Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 19 Ιουν 2005 16:33

Προειδοποίηση: Δεν έχω ιδέα από php

Παίδες,

Έχω ένα φόρουμ pbpBB εγκατεστημένο στο root/forum/ και θέλω να φτιάξω μια κεντρική σελίδα π.χ.: index.php στο root η οποία να χρησιμοποιεί το header.php και το footer.php του φόρουμ και να ‘τραβάει’ περιεχόμενο από ένα αρχείο index.tpl (.htm/.html... δεν θα τα χαλάσουμε στην επέκταση :P :P ).

Έχω φτιάξει με την βοήθεια των forums του phpbb.com phpbbhacks.com, όπου αναφέρονται παρόμοιες περιπτώσεις, τον ακόλουθο κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 

define&#40;'IN_PHPBB', true&#41;; 
$phpbb_root_path = 'forum'; 
include&#40;$phpbb_root_path . 'extension.inc'&#41;; 
include&#40;$phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx&#41;; 

// 
// Start session management 
// 
$userdata = session_pagestart&#40;$user_ip, PAGE_INDEX&#41;; 
init_userprefs&#40;$userdata&#41;; 
// 
// End session management 
// 

// 
// Start output of page 
// 
include&#40;$phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx&#41;; 
?> 

$template->set_filenames&#40;array&#40; 
    'body' => 'home.tpl' 
    &#41; 
&#41;; 

<?php 

include&#40;$phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx&#41;; 
?>
τρέχοντας αυτόν τον κώδικα παίρνω μήνυμα λάθους
$template->set_filenames(array( 'body' => 'home.tpl' ) );
Τι πάει λάθος με τον κώδικα;;; :crash: :crash: :crash:
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Ιουν 2005 16:42

Δεν κατάλαβα καλά θες να έχεις μια κεντρική σελίδα πριν να μπει καποιος στο forum σου?πχ portal.php???
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 19 Ιουν 2005 16:51

Ναι
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Ιουν 2005 16:56

Μπες στο www.phpbb.de και κατ'εβασε απο κει το forum και θα σου έχει και κεντρική σελίδα... Ψάχτω λίγο!:wink:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 19 Ιουν 2005 16:59

οχι. δεν θέλω ένα portal όπως το phpBB Plus. Θέλω να φτιάξω την κεντρική σελίδα μόνος μου. Ίσως αργότερα προσθέσω κι άλλα scripts πάνω στο ίδιο domain αλλά για την ώρα θέλω να φτιάξω την κεντρική σελίδα με html.

Σε ευχαριστώ πάντως...
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Ιουν 2005 17:02

τίποτα...
Περίμενε τον cordis να έρθει γιατί αυτός την κεντρική σελίδα την έχει φτιάξει μόνος του!:wink::wink:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 19 Ιουν 2005 17:06

:whistle: :whistle: :whistle: :whistle:
:whistle:Αυτός που περιμένω, :whistle: αυτός που περιμένω,:whistle:
:whistle: αυτός... :whistle: αυτός... :whistle:
:whistle: :whistle: :whistle: :whistle:
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Mahadeva
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 15 Μάιος 2003 13:52
Τοποθεσία: Astral Plane
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από Mahadeva » 19 Ιουν 2005 18:14

Δεν ξέρω την λύση για αυτό που θες αλλά από τον λίγο κώδικα που γνωρίζω βλέπω ότι έχεις ξεχάσει ένα ?> ή αν το θες αλλιώς έχεις βάλει ένα <?php παραπάνω...

Άβαταρ μέλους
Mahadeva
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 15 Μάιος 2003 13:52
Τοποθεσία: Astral Plane
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από Mahadeva » 19 Ιουν 2005 18:15

akyro....

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από xmavidis » 19 Ιουν 2005 19:00

Κώδικας: Επιλογή όλων

$template->set_filenames&#40;array&#40;
    'body' => 'home.tpl'
    &#41;
&#41;;
Παίξε με αυτό. Εδώ πρέπει να είναι το πρόβλημα
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 20 Ιουν 2005 16:33

xmavidis έγραψε:Παίξε με αυτό. Εδώ πρέπει να είναι το πρόβλημα
Όχι, το πρόβλημα είναι στο ότι δεν ξέρω php. Άρα ούτε και να παίξω με αυτό δεν ξέρω... :roll: :roll: :roll:
:( :(
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 20 Ιουν 2005 19:09

Κανείς;;;
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από skull » 25 Ιουν 2005 16:52

Και εμενα 8α με ενδοιεφερε κατι τετοιο.

Ανοιξα καινουργιο τoπικ για να συγκεντρωσουμε πολλα scripts.
(Γιατι αυτο που θες να κανεις γινετε μονο με scripts) :D

Η λεξη κλειδι ειναι η διαφορετικη βάσης δεδομένων(sql) που το μοναδικο portal που το εχει αυτό είναι η mxbb! :wink:


http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 190#148190

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από mrpc » 10 Ιούλ 2005 21:28

Δεν καταλαβαίνω πως θες να ξεκινήσεις να κάνεις την αρχική σελίδα μόνος σου αν πρώτα δεν καταλάβεις τι κάνουν αυτά που γράφεις; Βήμα - βήμα ξεκινάμε... άρχισε πρώτα να διαβάζεις λίγο php και μετά δοκίμασε να κάνεις κάτι μόνος σου.
Για να βρεις τι φταίει για το μήνυμα λάθους πρέπει να δεις πως δουλεύει το phpbb. Και για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξέρεις 2 - 3 πραγματάκια από php.
Δοκίμασε κάτω από το init_userprefs να βάλεις κάτι σαν:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$page_title = "Homepage";

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Στοιχεία του φόρουμ σε σελίδα άλλου φακέλου

Δημοσίευση από ledraweb » 10 Ιούλ 2005 21:32

Εντάξει... Υποθέτω πως έχεις δίκαιο... :-? :-?

Άσε να αλλάξει ο μήνας, να σταματήσω από την δουλειά, και θα επισκευθώ τον Παπασωτηρίου... :idea: :idea:
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης