διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από cdhyper » 19 Ιούλ 2005 09:46

Έχω ένα 2γλωσσο site. Έστω ότι τα ελληνικά στην database έχουν id=1 και τα αγγλικά id=2. Όταν ο χρήστης έχει επιλέξει τα ελληνικά θέλω να κάνω include το Α αρχείο και όταν ο χρήστης επιλέγει αγγλικά θέλω να κάνω include το Β αρχείο.

Ποιος μπορεί να μου γράψει τον php κώδικα για κάτι τέτοιο;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από viktoras » 19 Ιούλ 2005 12:21

Δεν έπιασα κάτι για να μπορέσω να σε βοηθήσω.Τα κείμενα θα είναι στην database, η σε αρχείο που θα γίνετε included? :roll:
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από cdhyper » 19 Ιούλ 2005 12:26

Δεν έκανα λόγο για κείμενα. Θέλω ακριβώς αυτό που γράφω παραπάνω. Η ιστοσελίδα έχει 2 εκδόσεις. πχ. index.php?language=el και index.php?language=en. Όταν το index.php έχει language=el θέλω να κάνω include στη σελίδα ένα άσχετο αρχείο Α. Όταν το index.php έχει language=en θέλω να κάνω include ένα άσχετο αρχείο Β. Θέλω ακριβώς αυτό που γράφω. Δεν έχω πρόβλημα στα κείμενα ή τη μετάφραση. Οι μεταφράσεις του site λειτουργούν κανονικά.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από viktoras » 19 Ιούλ 2005 13:52

Μίλησες για database και για αρχεία.. τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να φτιάξω κάτι πρόχειρο [εφόσον έχω καταλάβει ακριβώς τι θες να κάνεις..]
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Mut3
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: 03 Σεπ 2004 16:23
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από Mut3 » 19 Ιούλ 2005 14:01

Κώδικας: Επιλογή όλων

$language = basename&#40;$_GET&#91;"language"&#93;&#41;;

if &#40;$language=="en"&#41; &#123;
include &#40;"whatever.php"&#41;;
&#125;
else &#123;
include &#40;"whateverb.php"&#41;;
&#125;
Νομιζω οτι αυτο θα κανει αυτο που θες.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από cdhyper » 19 Ιούλ 2005 19:00

κάτι σαν του Mut3 μάλλον με εξυπηρετεί. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από soteres2002 » 19 Ιούλ 2005 22:16

enas allos tropos einai na ekmetaleuteis einai na paresi ton header: ops eksis kai xoris query string kai m tha kaneis auto automata, an exei el accept language tote kaneis include to el, allios to english

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
if&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93; == "el"&#41; &#123;
 //elliniko include
&#125; else &#123;
  //oti allo kseno include en dld 
&#125;
?>
auto eksartatai apo ton browser, an stis rithmiseis tou exei ellinika top tote tha bgalei ellinika
allios agglika

kalo?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από cordis » 20 Ιούλ 2005 15:37

κάτι τέτοιο σκεφτόμουν να πρωτήνο κι εγώ... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

mat_
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 02:01

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από mat_ » 19 Δεκ 2005 11:11

Μπορεί να γίνει κάτι όπως έχουν κάνει στο phpBB? Σε ένα αρχείο όλο το language text? Υπάρχει κάποιο παράδειγμα?

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από panosru » 19 Δεκ 2005 11:47

me bash ton kodika tou soteres2002 mporeis na diloseis ta arxeia san metablhtes kai na mhn kaneis to include apo to if statment os apotelesma na kaneis to include opou to xreiazese (px mporei na thes na probaleis kati se sigkekrimeno shmeio)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
if&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93; == "el"&#41; &#123; 
 $file1 = "php/foo_el.php";
 $file2 = "php/bar_el.php";
&#125; else &#123; 
 $file1 = "php/foo_en.php";
 $file2 = "php/bar_en.php";
&#125; 

#kapou mesa ston kodika&#58;
include&#40;$file1&#41;;

#kapou allou pali mesa ston kodika&#58;
include&#40;$file2&#41;;
?> 
etsi th metablhth file1 kai file2 antistixa tha pernoun thn timi tous me bash thn glossa.

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από papatzas » 19 Δεκ 2005 13:00

--- lang_setup.php--

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
session_start&#40;&#41;;

$_SESSION&#91;'lang'&#93; = $_GET&#91;'lang'&#93;;

header&#40;"Location&#58; ".$_SERVER&#91;'HTTP_REFERER'&#93; &#41;;
?>

--- language.php ----

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
session_start&#40;&#41;;

if &#40; ! session_is_registered&#40;"lang"&#41; &#41;
&#123;
session_register&#40;"lang"&#41;;
$_SESSION&#91;'lang'&#93; = "lang_gr"; // set default language to use

$user_lang = $_SESSION&#91;'lang'&#93;;
&#125;
else
&#123;
$user_lang = $_SESSION&#91;'lang'&#93;;
&#125;
include"$user_lang.php";
?>
---------
lang_en.php // metablites english
lang_gr.php // metavlites greek

Κώδικας: Επιλογή όλων

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papatzas την 20 Δεκ 2005 02:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Δεκ 2005 13:08

Afto pou egrapse o papatza nomizw pws metraei poly ;)

Tha to psaksw kai tha sas pw..

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από panosru » 19 Δεκ 2005 14:11

allh mia enalakthkh lysh einai kai ayth tou papatzas ;)
@papatzas : ton kodika na ton bazeis sta tags tou forum pou aforane ton kodika (

Κώδικας: Επιλογή όλων

 kodikas edo [/code ] )

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Δεκ 2005 16:53

Se sivdiasmo me afto pou eipe o Soteres
kai me afto pou 8elei o cdhyper, egw protivo to eksis

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$files = array&#40;1=>'greekfile.php',  // greek
                     2=>'nongreekfile.php' // non greek
                     &#41;;

$ln = &#40;int&#41;$_GET&#91;'ln'&#93;;
if&#40;!$ln&#41;&#123;
$ln = &#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93; == "el"&#41;?1&#58;2;
&#125;
if&#40;$ln<1||$ln>2&#41;&#123; $ln = 1; &#125;


include&#40;$files&#91;$ln&#93;&#41;;

?> 
Kati tetoio eivai pio mperdemevo bebea alla makropro8esma (pros8iki kai allis glossas px)
glitovei apo diafora problimata.

To parapavo proipo8etei oti koubalame apo selida se selida sta links mas to $ln ...
Fisika iparxouv kai alloi me8odoi alla vomizo gia oti dev iparxei sosti
kai la8os me8odos :) eksartate apo to ti 8eloume va givei sto telos.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

διαφορετικό PHP include ανάλογα με γλώσσα

Δημοσίευση από cdhyper » 19 Δεκ 2005 17:19

Ευχαριστώ για την ένθερμη υποστήριξη :lol:

Όπως καταλαβαίνετε από τις ημερομηνίες το πρόβλημα το έχω λύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο τρόπος που το έλυσα πάνω κάτω και σε γενικές γραμμές είναι να ορίσω μία μεταβλητή με το id της γλώσσας: $langid και στο template να κάνω include το αρχείο που θέλω στο στυλ myfile$langid.jpg όπου myfile1.jpg είναι το ελληνικό αρχείο include και myfile2.jpg το αγγλικό αρχείο include αφού το id=1 είναι τα ελληνικά και id=2 είναι τα αγγλικά όπως τα ορίζω στη mysql.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης