseis to menudaki me tis ipokatigories :)
to tree dld

ekei ta pragmata eivai diskola giati dev ta kaveis me eva query
giati otav mpeveis mesa se mia ipokatigoria afevos dev ksereis av exei ipokatigories
kai afeterou dev ksereis av oi ipokatigories exouve ipokatigories
:P kai paei etsi to pragma

mia klasiki periptosi avadromis dld
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από chchrist » 13 Ιουν 2005 02:15

Κατάλαβα ότι ακριβώς είχα στο μυαλό μου να κάνω σήμερα το βράδυ...Έχω φτιάξει ένα <select> και τα <option> του είναι οι κατηγορίες που τα παίρνω με loop από την database.Τώρα πρέπει να κάτσω να βρώ πως θα παίρνω και τις υποκατηγορίες....ζόρικο μου φαίνεται αλλά θα την βρω την λύση αλλιώς υπάρχει και το freestuff....... :whistle: :roll: :whistle:

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από chchrist » 16 Ιουν 2005 01:29

Λοιπόν αυτή είναι η πρώτη απόπειρά μου να φτιάξω ένα tree από μια database...Κατάφερα να παίρνω τις κατηγορίες και τις υποκατηγορίες αλλά μέχρι εκεί...

Αυτος είναι ο κώδικας εώς τώρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

function cat_list&#40;&#41;&#123;
   
   $sql = mysql_query&#40;"SELECT * FROM product_cat WHERE parent_id=0 ORDER BY prod_cat_name"&#41;;
   echo "<ul>";
   while&#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;&#41;&#123;
         echo "<li>".
         $row&#91;2&#93;."";   
        
   $childresult = mysql_query&#40;"SELECT * FROM product_cat WHERE parent_id=&#123;$row&#91;0&#93;&#125;"&#41;;
     
   while&#40;$child = mysql_fetch_row&#40;$childresult&#41;&#41; &#123;
   echo "<ul>";
    echo "<li>".
    $child&#91;2&#93;."</li></ul></li>";
       
    &#125;
   &#125;
  echo "</ul>\n";

	
&#125;


?>
Ξέρω οτι το πρόβλημα βρίσκεται στο πρώτο SELECT (parent_id=0) και φαντάζομαι ότι κάπου κάπως πρέπει να κάνω ένα loop για να ανεβαίνει το 0. Το που και πως δεν μπορώ να βρω..... :wink:

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από shadow » 16 Ιουν 2005 11:03

Κώδικας: Επιλογή όλων

function cat_list&#40;$id&#41; &#123;
	mysql_connect&#40;'localhost', '****', '******'&#41;;
	mysql_select_db&#40;"my_db"&#41;;
	$sql = "SELECT * FROM product_cat WHERE parent_id=".$id."  ORDER BY prod_cat_name";
	
	$sql_result = mysql_query&#40;$sql&#41;; 
	echo '<ul>';
	
	$str .= '.';

	$count = 0;
	
	while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$sql_result&#41;&#41;
	&#123;
		
		echo "<li>";
		echo  $row&#91;"cat_name"&#93;; 
		echo "</li>";
		cat_list&#40;$row&#91;"cat_id"&#93;&#41;;
	&#125;
			
	echo '</ul>';
	mysql_free_result&#40;$sql_result&#41;;
	mysql_close&#40;$connection&#41;; 
&#125;
Thn sunarthsh thn kaleis gia oles tis kathgories pou exoun parent_id=0.

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από iNDEFiX » 16 Ιουν 2005 11:12

mysql_free_result($sql_result);
mysql_close($connection);

Afta mporeis kai na ta afaireseis, den xreiazonte ;)

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από shadow » 16 Ιουν 2005 11:41

You have right :hammer:

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από chchrist » 16 Ιουν 2005 13:12

Δεν μπορώ να κάνω τον κώδικα που μου έδωσες να δουλέψει. Μάλλον επειδή δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα.
1. Η μεταβλητή $count σε τι χρησιμεύει;
2. Μπορούμε να καλέσουμε μια function πριν την κλείσουμε;

Βασικά α'πότι φαίνεται δεν περνάει την μεταβλητή $id

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από shadow » 16 Ιουν 2005 13:39

chchrist έγραψε:Δεν μπορώ να κάνω τον κώδικα που μου έδωσες να δουλέψει. Μάλλον επειδή δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα.
1. Η μεταβλητή $count σε τι χρησιμεύει;
2. Μπορούμε να καλέσουμε μια function πριν την κλείσουμε;

Βασικά α'πότι φαίνεται δεν περνάει την μεταβλητή $id
1. Oi metablhtes count kai str den xrhsimeuoun se tipota. Kata lathos tis egrapsa:)

2. Mporeis na kaleseis mia function prin kleisei, prepei na rikseis mia matia sto pws douleuon genika oi anadromikes sunarthseis

Sthn sunarthsh pou egrapsa , tha prepei na antikatasthseis ta field tou pinaka pou exw grapsei egw,
me ta fields pou exeis esu ston pinaka sou (ean den kanw lathos den exeis field cat_id alla category_id kai anti gia cat_name exeis category_name).

Sto main programma opou kaleis thn cat_id , pws thn kaleis?

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από chchrist » 16 Ιουν 2005 14:14

Ευχαριστώ πολύ δεν το ήξερα αυτό για την αναδρομικότητα των συναρτήσεων. Τελικά το λάθος ήταν στον τρόπο που την καλούσα...έκανα cat_list()...
Τελικά όλα λειτουργούνε τέλεια! Thanks again!

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από id12586 » 16 Ιουν 2005 14:17

[asxeto]
Shadow,
:arrow:είσαι απο Πάτρα?
:arrow:τώρα περνάς απο Πάτρα?
:arrow:είσαι απο Πάτρα και είσαι ΤΩΡΑ Πάτρα?

Μια απορία :roll:
[/asxeto]
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από shadow » 16 Ιουν 2005 14:25

id12586 έγραψε:[asxeto]
Shadow,
:arrow:είσαι απο Πάτρα?
:arrow:τώρα περνάς απο Πάτρα?
:arrow:είσαι απο Πάτρα και είσαι ΤΩΡΑ Πάτρα?

Μια απορία :roll:
[/asxeto]
Den eimai apo patra. Hrtha edw ws foithtria kai ksemeina:)

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από tsirman » 16 Ιουν 2005 15:55

akousa gia patra kai mpika....:) ade ade na vrethume oloi osoi miname edo :)

mema
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 26 Απρ 2005 17:24

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από mema » 27 Ιουν 2005 00:28

chchrist mporeis na mas peis pws doulepse telika olos o kwdikas.

Loipon anakalypsa ena problhma me thn kataxwrish twn kathgoriwn.
Meta thn epithxhmenh eisagwgh mias kathgorias, an pathsw to koumpi tou IE "ananewsh" (refresh) mou exei ena mhnhma:
"Δεν ειναι δυνατή η ανανεωση της σελιδας χωρίς να σταλούν πάλι οι πληροφορίες.
Καντε κλικ στο κουμπί επαναληψη για να στειλετε πάλι τις πληροφορίες, ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Άκυρο" για να επιστρέψετε στη σελίδα που προσπαθούσατε να προβάλετε."

Kai kathe fora poy kanw kataxwrhsh kai meta pathsw to koympi ananewsh ginete kataxwrhsh neas kathgorias.
Mhpws ayto ;exei na kanei me ta SESSIONS epeidh den uparxoyn?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 27 Ιουν 2005 00:34

oxi afto exei va kavei me tnv me8odo pou exeis kavei submit tnv forma.
Pio idika ka8e fora pou kaveis submit mia forma epidi stelvovte sigkekrimeves extra metablites o browser sto refresh kai reload tis selidas prepei va ksavastilei ta dedomeva giati ousiastika ksavakaveis submit tnv forma gia va ftaseis se afto to url
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

mema
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 26 Απρ 2005 17:24

Υποκατηγορίες

Δημοσίευση από mema » 27 Ιουν 2005 00:40

Pw pw Rapid apanthsh!!!!!!!!!!!!!!
:o
Kai ti prepei na kanw gia na to lysw ayto?
Mhpws na allaksw ton tropo pou stelnw th forma?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες