Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 30 Ιουν 2005 19:07

Καλησπέρα σε όλους...


Στο club που έχω φτιαξει έχω τον παρακάτω κώδικα ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ανοίγω την σελίδα με Firefox φένετε τόσο χάλια (κοινώς άλλα ντι άλλον) ενώ με Internet Explorer είναι μια χαρά ????

όσοι θέλετε να δείτε το τι εννοώ
η διευθυνση είναι
http://www.buddha-bar.tk



<style>
.nea {
font-family:comic sans ms;
font-size:12px;
font-weight:normal;
color:#fdeffa;
padding: 10px;
vertical-align: top;
}
.nea1 {
font-family:comic sans ms;
font-size:12px;
font-weight:normal;
color:#fdeffa;
padding: 5px;
vertical-align: top;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
);
}
.dat{
font-family:comic sans ms;
font-size:11px;
font-weight:bold;
color:#fdeffa;
text-decoration:none;
height: 20px;
width: auto;
padding: 5px;
vertical-align: top;
}
.dat1{
font-family:comic sans ms;
font-size:11px;
font-weight:bold;
color:#fdeffa;
text-decoration:none;
height: 20px;
width: auto;
padding: 5px;
vertical-align: top;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
);
}

.fish {background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
); }
.fish1 {background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
); }
.neabord {
border: 1px solid #fdeffa;
}

font.pages {
color: #fdeffa;
font-family:comic sans ms;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
text-indent: 20px;
width: 100%;
height: 25px;
}
.pages{ background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
);
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: left center;
font-family: comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #fdeffa;
text-decoration: none;
text-align: left;
text-indent: 20px;
vertical-align: text-top;
float: left;
height: 25px;
width: 100%;
white-space: pre;
display: compact;
font-variant: normal;
padding-top: 3px;
}
a.pages{
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
);
font-family: comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #1E90FF; ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Χ. BUDDHA-BAR I
text-decoration: none;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif
);
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
text-align: left;
text-indent: 20px;
vertical-align: text-top;
border: 1px solid #FFA800;
background-position: left center;
float: left;
height: 25px;
width: 100%;
white-space: pre;
display: compact;
font-variant: normal;
padding-top: 3px;
}
a.pages:hover {
text-decoration:underline; background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
font-family:comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px;
color:#FFFFFF;Π.Χ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΑΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ LINK ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ LINK
font-weight:bold;
height: 25px;
width: 100%;
padding-top: 3px;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
border: 1px solid #FFA800;
}
.tah-disabled {background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: left center;
background-color: #FFA800;
font-family: comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:12px; color:#9999cc;
font-weight:bold;
text-decoration: none;
text-align: left;
text-indent: 20px;
vertical-align: text-top;
border: 1px solid #FFA800;
height: 25px;
width: 100%;
white-space: pre;
padding-top: 3px;
float: left;}
table {background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);}
td {
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
font-family: comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
color: #fdeffa;
}
TD.nv {
font-size:12px;
font-family:comic sans ms;
font-weight:normal;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
}
TD.n {
color: #fdeffa;
font-size:11px;
font-family:comic sans ms;
font-weight:normal;
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
border: 1px solid #FFA800;
}
.tah {
font-family:comic sans ms;
font-size:13px;
font-weight:bold;
color:#0000FF; ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30311/3.gif);
width: 100%;
height: 20px;
padding-left: 5px;
}
a.simple {font-family:comic sans ms; font-size:12px; font-weight:bold; color:#9999cc; text-decoration:none;}
a.simple:hover { color: #ffa800; font-family:comic sans ms; text-decoration:underline;}
font.explain {font-family:comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#fdeffa;
font-weight:normal;}
TD.t {font-family:comic sans ms; font-size:12px; color:#fdeffa; font-weight:normal;}
A:hover {color:#0000ff;text-decoration:underline;}
A.h {
text-decoration: none;
font-family:comic sans ms;
font-weight: bold;
font-size: 13px;
color: #0000ff;
}
A.h:hover { text-decoration: underline; font-family:comic sans ms; font-weight: bold; font-size: 13px; color: #0000ff;}
.member {font-family:comic sans ms; font-size:12px; font-weight:bold; color:#fdeffa;}
.title
{
COLOR: #fdeffa;
FONT-FAMILY: Arial,Helvetica,Sans Serif,System;
FONT-SIZE: 13pt;
FONT-WEIGHT: bold;
}
.infobox { border: 1px solid #809030; background-color: #ffa500; font-family: comic sans ms, arial; font-size: 10px; color: #ffffff; }
TD.b {font-family:comic sans ms; font-size:12px; color:#0000ff; font-weight:bold;}
TD.bv {font-size:12px; font-family:comic sans ms; font-weight:bold; color: #9999cc; }
font.doit {font-family:comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:12px; font-weight:bold; color:#9999cc; text-decoration:none;}
a.doit {font-family:comic sans ms, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:12px; font-weight:bold; color:#0000ff; text-decoration:none;}
a.doit:hover {text-decoration:underline;}
a {color: #0000ff;}
.date {font-family:comic sans ms; font-size:12px; color:#fdeffa; font-weight:normal; }
FONT.bottom {
font-family:comic sans ms;
font-weight:bold;
font-size:11pt;
color:"SILVER";
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
text-indent: 5pt;
height: 35px;
vertical-align: middle;
}
font.wtitle {background-image: url(http://img.pathfinder.gr/clubs/files/30870/5.gif);
font-family:comic sans ms;
font-weight:normal;
font-size:15pt;
color:#000000;
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
text-align: center;
text-indent: 35px;
vertical-align: text-top;
background-position: left top;
float: center;
height: 35px;
width: 100%;
padding-top: 30px;
font-variant: small-caps;
}

</style>

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από xultimatex » 30 Ιουν 2005 21:22

:o
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

stgma
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Ιουν 2005 14:19

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από stgma » 02 Ιούλ 2005 03:14

prota shediazeis ston IE kai meta prospatheis na diorthoseis gia tous sostous browsers ?


Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 03 Ιούλ 2005 17:20

stgma έγραψε:prota shediazeis ston IE kai meta prospatheis na diorthoseis gia tous sostous browsers ?
nai pragmatika ayto kano...einai lathos???

Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 24 Ιούλ 2005 18:31

ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ WIDTH ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ :cry:

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Ιούλ 2005 09:23

color: #1E90FF; ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Χ. BUDDHA-BAR I
Αυτό υπάρχει έτσι και στο css αρχείο σου;;; Και γενικά όλα τα comments σου είναι αυτής της μορφής;;

Δοκίμασε να βάλεις αυτό σε κάθε σχόλιο:
/*ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Χ. BUDDHA-BAR I */
Δλδ να σχολιάσεις σωστά αρχίζοντας με /* και τελειώνοντας με */

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από cherouvim » 25 Ιούλ 2005 11:17

@EneMe: η απουσία alpha channel στο PNG, το broken box-model, η αδυναμία του να αποδώσει το CSS έτσι όπως έχει οριστεί από το W3C εδώ και 6 χρόνια και άλλα πολλά, πιστεύω (imho) ότι τον καθιστούν κακό browser και όχι απλά μη-αυστηρό.

Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 25 Ιούλ 2005 15:52

ThyClub έγραψε:
color: #1E90FF; ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Χ. BUDDHA-BAR I
Αυτό υπάρχει έτσι και στο css αρχείο σου;;; Και γενικά όλα τα comments σου είναι αυτής της μορφής;;

Δοκίμασε να βάλεις αυτό σε κάθε σχόλιο:
/*ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Π.Χ. BUDDHA-BAR I */
Δλδ να σχολιάσεις σωστά αρχίζοντας με /* και τελειώνοντας με */
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ :D
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ :doh:
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ FIREFOX ?
ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. :D

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Ιούλ 2005 20:43

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ FIREFOX ?
Είπαμε ο firefox είναι πιο αυστηρός απο ΙΕ :wink: Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αν το κάνεις σωστά και δεν δουλέψει τότε θα επικεντρωθούμε αλλού :wink: :wink:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Ιούλ 2005 08:52

@cherouvim: Όχι και κακός browser ο IE, απλά είναι λίγο τζαναμπέτης. :P
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Ιούλ 2005 09:58

skeftomilos έγραψε:@cherouvim: Όχι και κακός browser ο IE, απλά είναι λίγο τζαναμπέτης. :P
Πήρε τα χνάρια του μπαμπά του Bill... :wink:

Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 26 Ιούλ 2005 16:40

ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΜ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ :cry:

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από shadow » 26 Ιούλ 2005 16:45

Bale kana sxolio sto style gia na katalavoume h kathe klassh se ti eidous tag anaferetai, giati diaforetika den nomizw na mporesei na se boithisei kaneis
p.x.

Κώδικας: Επιλογή όλων

/*auto einai gia to div aristera*/
.nea &#123;
font-family&#58;comic sans ms;
font-size&#58;12px;
font-weight&#58;normal;
color&#58;#fdeffa;
padding&#58; 10px;
vertical-align&#58; top;
&#125; 
Kai otan kapoios grafei me kefalaia ektos tou oti den einai euxaristo gia ton allo na ta diabazei, sta fora simainei oti me ta kefalaia fwnazeis :)
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
PGOUDAMANIS
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 10 Μαρ 2004 20:25
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Help...Που υπάρχει λάθος στον Κώδικα;

Δημοσίευση από PGOUDAMANIS » 26 Ιούλ 2005 17:11

shadow έγραψε:Bale kana sxolio sto style gia na katalavoume h kathe klassh se ti eidous tag anaferetai, giati diaforetika den nomizw na mporesei na se boithisei kaneis
p.x.

Κώδικας: Επιλογή όλων

/*auto einai gia to div aristera*/
.nea &#123;
font-family&#58;comic sans ms;
font-size&#58;12px;
font-weight&#58;normal;
color&#58;#fdeffa;
padding&#58; 10px;
vertical-align&#58; top;
&#125; 
Kai otan kapoios grafei me kefalaia ektos tou oti den einai euxaristo gia ton allo na ta diabazei, sta fora simainei oti me ta kefalaia fwnazeis :)
Δεν ηξερα οτι οταν γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις :lol: επειδη προσπαθω να ειναι ευαναγνωστα αυτα που γραφω τα γραφω με κεφαλαια :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες