Αναζητηση php script

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από michalis1984 » 07 Ιουν 2005 06:59

Γεια σας..
1) Υπαρχουν αποθηκευμενα κειμενα σε βαση δεδομενων.
2) Χρειαζομαι ενα κωδικα (ειτε ετοιμο ειτε αν μπορει καποιος να με βοηθησει) που να παιρνει πχ τους πρωτους 30 χαρακτηρες απο το κα8ε κειμενο και να τα εμφανιζει στην κεντρικη σελιδα, και στη συνεχεια πατωντας το link συνέχεια (next) να πηγαινει στη σελιδα και να βλεπει ολοκληρο το κειμενο.

Παραδειγμα της σελιδας μου μπορειτε να δειτε εδω

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από xultimatex » 07 Ιουν 2005 10:27

Έστω έχουμε έναν πίνακα στη βάση με τo με το όνομα articles και μέσα σε αυτό τις στήλες id, subject, text όπου στο id θα υπάρχει ένας αύξοντας αριθμός για κάθε άρθρο, στο subject ένα θέμα και στο text ολόκληρο το κείμενο. Επίσης υποθέτουμε ότι σ'αυτή τη σελιδα θέλεις να πάρεις τα 5 πρώτα άρθρα.

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php

//συνδεομαστε στον διακομιστή MySQL
mysql_pconnect&#40;'localhost','&#40;username&#41;','&#40;password&#41;'&#41;;

//διαλέγουμε τη βάση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε
mysql_select_db&#40;'όνομα της βάσης'&#41;;

//κάνουμε έναν βρόγχο ώστε να εκτελεστή 5 φορές για να πάρουμε τα άρθρα
for &#40;i=0; i<5; i++&#41;
&#123;

//ορίζουμε το ερώτημα που θα στείλουμε στη βάση
$query = 'select  articles.text where articles.id='.i;

//στέλνουμε το ερώτημα
$results = mysql_query&#40;$query&#41;;

//διαλέγουμε τους 30 πρώτους χαρακτήρες
$result = substr&#40;$result, 0, 30&#41;;

echo $result;
echo <br><br><br>
&#125;


?>
Κάπως έτσι το φαντάζομαι! Περίμενε και λίγο τους ειδικούς! Φυσικά έτσι θα βγεί το ένα κάτω από το άλλο και είναι ακτάλληλο για να μπει αυτούσιο σε μια σελίδα. Απλώς αυτός είναι ο κύριος κώδικας.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Ιουν 2005 11:14

n logiki pou diveis exei arketa problimatakia ... to proto kai kirio eivai oti apla dev ksereis pia eivai ta id pou 8es va deis :P
episis tnv mysql_pconnect kalitera va miv tnv xrisimopieis otav dev eisai poli sigouros ti kavei :P giati 8a trabaei ta malia tou o adminstrators apo ta threads pou trexouve sto stand by :P

giafto exoume ta select me ordering kai limit

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?

$result = mysql_query&#40;'SELECT * FROM `pinaka` ORDER BY `id` DESC LIMIT 5'&#41;;

while&#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;&#123;
echo $row&#91;'keimevo'&#93;."<br>\n";
&#125;
twra gia to limit twv xaraktirov n mia lisi eivai to substr
alla kata tnv gvomi mou kalitera va to ferveis idi komevo apo tnv basi gia va elaxistopiiseis tnv metafora dedomevov apo tnv basi stnv php.
Fisika tis perisoteres fores dev eivai poli oreo va Koboume sto xima tous xaraktires giati kobovte lekseis n keva , kai mas simfeerei kapoio reqular expretion pou 8a psavxei va brei px tis 20 protes lekseis n 8a sou fervei px meta apo 2-3 telies to keimevo n kati allo pio siv8eto n pio aplo , sigoura 8a ilopii8ei kalitera me php :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από xultimatex » 07 Ιουν 2005 11:26

Δεν κρύβω ότι ένας από τους λόγους που έγραψα το script είναι για να διορθωθώ! :D

Όσο για την pconnect έχω ένα βιβλίο που λέει πως είναι καλύτερο να κάνεις permanent connection γιατί το να κάνεις χωριστά κάθε φορά που θες να ψάξεις κάτι αργει περισσότερο. Και μιας και είμαι αρχάριος, πριν από το limit έχει ένα desc. Τί είναι αυτό;
Κάτι άλλο, πως ξέρουμε ότι θα παίρνει σε κάθε σελίδα τα 5 επόμενα άρθρα και όχι τα ίδια;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Ιουν 2005 11:45

av eivai va ferei ta pete epomeva tote 8a tou peis

LIMIT tsoa ar8ra , ksekiva apo

limit 5, 5
limit 5, 10

etsi me afti tnv diadikasia 8a exeis eva offset to opoio 8a to koubalas gia va kaveis to pagging

to pconet givete boliko movo kato apo idikes siv8ikes
kai me setarismevo to mixavima va diaxirizete ta persistant conections sosta. Kato apo ta defult installations movo baros prosferei kai tipota parapavo.

To problima oti mevei avoikto to resurce kai sivi8os se eva virtual mixavima dev exeis 1 resurce movo alla diaforetika (eva gia ka8e pelati) me apotelesma ta pconect va mperdebovte metaksi tous kai va miv doulebouve sosta kai va dimiourgei kai alla conects persistant kai afta ta opoia exouve eva time out evas 8eos kserei pote :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από xultimatex » 07 Ιουν 2005 12:21

και το desc τί κάνει;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Ιουν 2005 12:30

fervei to ordering se f8ivousa sira
oste va er8ouve oi teleftees eggrafes protes
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Αναζητηση php script

Δημοσίευση από xultimatex » 07 Ιουν 2005 13:49

Τώρα που το σκέφτομαι, θα ήταν καλύτερο να χωρίσει το text με την explode. Μετά όμως θα είναι κάπως σύνθετο να τα τυπώσει...
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες