Asp

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 20 Σεπ 2002 14:49

Xeri kanis kapio tropo na ginete response mia image se flash movie? Vasika, ginete auto?

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 20 Σεπ 2002 17:56

Το flash διαβαζει μόνο text. Όχι blob.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 20 Σεπ 2002 18:00

Auto itan panta i aporia mou. An to site sou perni dedomena apo tin db px parousiasi kapion proionton kai thelis na "petas" tin analogi foto se kathe proion... ginete?

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 20 Σεπ 2002 19:24

Ναι, κάνεις πάσα το url και μετά loadmovie("tade.jpg",target)
Προσοχή:
.jpg Φορτώνει μόνο το Flash MX.
To Flash 5 πρέπει να φορτώσει .swf

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 21 Σεπ 2002 00:49

Kai diladi i eikona fortoni mesa sto movie?

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 21 Σεπ 2002 09:43

Ναι.
_root.loadmovie("pic.jpg") <- την φορτώνει στο main στο x:0=y:0

Καλύτερα φτιάξε ένα mc (άδειο movieclip) βάλτο στο x,y που θέλεις, και μετά:
mc.loadMovie("pic.jpg")

Αν θέλεις και δυναμικά τότε:
createEmptyMovieClip("mc1",depth); <-όπου depth 0,1,2 κλπ (σαν layer βάθος)
mc1._x=150; <-το χ στο 150
mc1._y=150; <- το yστο 150
mc1.loadMovieClip("pic.jpg");

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 21 Σεπ 2002 13:01

Euxaristo poli filara!

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 21 Σεπ 2002 19:33

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα...
Αλλά τί θα έλεγες και για ενα prototype που να φορτώνει jpg ή swf μαζί με.... αυτόματο Preloader; Καλό ε;
Έκατσα και το έγραφα σήμερα μιας και είμαι moderator, έτσι για να το δούμε πως δουλεύει...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ Flash MX

Λοιπόν αντέγραψε τον παρακάτω κώδικα στο 1ο frame της 1ης σκηνής.

Κώδικας: Επιλογή όλων

movieClip.prototype.loadhere=function&#40;x,y,path,name&#41; &#123;
	var containerText=name+"text";
var containerBar=name+"bar";
this.createEmptyMovieClip&#40;name,1&#41;;
this.createEmptyMovieClip&#40;containerText,2&#41;;
this.createEmptyMovieClip&#40;containerBar,3&#41;;
this&#91;name&#93;._x=x;this&#91;name&#93;._y=y;
this&#91;containerText&#93;._x=x;this&#91;containerText&#93;._y=y;
this&#91;containerBar&#93;._x=x;this&#91;containerBar&#93;._y=y;
	with &#40;this&#91;containerBar&#93;&#41;&#123;
		beginFill &#40;0xDDDDDD, 50&#41;;
		lineStyle &#40;1, 0x000000, 100&#41;;
		moveTo &#40;0, 0&#41;;
		lineTo &#40;80, 0&#41;;
		lineTo &#40;80, 20&#41;;
		lineTo &#40;0, 20&#41;;
		lineTo &#40;0,0&#41;;
		endFill&#40;&#41;;
	&#125;
this&#91;name&#93;.loadMovie&#40;path&#41;;
var movie=this&#91;name&#93;;
var prelText=this&#91;containerText&#93;;
var prelBar=this&#91;containerBar&#93;;
var formtext=new TextFormat&#40;&#41;;
//format text
formtext.color="0x000000";
formtext.font="_sans";
formtext.align="center";
prelText.createTextField&#40;"loadtext",50,0,0,80,20&#41;;

prelText.loadtext.border=false;
prelText.onEnterFrame=function&#40;&#41; &#123;
	if&#40;this.percent!=100&#41; &#123;
	this.percent=int&#40;&#40;movie.getBytesLoaded&#40;&#41;/movie.getBytesTotal&#40;&#41;&#41;*100&#41;
	this.loadtext.text="Loading "+this.percent+"%";
	this.loadtext.setTextFormat&#40;formtext&#41;;
	prelBar._xscale=this.percent;
	&#125;
	if&#40;this.percent==100&#41; &#123;
		delete this.onEnterFrame;
		this.removeMovieClip&#40;&#41;;
		prelBar.removeMovieClip&#40;&#41;;
	&#125;
&#125;

&#125; //end prototype
Πώς δουλεύει;
your_moveclip.loadhere(x,y,"onoma_arxeioy","onoma_instance");
Βγάζει preloader με ποσοστό % που φορτώνει, κι έπειτα εξαφανίζεται (:p o preloader)

π.χ.
Αν θέλεις να φορτώσεις το αρχείο "pic1.jpg" μέσα στο root τότε δώσε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

_root.loadhere&#40;0,0,"pic1.jpg","pic1"&#41;;
Επεξήγηση: φόρτωσε το "pic1.jpg", ονομασέ το "pic1" και βάλε το σε συντεταγμένες x=0. y=0
Αν έχεις φτιάξει ένα movieclip και για instance name έχεις δώσει ας πούμε mc1 τότε για να φορτώσεις μέσα στο mc1 γράφεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mc1.loadhere&#40;0,0,"pic1.jpg","pic1"&#41;;
Φυσικά βάζεις ότι συντεταγμένες θέλεις, και είναι relative. Δηλ, αν φορτώσεις μέσα σε ένα movieclip που είναι ήδη στο χ=100,y=100 τότε αν στην εντολή loadhere βάλεις 0,0 το φωρτομένο αρχείο θα είναι στις συντεταγμένες 100,100 του κεντρικού timeline.

Μόλις φορτωθεί το αρχείο σου (είπαμε είτε jpg είτε εξωτερικό swf αρχείο) μπορείς πλέον να το κάνεις ότι θέλεις.
π.χ. Θέλω να φορτώσω στο _root την pic1.jpg και μετά να του δώσω διαφάνεια 50%...τότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

_root.loadhere&#40;100,100,"pic1.jpg","pic1"&#41;; //φορτώνω και δίνω όνομα pic1 στο movieclip
_root.pic1._alpha=50; // δίνω στο pic1 που έχει φορτωθεί διαφάνεια 50%
Παρατήρηση
1) Τα jpg ή swf που φορτώνεις πρέπει να είναι στο ίδιο domain αλλιώς το flash δεν σε αφήνει να φορτώσεις από άλλα sites.
2) Για να το δείς στην πράξη (με τον Preloader εννοώ), χρησιμοποίησε το σε server ή καλύτερα με το webspeed simulator της xat. Θα το βρείς στο xat.com. Κατεβασε το, είναι ότι πρέπει για να κάνεις simulation κατεβάσματος σελίδων μέσω modem, isdn, adsl κλπ, και δουλεύει είτε τραβώντας files είτε τραβώντας από localhost σε άλλη πόρτα (ας πούμε :81). Φανταστικό εργαλείο.

Αν σας αρέσει, μπορούμε να το μορφοποιήσουμε.
Όσοι το δοκιμάσετε και έχετε να προτείνετε κάτι.... περιμένω....

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 22 Σεπ 2002 11:55

DIstixos den exo to MX alla to 4. Alla mias pou anaferthike kiolas to olo zitima, to olo kolpaki perni tin image apo ton folder ston server sosta?

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 22 Σεπ 2002 17:03

Ναο φορτώνει από φάκελο.
Ανέβασα ένα παράδειγμα να το δείτε...
Πάτα εδώ

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 22 Σεπ 2002 20:54

Oreo lipon.
Exo tris erotisis:
1) O kodikas pou exis grapsi parapano, ti kodikas einai? Eilikrina den exo kali apopsi gia to Flash, alla an mpori na dosi pliroforia pera apo to na pezi to rolo tou "ilektronikou pexnidiou" tote thelo na asxolitho peretero.
2)Sto paradigma pou exis anevasi, enoite oti tha mporouses na diaxirizese mia database, as poume na exis 1000 onomata me ola tous ta stixia kai epita me ena kritirio anazitisis na ta provalis mazi kai me to epimaxo thema, tin photo tous, sosta?
3)Paroli tin antipathia mou gia to Flash, omologo oti flash movies pou periixan 3D elements, tous edina kapia prosoxi. Mporis na mou pis ti arxia (trisdiastata) mporis na kanis import se ena movie etsi oste na exis mia omorfi trisdiastati kinisi mesa? Ego edo kai mia evdomada arxisa na asxoloume me to Bryce 5 to opio vrisko arketa endiaferon. Mpori to flash lipon na dexthi arxio apo to Bryce i telos panton apo kapoia alla programata kataskeuis trisdiastaton images?
Euxaristo gia ton xrono sou na asxolise!

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από hohios » 23 Σεπ 2002 09:53

1) Ο κώδικας είναι actionscript. Απ' ότι είδες μοιάζει πάρα πολύ με javascript. Ουσιαστικά ελέγχεις απόλυτα το flash, τη συμπεριφορά του, τη διαδραστικότητά του, τη μουσική, μαθηματικά, arrays, πλήρως object oriented, φορτώνεις, εξαφανίζεις, φτιάχνεις movieclips, και πάρα πολλά άλλα.
2) Το παράδειγμα που έφτιαξα είναι απλά για να φορτώνει με αυτόματο preloader μια φωτό ή ένα άλλο movieclip. Από κει και πέρα, φτιάχνεις άλλες functions ή ptototypes που να κάνουν ερωτήματα (μέσω ASP ή PHP) σε βάση δεδομένων, να απαντάει η ASP σε μορφή:
elements=10&element1=papoytsia&element2=rouxa&element3=mplouza κλπ κλπ
και στη συνέχεια να εμφανίσεις αυτά τα δεδομένα με πλήρη διαδραστικότητα.
Το flash δεν είναι ΜΟΝΟ για παιχνίδια, ούτε για εφφέ στην ιστοσελίδα.
Είναι ένα ολοκληρωμένο (ναι καλά το γράφω), ολοκληρωμένο εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών με γραφικά, κίνηση, και ήχο!
3) Το flash είναι 2d vector graphics. Τα τρισδιάστατα που έχεις δει, είναι ψευτο3d. Υπάρχουν plugins για το 3dStudio Max και Lightwave 3d που κάνουν export ένα animation σε swf frame by frame δημιουργώντας τα τρισδιάστατα αντικείμενα με vector γραφικά (2d). Γιαυτό αυτά τα κλιπάκια είναι μεγάλα σε μέγεθος (mb εννοώ).
Επίσης υπάρχει και το swift 3d, ένα εργαλείο για text και υποτυπώδες modeling που κάνει κατευθείαν export για flash.
Μην φανταστείς ότι θα φτιάξεις ένα 3d με όλα τα textures και lightning γιατί το flash θα σου βγει τεράστιο.
Όσο για την αντιπάθειά σου... Καλύτερα να αρχίσεις να ασχολείσαι ΠΑΡΑ πολύ, γιατί κάθε τι εντυπωσιακό, κάνει μπαμ στον πελάτη και το ζητάει, άσχετα αν δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι.
Ξεκίνα με το Flash ΜΧ κατευθείαν, θα το μάθεις πιο γρήγορα, αφού το interface του είναι καταπληκτικό, και η actionscript μοιάζει όλο και περισσότερο στη javascipt.
Ασχολήσου 10 λεπτά καθημερινά με την παρακάτω ιστοσελίδα, και σε 1 εβδομάδα θα έχεις φτιάξει το δικό σου application σε flash.
Actionscripts.org Tutorials

Αυτά...

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από telxinas » 23 Σεπ 2002 15:52

Anyway, na sou po tin mauri tin alithia, den perimeno tin treli anthisi tou flash, oxi mono edo alla kai pantou.
Se euxaristo gia ola!

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

Asp

Δημοσίευση από Panos Galanis » 24 Σεπ 2002 10:15

telxinas έγραψε:Anyway, na sou po tin mauri tin alithia, den perimeno tin treli anthisi tou flash, oxi mono edo alla kai pantou.
Τι ειναι αυτο ... flame starter ?! :lol:


hohios: πολυ καλο το script .... και ναι μιαζει ολο και περισσοτερο με javascript :P
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

AkisTP
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 24 Ιαν 2001 01:00
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Asp

Δημοσίευση από AkisTP » 27 Ιουν 2003 21:15

Nomizw pws uparxei ena mikro problima kai tha ithela thn boitheia sou sto na brw mia lysh...:roll:
Prospathw na xrhsimopoihsw to preloader gia na fortwsw 9 thumnails kai dysthxws den deixnei na douleuei tautoxrona, diladi loading kai ta 9 thumnails...
Parathrwntas to paradeigma sou, syneiditopoiw oti an dokimaseis na kanei click kai sta duo koumpia grigora....to preloader forwnei prwta thn mia foto kai meta arxizei me to fortwma ths allhs.... :o
Emena pali den kanei oute auto kai anarwtieme pws tha borousa na to kanw na fortwnei kai ta 9 thumbs pou thelw...eite tautoxrona, eite toulaxiston sequentialy (me thn seira)... :)
Tha mporouse mhpws na me bohthiseis me auto!!!
Euxaristw ek twn proterwn!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες