Το κενό!

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_fantom__
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 03 Μαρ 2004 23:30
Τοποθεσία: Γη

Το κενό!

Δημοσίευση από _fantom__ » 30 Ιούλ 2005 00:30

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Κατά την μεταφορά μεταβλητών από την μία σελίδα στην άλλη π.χ.

Response… (... «Μπλα» & «μπλαμπλά» & metabliti & «μπλα»...)

αν η μεταβλητή δεν είναι συνεχόμενη... π.χ.

metabliti = "Γεια"

...αλλά έχει ένα κενό... π.χ.

metabliti = "Γεια σου"

...τότε εκεί στο κενό σπάει όλη η ακολουθία.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα (εκτός από Ultrex), διάφορους συνδυασμούς από ‘ & " και ( ) αλλά το σπάσιμο συνεχίζεται και πλέον μεταδίδεται και στα νεύρα μου.

Έχει κανείς καμιά ιδέα; :roll:
I’ m the self-inflicted, mind-detonator :think:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Το κενό!

Δημοσίευση από skeftomilos » 31 Ιούλ 2005 08:47

Ουπς! δεν το κατάλαβα. :-? Δηλαδή πώς παιρνάς μεταβλητές από τη μιά σελίδα στην άλλη; Η δεύτερη σελίδα πώς διαβάζει τις μεταβλητές; Εγώ το έχω κάνει με hidden inputs:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="hidden" name="var1" value="<%=var1%>">
... και μου δουλεύει με κενά και κάθε είδους σύμβολα και χαρακτήρες εκτός του διπλού εισαγωγικού.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
_fantom__
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 03 Μαρ 2004 23:30
Τοποθεσία: Γη

Το κενό!

Δημοσίευση από _fantom__ » 01 Αύγ 2005 05:57

ε άμα δεν έχουν κενό, τις περνάς, αλλιώς σπάει στο πρώτο κενό.

στο κενό τι κάνουμε; οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης συνεχίζουν να πέφτουν στο "κενό"! :cry:

βασικά, δεν εννοώ με Request.Form("..."), για να πάρω σε άλλη σελίδα τα της φόρμας. Εννοώ να στείλω την μεταβλητή με link, για παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Response.Write&#40;"<a href=" & "kati.asp?name=" & metabliti & "&id=" & "otinanai" &">klik</a>"&#41; 
με hidden input πως θα μεταφερθεί, αφού δεν κάνω submit :-?

καμια άλλη ιδέα, μήπως; :roll:
I’ m the self-inflicted, mind-detonator :think:

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Το κενό!

Δημοσίευση από agrippas » 01 Αύγ 2005 07:48

Ούτε εγώ δεν έχω καταλάβει τι ζητάς. Να στέλνεις στο URL μεταβλητές με κενό μέσα και να μπορείς να τις ξαναπάρεις πίσω;

Κώδικας: Επιλογή όλων

Server.URLEncode&#40;"ena dyo tria"&#41;
Αυτό θα γυρίσει ena+dyo+tria οπότε αν φτιάξεις ένα URL του στυλ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

strURL = "dοmain.gr/page.asp?frash=" &  Server.URLEncode&#40;"ena dyo tria"&#41;
θα φτιάξει το url dοmain.gr/page.asp?frash=ena+dyo+tria

το οποίο μετά το παίρνεις εύκολα από την page.asp με

Κώδικας: Επιλογή όλων

strTemp = Request.Querystring&#40;"frash"&#41;
strTemp = Replace &#40;strTemp, "+", " "&#41;
Γιατί δεν τα στέλνεις με POST όπως σου λέει ο σκεφτόμαλλος;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Το κενό!

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Αύγ 2005 14:49

Σωστός ο Γρύπας, με μία ένσταση. Δε χρειάζεται αντικατάσταση του "+" στην strTemp γιατί φροντίζει αυτόματα η ASP γι αυτό, η οποία μάλιστα δε μπερδεύεται αν το αρχικό string περιέχει ταυτόχρονα κενά και "+" όπως αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Server.URLEncode&#40;"dyo+dyo tessera"&#41;
Ωστόσο έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με το "+". Έστω για παράδειγμα ότι υπάρχει μία εικόνα στο server με όνομα eikona +#.jpg. Το παρακάτω link δε δουλεύει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

filename = "eikona +#.jpg"
<a href="<%=filename%>">Eikona<a>
Ούτε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

filename = Server.URLEncode&#40;"eikona +#.jpg"&#41;
<a href="<%=filename%>">Eikona<a>
Μόνο έτσι!

Κώδικας: Επιλογή όλων

filename = Replace&#40;Server.URLEncode&#40;"eikona +#.jpg"&#41;, "+", "%20"&#41;
<a href="<%=filename%>">Eikona<a>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
_fantom__
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 03 Μαρ 2004 23:30
Τοποθεσία: Γη

Το κενό!

Δημοσίευση από _fantom__ » 02 Αύγ 2005 01:35

:) το URLEncode, με βόλεψε μια χαρά!

(όντως, στον προορισμό το φτιάχνει και χωρίς Replace)

Σας ευχαριστώ και τους δύο για την πολύτιμη βοήθεια :roll:
I’ m the self-inflicted, mind-detonator :think:

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης