Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από ZauZ » 23 Ιούλ 2005 16:40

Έχουμε μια εικόνα π.χ

<img src="main.jpg" title="Mia mikrh perigrafh gia tin eikona">


Αν βάλουμε Alt , εμφανίζει ένα popup κειμενάκι μόλις το mouse πάει πάνω από την εικόνα. Αυτό γίνεται μόνο στον Explorer....

Αν βάλουμε αντί για Alt το title λειτουργεί σε όλους τους Broswer. Το παραθυράκι αυτό μετά από μερικά δεπτερόλεπτα εξαφανίζεται και πρέπει να βγάλουμε το Mouse πάνω από την εικόνα και να το ξαναπάμε επάνω της&#8230;.

Υπάρχει τρόπος το title να του ορίσουμε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ (από την html) να εμφανίζεται π.χ για 60 δεπτερα ; (ενοείτε ότι αυτά τα 60 δεπτερα το mouse θα είναι πάνω στην εικόνα.)
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων


emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από emphasy » 24 Ιούλ 2005 12:32

Kai na ginete, den 8a mou arese giati 8a htan polu spastiko gia 1 lepto na fenete opou patas o titlos :-?

Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από veriotis » 24 Ιούλ 2005 13:34

rikse mia matia edo pistevo me auto ton tropo eine kalitera
http://grjava.com
fisika tha alaksis ta link me fotografies

Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από ZauZ » 24 Ιούλ 2005 15:09

Όχι φίλε μου veriotis , δε μου κάνει κάνενα απο αυτά αφού εγώ θέλω κάτι εντελώς διαφορετικό.

Φανταστίτε ότι έχουμε μια εικόνα και το Alternative text (ή καλύτερα το title της) είναι 6-7 γραμμές. Με τον standar χρόνο που το title εμφανίζεται στον Broswer ο χρήστης δε προλαβαίνει τις περισσότερες φορές να το διαβάσει ολόκληρο... Καταλάβατε γιατί θέλω να μεγαλώσω το χρόνο εμφάνισης ;

Απλά ρωτάω άν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει μέσα απο την html...
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από milianos » 24 Ιούλ 2005 15:55

Αυτό που ζητάς και ακόμη περισσότερα, μπορείς να το επιτύχης σε συνδυασμό με την χρήση του Js. overLIB.

Εδω ο κώδικας απο ενα απλό παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>overlib</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<meta http-equiv="Content-Language" content="el">
<script language="JavaScript" src="http&#58;//www.interema.de/overlib.js"><!-- overLIB &#40;c&#41; Erik Bosrup --></script>
</head>

<body>

<div id="overDiv" style="position&#58;absolute;visibility&#58;hidden; z-index&#58;1000;"></div>

<a href="JavaScript&#58;void&#40;&#41;" onmouseover="overlib  &#40;'Χρησιμοποιώντας το script overLIB και δυό σειρές κώδικα HTML, μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα popups.',
CAPTION, 'Καταπληκτικά παράθυρα'&#41;;" onmouseout="nd&#40;&#41;;">Καταπληκτικά παράθυρα</a>
<p>&nbsp;</p>
</body>

</html>
και εδώ η ιστοσελίδα με το Js overLIB

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από milianos » 24 Ιούλ 2005 15:56

Αυτό που ζητάς και ακόμη περισσότερα, μπορείς να το επιτύχης σε συνδυασμό με την χρήση του Js. overLIB.

Εδω ο κώδικας απο ενα απλό παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>overlib</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<meta http-equiv="Content-Language" content="el">
<script language="JavaScript" src="http&#58;//www.interema.de/overlib.js"><!-- overLIB &#40;c&#41; Erik Bosrup --></script>
</head>

<body>

<div id="overDiv" style="position&#58;absolute;visibility&#58;hidden; z-index&#58;1000;"></div>

<a href="JavaScript&#58;void&#40;&#41;" onmouseover="overlib  &#40;'Χρησιμοποιώντας το script overLIB και δυό σειρές κώδικα HTML, μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα popups.',
CAPTION, 'Καταπληκτικά παράθυρα'&#41;;" onmouseout="nd&#40;&#41;;">Καταπληκτικά παράθυρα</a>
<p>&nbsp;</p>
</body>

</html>
και εδώ η ιστοσελίδα με το Js overLIB

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Ιούλ 2005 18:50

Προσωπικά το έχω δοκιμάσει σε άλλα site που έχουν το overLIB αλλά δεν μου πολυ-αρέσει. Με αγχώνει να πρέπει να διαβάσω τόσο κείμενο προσέχοντας να κρατώ ακίνητο το ποντίκι. Θα πρότεινα να εξετάσεις εναλλακτικές ιδέες, όπως το να είναι μόνιμα ορατή την περιγραφή κάτω από την εικόνα. Σκέψου πόσο σημαντική είναι η πληροφορία. Τα tool-tips δεν είναι για σημαντικές πληροφορίες. Αν περιμένεις ότι οι περισσότεροι επισκέπτες θα θέλουν να διαβάσουν όλες τις περιγραφές, τότε καλύτερα να μην τους υποχρεώσεις σε ακροβατικές κινήσεις του ποντικιού. Επίσης συνυπολόγισε και την ηλικία των επισκεπτών της σελίδας. Αν π.χ. απευθύνεται σε δεκατετράχρονα παιδιά, θα ενθουσιαστούν σίγουρα με το overLIB και άλλα gadgets. Αν αντίθετα το target-group είναι μεσήλικες, δε θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. :P
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από Cmg__ » 25 Ιούλ 2005 03:20

βασικα μπες στο www.HipHop.gr και δες κατω κατω στο ημερολόγιο για τα lives. Όταν ένα παραθυράκι που περιέχει μία ημερομηνία είναι χρωματιστό, εκεινη την μέρα υπάρχει live. Τώρα αν το πατήσεις θα βγεί ένα παραθυράκι με πληροφοριες το οποιο με ena click κλείνει και είναι αρκετα βολικό. Νομίζω είναι javascript.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από skeftomilos » 25 Ιούλ 2005 10:27

Βέβαια είναι JavaScript, και πολύ προχωρημένη μάλιστα! Και από έλληνα προγραμματιστή μάλιστα (όχι ετοιματζίδικο copy-paste).
:bouncy:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από cherouvim » 25 Ιούλ 2005 14:53

Μπορεί να σε βολέψει ο pure CSS τρόπος που φένεται σε αυτό το site. Πέρνα το mouse πάνο από τις επιλογές του menu αριστερά και θα δεις. Δεν έχει καμία σχέση με το title html attribute αλλά ουσιαστικά εξηπυρετεί τον ίδιο σκοπό.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσουμε το χρόνο εμφάνισης του title ?

Δημοσίευση από Cmg__ » 26 Ιούλ 2005 02:16

skeftomilos έγραψε:Βέβαια είναι JavaScript, και πολύ προχωρημένη μάλιστα! Και από έλληνα προγραμματιστή μάλιστα (όχι ετοιματζίδικο copy-paste).
:bouncy:
Palia to site eixe grammeno apo to idio paidi FORUM OLOKLHRO.
Den kserw to kata poso thewreitai ayto epityxia alla itan to prwto "grammeno" forum poy eida. Me kapoia bugakia vevaia kai anti gia bb code hrisimopoioyse katharh html (klain main! :P ) alla opws mporeite na deite allakse :D :kaloe: :hammer: :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες