Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από EneMe » 02 Οκτ 2002 15:57

Καλησπέρα!

Θέλω να ρωτήσω κάτι απλό και ολίγον χαζό!!! :P

Θέλω από μια λίστα να διαλέγει ο χρήστης μια επιλογή και να εμφανίζεται σε ένα frame η αντίστοιχη σελίδα!
Όμως για όλες τις επιλογές η σελίδα είναι ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι μια φωτογραφία! Αντί λοιπόν να φτιάξω για κάθε φωτογραφία μια σελίδα, γίνεται να φτιάξω μια σελίδα και ανάλογα την κλήση να μπαίνει η κατάλληλη φωτογραφία;

Όσους ρώτησα μου είπαν για βάσεις δεδομένων. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο!

Θα ήθελα πχ να έχω links του τύπου
page.html,foto=foto1 (λέμε τώρα :P )

όπου foto η παράμετρος που αλλάζει!

Γίνεται κάτι τέτοιο μόνο με html ή είπα βλακεία; :-? :-? :-?

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από hellas » 02 Οκτ 2002 19:20

Ennoeis kati san to iframe? Gia des afto to mikro tutorial!

http://javascriptkit.com/howto/externalhtml.shtml

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από grjava » 03 Οκτ 2002 01:31

Για πήγαινε στην σελίδα μου σε αυτό το link: http://www.grjava.com/scripts/dia.htm και επέλεξε Dropsites. Το μενού μπορείς να το τοποθετήσεις οπουδήποτε αλλά για κάθε φωτογραφία πρέπει να φειάξεις και ξεχωριστή σελίδα html.

aztek
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Οκτ 2002 18:10

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από aztek » 03 Οκτ 2002 18:20

Ξέρει κάποιος να μου πει τι κάνω στην παρακάτω περιπτωση?
Έχω κάνει εάν μενού με slices στο fireworks, όπου on mouse over ανοίγει μενού με επιλογές της μορφής:
"function mmLoadMenus() {
if (window.mm_menu_0929162346_0) return;
window.mm_menu_0929162346_0 = new Menu("root",90,16,"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif",10,"#ffffff","#ffffff","#033669","#1a50b8","left","middle",3,0,1000,-5,7,true,true,true,0,true,true);
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Εγκαταστάσεις");
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Αντικείμενο");
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Πιστοποίηση");"
Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μεταφέρω τα δεδομένα του π.χ "εγκαταστάσεις" σε ένα πίνακα δίπλα, από το μενού χωρίς να χρησιμοποιήσω data base ή php, αλλά μόνο iframes ή κάτι παρόμοιο?

Ευχαριστώ!!!

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από Panos Galanis » 04 Οκτ 2002 09:41

EneMe έγραψε:Θα ήθελα πχ να έχω links του τύπου
page.html,foto=foto1 (λέμε τώρα :P )

όπου foto η παράμετρος που αλλάζει!

Γίνεται κάτι τέτοιο μόνο με html ή είπα βλακεία; :-? :-? :-?
Γινεται δεν ειπες βλακεια ... με Javascript ... * Δεν εχει Perl, PHP, ASP ... μονο HTML και *(client side) Javascript...

Δεν ξερω αν θα μπορεσεις να βγαλεις ακρη .... αν σε ενδιαφερει θα προσπαθησω να σε βοηθησω...
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από EneMe » 05 Οκτ 2002 13:53

Έψαξα λιγάκι τον κώδικα των σελίδων σου και πήρα μια γεύση!

Αν και είναι αυτό που ζητάω, δεν θα το χρησιμοποιήσω!

Άλλαξα το design στην σελίδα που με ενδιέφερε και τελικά θα χρησιμοποιήσω iframe. Με βολεύει περισσότερο, παρά την παραπανήσια δουλειά που πρέπει να κάνω!

Ευχαριστώ πολύ όμως για τις πληροφορίες αλλά και την προθυμία!

:D :D :D

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από hellas » 06 Οκτ 2002 14:08

aztek έγραψε:Ξέρει κάποιος να μου πει τι κάνω στην παρακάτω περιπτωση?
Έχω κάνει εάν μενού με slices στο fireworks, όπου on mouse over ανοίγει μενού με επιλογές της μορφής:
"function mmLoadMenus() {
if (window.mm_menu_0929162346_0) return;
window.mm_menu_0929162346_0 = new Menu("root",90,16,"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif",10,"#ffffff","#ffffff","#033669","#1a50b8","left","middle",3,0,1000,-5,7,true,true,true,0,true,true);
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Εγκαταστάσεις");
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Αντικείμενο");
mm_menu_0929162346_0.addMenuItem("Πιστοποίηση");"
Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μεταφέρω τα δεδομένα του π.χ "εγκαταστάσεις" σε ένα πίνακα δίπλα, από το μενού χωρίς να χρησιμοποιήσω data base ή php, αλλά μόνο iframes ή κάτι παρόμοιο?

Ευχαριστώ!!!
Gia pes mou aftos einai olokliros o kodikos? An oxi gia vale ton edo i steile pm.

aztek
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 03 Οκτ 2002 18:10

Προς αποφυγή βάσεων δεδομένων!!!

Δημοσίευση από aztek » 09 Οκτ 2002 18:11

Gia pes mou aftos einai olokliros o kodikos? An oxi gia vale ton edo i steile pm.[/quote]

gia na deis olo ton kodika pigaime sto members.lycos.co.uk/istelkal opu exw anebasei proswrina to site kai des sto link" εκπαίδευση ".
Xrhsimopoiw episis ligo php sto "contact" alla den 8elw na valw kai sto education giati isws meta ginei ksexoristo site

Thank you

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες