Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από freds » 27 Ιούλ 2005 14:30

Exo ena quiz se flash. Stin arxi o xristis vazei to onoma / ilikia / filo ktl
Afou teleiosei to test-quiz, vgainoun ta apotelesmata. Den xero pos ayta ta stoixeia poy bgainoun sta apotelesmata (onoma/ilikia/filo/skor) tha ta travixo se ena .xls arxeio i akoma se mia vasi dedomenon. Thelo pantos na ta exago me kapoio tropo.
Eyxaristo ek ton proteron!
Συνημμένα

freestuff.swf [ 33.63 KiB | Προβλήθηκε 1358 φορές ]


LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από LightForce » 28 Ιούλ 2005 18:33

freds πρίν λίγες μέρες ο Αλέξης παρουσίασε ένα πανέμορφο flash +xml +php site.
Ρωτησέ τον, ίσως να σε βοηθήσει και να σου δώσει πληροφορίες.

http://www.freestuff.gr/forums/profile. ... ile&u=5045

Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 23 Απρ 2004 14:50

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από Αλέξης » 28 Ιούλ 2005 19:16

Εδώ είμαι LightForce :wink:
Για να σε βοηθήσω φίλε freds αρχικά πρέπει να σου πω ότι τα input text στο flash δουλεύουν ακριβώς όπως τα forms με textfields στην html. Από εκεί και πέρα χρειάζεσαι καλή γνώση σε php και mysql να τραβήξεις τα στοιχεία με variables και να τα στείλεις στη βάση. Στη συνέχεια ότι στοιχεία θέλεις από τη βάση τα στέλνεις σε xml αρχείο, από το οποίο τραβάς αντίστοιχα τα στοιχεία που θέλεις στο flash.
Αν νομίζεις πως μπορείς να το φέρεις εις πέρας να σε βοηθήσω όπου μπορώ.
Για να στο κάνω tutorial βήμα βήμα θα πρέπει να αφιερώσω όπως καταλαβαίνεις πάρα πολύ χρόνο! :(

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2005 19:36

Αλέξη, αν κάποτε έκανες αυτό το βοήθημα, θα βοηθούσες πάρα πολλούς... :) Γιατί σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα flash site σε μερικούς μήνες... μαθαίνω και php :roll:

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από freds » 29 Ιούλ 2005 11:36

ti prepei na grapso se action script sta text fields, i se kapoio koumpaki fantazomai, gia na ejago ta stoixeia ayta? an ta exago se .xml arxeio i se MySql apo ekei kai pera tha bgalo akri....
Thanx

Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 23 Απρ 2004 14:50

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από Αλέξης » 29 Ιούλ 2005 14:24

Θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα:
Φτιάχνεις στο flash δυο πεδία (input text) τα οποία τα ονομάζεις για παράδειγμα name_txt και pass_txt αντίστοιχα. Στη συνέχεια φτιάχνεις ένα κουμπάκι το οποίο του δίνεις το εξής actionscript:
on (release)
{
toContinue = true;
if (name_txt == undefined or name_txt =="")
{
toContinue = false;
}
if (pass_txt == undefined or pass_txt =="")
{
toContinue = false;
}
if (toContinue)
{
loadVariablesNum("oti_onoma_thes.php", 0, "POST");
}
}
Το συγκεκριμένο actionscript ελέγχει αν ο χρήστης έχει δώσει στοιχεία! Αν ναι τα στέλνει στην oti_onoma_thes.php. Αν όχι δεν κάνει τίποτα!
Είναι βέβαια απλό, αλλά μπορεί να εξελιχθεί στο να κάνει ότι ελέγχους θέλεις.
Από εκεί και πέρα δουλεύεις στην php ακριβώς όπως αν έπαιρνες στοιχεία από μια form στην html. :wink:

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από freds » 30 Ιούλ 2005 12:33

thanx Αλέξης, θα το δοκιμασω και ελπιζω να μην σε ξαναενοχλήσω :)
Αλήθεια να ρωτησω κάτι άλλο? Πάλι πανω στο quiz.... αν το τρεξεις το movie θα καταλάβεις ότι εχει ενα σοβαρο BUG... δεν μπορώ να ελέγξω το κουμπάκι σε κάθε σελίδα με τις ερωτήσεις, να μήν προχωράει στη επόμενη αν δεν απαντηθουν οι ερωτήσεις. Πως μπορώ να κάνω το εξής... αν δεν ειναι μαρκαρισμένο ενα απο τα radio button σε κάθε ερώτηση να μην προχωράει στο επόμενο πακέτο ερωτήσεων... ?Thanx εκ των προτέρων :)

Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 23 Απρ 2004 14:50

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από Αλέξης » 30 Ιούλ 2005 15:41

Freds σε αυτό το link θα βρεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις την εφαρμογή σου: http://www.sephiroth.it/file_detail.php?id=54
:wink:

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από freds » 31 Ιούλ 2005 20:21

Nomizo oti me boithises arketa...akoma mia fora thanx

Ena problima akoma. Sxetika me ta radio buttons. Sto paradeigma pou mou ypedeikses allazei i selida otan patame tin apantisi. To thema einai oti exei mono mia erotisi pou emfanizetai. Epeidei stin dikia mou efarmofi yparxoun arketes erotiseis kai tis emfanizo ana 5 tha ithela na matho pos tha mporousa na elekso na mporei o xristis na allazei selida me ena button otan exoun simplirothei kai oi 5 erotiseis tis selidas. (oles oi erotiseis tis kathe selidas) kai mono tote.

Thanks kai elpizo na mi ginomai kourastikos.

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash kai XML (basi dedomenon) ?ΠΩΣ?

Δημοσίευση από freds » 01 Αύγ 2005 19:54

Kai kati akoma

Sxetika me ta ellinika, flash kai MySQL. Eida to minima pou ekane o sakissoft me thema HELP: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ Flash!!! alla den voithise kai poli giati milaei gia txt arxeio. To idio kai ena link se auto to thema. xrisimopoio vasi dedomenon MySql kai tha ithela na matho pos mporo na grapso apo flash stin vasi kai to antistrofo, apo tin vasi na emfaniso dedomena sto flash alla ola auta me ellinika dedomena. Kalo tha itan na mi xrisimopoiiso System.useCodePage = true;

Thanks again.

Το προοβλημα με τα ελληνικά λυθηκε με αλλαγή της γλώσσας στο phpmyadmin σε greek utf-8 apo greek iso pou itan

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης