VisualBasic + Flash TUT

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

VisualBasic + Flash TUT

Δημοσίευση από veriotis » 20 Ιουν 2005 22:43

Μπορούμε να ομορφαίνουμε λίγο τής εφαρμογές που φτιάχνουμε με την visualbasic
προσθέτοντας και γραφικά flach πχ. τα κουμπιά τις Vbasic να αλλαχθούν με κουμπιά τις macromediaflash η και ακόμα να προσθέσουμε κάποια γραφικά flash

Εδώ λοιπόν θα δούμε πώς θα το κάνουμε αυτό.
Ξεκινάμε με την Vb
Για να προσθέσουμε το φλας στην εφαρμογή μας θα χρειαστούμε το Shockwave Flash component με Ctrl+T το ψάχνουμε ("Shockwave Flash") και το προσθέτουμε στην εφαρμογή μας

Στον κώδικα τις εφαρμογής γράφουμε

Κώδικας: Επιλογή όλων

Private Sub Form_Load()
' φορτώνει το swf στο ShockwaveFlash1
Call ShockwaveFlash1.LoadMovie(0, CurDir + "/flashmovie.swf")
End Sub
Και για την επικοινωνία με το φλας

Κώδικας: Επιλογή όλων

Private Sub ShockwaveFlash1_FSCommand(ByVal command As String, ByVal args As String)
' όταν το φλας στέλνει μια FSCommand ελέγχει την εντολή και εκτελεί ανάλογα
Select Case command
    Case "entoli1"
        MsgBox "η εντολή 1 ελήφθη!"

    Case "entoli2"
        MsgBox "οκ όλα καλά  :)!"
End Select

End Sub
Αυτά με την Vbasic
Στο φλας τώρα φτιάχνουμε 2 κουμπιά
Με κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release){
	fscommand("entoli1");
}
Και

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release){
	fscommand("entoli2");
}
Το κάνουμε swf με όνομα flashmovie.swf και το βάζουμε μαζί με την εφαρμογή που κάναμε με την Vbasic

Έτοιμο

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο
Μπαμπήνος

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

VisualBasic + Flash TUT

Δημοσίευση από xultimatex » 21 Ιουν 2005 00:08

Πολύ ωραίο και χρήσιμο γιατί είναι σπαστικό να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια components!
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης