επανάληψη movieclip

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 22 Ιούλ 2005 15:26

Λοιπόν,το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Φτιάχνω ένα flash στο οποίο μεταξύ άλλων έχω τέσσερα
layers που στο καθένα (στο 1ο frame) έχω βάλει μία ή
δύο φωτογραφίες. Την καθεμία από αυτές την έχω κάνει
movieclip. Οι φωτογραφίες βρίσκονται η μία πάνω στην
άλλη και η καθεμία εμφανίζεται για ένα διάστημα και μετά
κάνει fade out (το έβαλα από το transition-δεν ξέρω αν υπάρχει
άλλος τρόπος καλύτερος).
Το θέμα είναι ότι αυτό παίζει μόνο μία φορά, ενώ εγώ θέλω
παίζει συνέχεια. Τι πρέπει να κάνω?
Ξέρω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ιδιαίτερα απλό και
η ερώτηση μάλλον αστεία αλλά εξακολουθώ να δηλώνω
ότι είμαι καινούρια ακόμα στο αντικείμενο και γι'αυτό κολλάω.

ΥΓ.: Έψαξα και στα παλιότερα θέματα αλλά δε βρήκα άκρη
(δηλ. μπορεί και να υπήρχε κάτι αλλά να μην το
κατάλαβα!!! :oops: )

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από Knorcedger » 22 Ιούλ 2005 15:29

Για να πω την αληθεια, δεν καταλαβα τι ακριβως εννοείς. Αν μπορείς ανέβασε κάπου το αρχείο να το δούμε.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 22 Ιούλ 2005 16:50

Σκέψου ότι βλέπεις μία photo.Αυτή κάνει fade out και
εμφανίζεται η επόμενη.Ομοίως και αυτή κάνει fade out
και αυτό γίνεται για 4-5 φωτογραφίες που έχω βάλει.
Το πρόβλημά μου είναι ότι εφόσον αυτό παίξει μία φορά
και δω όλες τις φωτογραφίες, μετά δε βλέπω τίποτα.
Δεν ξαναπαίζει από την αρχή. Το πόσο εμφανίζεται η
κάθε photo και τα εφφέ δεν τα έχω στο main timeline.
Μήπως εκεί υπάρχει το πρόβλημα;Γιατί δοκίμασα διάφορους
τρόπους για να ξαναπαίζει από την αρχή
(π.χ. _root.gotoAndPlay(1); -στο τελευταίο frame)
αλλά δε δούλεψε.
Ελπίζω να έγινα πιο ξεκάθαρη και να μπορέσει να με
βοηθήσει κάποιος.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από Knorcedger » 22 Ιούλ 2005 16:57

Το κεντρικο timeline σου πόσα frames έχει;
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 22 Ιούλ 2005 17:01

Η κάθε φωτογραφία είναι ένα layer και
στο κάθε layer έχω μόνο ένα frame

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από Knorcedger » 22 Ιούλ 2005 17:11

Εμ, γιαυτο δεν ξαναπαίζει. Αμα το κεντρικο σου timeline είναι συνεχως στο frame 1, δεν έχει νόημα να ξεκινησει πάλι μονο του από την αρχή, αφου είναι στην αρχη.

ή θα βγάλεις όλα τα movie clips και θα τα ρίξεις στο κεντρικο timeline, ή θα βάλεις κάποια εντολή ώστε να καταλαβαίνει πότε τελείωσε και το τελευταίο movie clip, και να διατάζει τα movie clips (όχι το _root) να παίξουν από την αρχή
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 22 Ιούλ 2005 18:08

Ok, σ'ευχαριστώ πολύ :D . Να'σαι καλά!
Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια χρησιμοποιώντας
εντολές (χωρίς το _root) και αν δε δουλέψει,
θα βάλω τα movie clips στο main timeline όπως είπες.
Καλά έλεγα ότι κάποια "εξυπνάδα" είχα κάνει!!! :hammer:

Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από veriotis » 23 Ιούλ 2005 02:43

kita an sta properties eine sto loop
des foto
den theli entoles kai tetia opos to ekanes alla sto (loop) kai oxi (play once)

epilegis prota to movieclip (foto,1) kai meta alazis sto loop (foto,2)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
apoel
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2005 23:46
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από apoel » 24 Ιούλ 2005 01:15

vasika elexe to puplish settings ke vale to na kani loop

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 24 Ιούλ 2005 20:19

Ok παιδιά ευχαριστώ πολύ!!!Θα τα κοιτάξω και
αυτά αύριο στη δουλειά και θα σας πω τι ήθελε
τελικά.

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 25 Ιούλ 2005 12:00

Τελικά είχα επιλέξει loop και στα properties και
στα public settings...άρα δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.
Έβγαλα τα movie clips στο κύριο timeline και έτσι
δούλεψε όπως ήθελα και τώρα παίζει συνέχεια.
Αλλά μου παρουσιάστηκε ένα άλλο πρόβλημα :( .
Σβήνει η πρώτη photo και εμφανίζονται από κάτω
οι επόμενες δύο (είναι η μία δίπλα στην άλλη).
Όταν αρχίζουν κι αυτές να κάνουν fade out φαίνεται
σα να μετακινούνται λίγο προς τα δεξιά ενώ εγώ
δεν τις έχω μετακινήσει καθόλου.
Αυτό το παρατηρώ μόνο σε αυτές τις δύο.
Οι επόμενες που εμφανίζονται μένουν όπως είναι,
σβήνουν κανονικά και εμφανίζονται οι επόμενες.
Ξέρει μήπως κάποιος τι μπορεί να φταίει γι'αυτό;;;

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από Knorcedger » 25 Ιούλ 2005 12:04

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβως συμβαίνει αυτό, αλλα μου έχει τύχει και εμένα μερικές φορές.

Αν δεν κάνω λάθος, σε όλη την πορεια κινειται ελάχιστα, και στο τελευταίο frame, πηγαίνει πάλι στην θεση που του έχεις ορίσει εσύ (ίσως να μην το βλέπεις αυτο λόγω του fade out)

Anyway, αυτο που κάνω εγω είναι να ξαναφτιάξω την κίνηση από την αρχή. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος..
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

επανάληψη movieclip

Δημοσίευση από gwgw » 25 Ιούλ 2005 12:19

Αυτό έκανα και εγώ αλλά γίνεται το ίδιο συνέχεια...
Θα το ξαναδοκιμάσω όμως μήπως και διορθωθεί.
Σ'ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης