Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από xultimatex » 27 Ιούλ 2005 23:50

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να εντοπίσω τί λειτουργικό είναι εγκατεστημένο στον server μου;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από RADICAL » 28 Ιούλ 2005 02:10

uname -v για την έκδοση του λειτουργικού
uname -r για την έκδοση του kernel

Άν και όταν μπαίνεις απο telnet πάντα σου λέει τι διανομή τρέχει.

Αυτά έαν το μηχάνημα είναι dedicated η εάν μπορείς να πάρεις κονσόλα.
Αν είναι απλό hosting απο κάνα control panel φαντάζομαι
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιούλ 2005 10:38

Φίλε RADICAL ευχαριστώ αλλά εγώ άλλο χρειάζομαι. Θέλω μέσα από το script να βρίσκω το λειτουργικό. :)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από ThyClub » 28 Ιούλ 2005 10:53

$PHP_OS νομίζω :wink:

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από shadow » 28 Ιούλ 2005 10:54

Gia poio logo thes na briskeis to leitourgiko tou server sou mesa apo script?
Aporioula :question: :question:
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Ιούλ 2005 11:10

Isos tou xriazete kapoio idiko system call :P

Sostos o ThyClub as to kavoume omos ligo pio sosta :P $_SERVER["OS"];

kave episis eva phpinfo(); olo kai kapoia alli evdiaferousa metabliti 8a breis apo tnv lista :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από Cha0s » 28 Ιούλ 2005 11:35

shadow έγραψε:Gia poio logo thes na briskeis to leitourgiko tou server sou mesa apo script?
Aporioula :question: :question:
Γιατί για παράδειγμα να ελέγχει αν είναι windows να μην κάνει κάποια πράγματα αν είναι linux να τα κάνει όλα (δεν ξέρω αν πιάσατε την σπόντα :kaloe: :kaloe: )

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιούλ 2005 14:13

Μπορείς να το πεις κι έτσι Cha0s. :D Ευχαριστώ πολύ...
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιούλ 2005 14:41

Rapid, σίγουρα υπάρχει η μεταβλητή OS στον πίνακα Server ; Δεν μπόρεσα να την πάρω!
EDIT:
Μάλλον θα πρέπει να ψάχνω περισσότερο. Η μεταβλητή OS είναι στον πίνακα $_ENV.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Ιούλ 2005 18:44

malov n metabliti pou sou edosa eivai se sxesi me to enviroment tis php kai eivai OS dependent ... tnv tsekara se linuxaki kai dev iparxei evo sta win2k mou bgevei kavovika.

tespa tsekare to phpinf() va deis mipos iparxei kapoia alli metabliti pou mporeis va aksiopiiseis. Evdexomevos n evtoli pou sou edose o RADICAL va eivai pio xrisimi apo oti fevete

ektelis me system() tnv evtoli afti
kai tsekareis av prokete gia linux / unixoides (pou mporei va treksei tnv evtoli) allios 8a iparxei av prokete gia windows n metabliti pou sou eipa.
profavos me kapoio tetoio sivdiasmo va mporeis va evtopiseis to OS.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από fafos » 28 Ιούλ 2005 19:38

Anevase to arxeio pou sou stelno.. dinei kai alles plhrofories..
Συνημμένα
easycpuinfo.zip
(5.13 KiB) Μεταφορτώθηκε 336 φορές

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από shadow » 28 Ιούλ 2005 20:32

Mporeis na dokimaseis kai thn php_uname.
Kai to documentation ths edw
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Πως θα βρώ το λειτουργικό;

Δημοσίευση από xultimatex » 28 Ιούλ 2005 21:18

Με καλύψατε guyz. Ευχαριστώ πολύ! :)
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες