Δευτεροβαθμια εξισωση

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
OFI gate -4-
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 28 Ιουν 2004 15:25

Δευτεροβαθμια εξισωση

Δημοσίευση από OFI gate -4- » 10 Ιουν 2005 21:32

Σαν αρχαριος που ειμαι προσπαθω αλλα κολλαω...
Προσπαθω να φτιαξω ενα προγραμμα που να του δινει; το α το β και το γ και να σου βρισκει τις 2 λυσεις. Τον κωδικα τον καταφερα και οταν εχω προεπιλεξει τις τιμες των α,β,γ ολα λειτουργουν. Οταν παω να τον αλλαξω για να δινω τις τιμες οταν λειτουργει το προγραμμα ενω ο Jcreator δε βρισκει error οταν τρεχει κατι μου λεει για text out of bounds μηπως χρειαζεται καμια ρυθμιση; ο κωδικας ειναι σωστος

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Δευτεροβαθμια εξισωση

Δημοσίευση από soteres2002 » 10 Ιουν 2005 23:25

kat arxin tis a,b,g prepei na tis kaneis akeraies an den tis exeis kanei. pou sigoura tis exeis kanei. Episis, tha prepei na kaneis System.in.readInt() gia na diabaseis to input apo console, oxi System.in.read(). Episis, kane kai ena try { } catch() { } gia na deis an petaksei kamia exception... o kodikas einai sostos apo apopsi oti to kanei compile... kanto kai pes mas.

OFI gate -4-
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 28 Ιουν 2004 15:25

Δευτεροβαθμια εξισωση

Δημοσίευση από OFI gate -4- » 17 Ιουν 2005 15:06

Ο παρακατω ειναι ο κωδικας που εχω γραψει :

class eksisosib {
public static void main (String[] args) {
double a=Double.valueOf(args[0]).doubleValue();
double b=Double.valueOf(args[1]).doubleValue();
double c=Double.valueOf(args[2]).doubleValue();
double d,x1,x,x2;
if(a==0.0) {
if(b==0.0) {
if(c==0)
System.out.println("H eksisosi einai aoristi");
else
System.out.println("H eksisosi einai adinati");
}
else
{
x=-c/b;
System.out.println("H lysi einai "+x);
}
}
else
{
d=b*b-4*a*c;
if(d>0.0)
{
x1=(-b+Math.sqrt(d))/(2*a);
x2=(-b-Math.sqrt(d))/(2*a);
System.out.println("H eksisosi exei dyo pragmatikes rizes");
System.out.println("x1= "+x1);
System.out.println("x2= "+x2);
}
else if(d<0.0)
System.out.println("H eksisosi den exei pragmatikes rizes");
else
{
x=-b/(2*a);
System.out.println("H eksisosi exei diplh riza");
System.out.println("x= "+x);
}
}
}
}


Εδω ειναι το σφαλμα που μου βγαζει οταν το τρεχω ενω οταν το κανω compile δε βγαζει error:

Exception in thread 'main' java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException:0

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Δευτεροβαθμια εξισωση

Δημοσίευση από soteres2002 » 17 Ιουν 2005 22:03

to error auto simainei oti exeis enan pinaka px me 5 stixeia kai pas kai bazeis ena ipotithemeno reference se ena 6o aniparkto.

AAAA, katse re aderfe. otan to ekteleis bazeis orismata apo tin grammi entolon?!!?!?! simfona me ton kodika parapano, to sfalma einai ekei stin anafora sou sto argv pinaka. profanos kaleis to class arxeio xoris na dineis orismata kata tin klisi toy. episis opous kaneis arnitiki kapoia timi, dosimase -1*(kati) kai oxi -. Analoga me to sistima kai tin ekdosi tou SDK borei na epireazei kai afto.

Sto compilation pantos den gbazei oute ena warning gia tpt depricated, ara ipotheto pos apo edo kai pera eisai ok.

episis to 0 sto error dixnei oti ousiastika iparxei ena mono stixeio to 0, to opoio einai to filename tou bytecode tou arxeiou.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες