iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mandipl
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 07:52
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από mandipl » 02 Αύγ 2005 22:32

prosfata ekana ena peirama me ton kodika tou in .gr kai pira ena eikonidio pou exei ton kairo kai to evala se allo site . to ekana apo tyxi kai apla ekana copy ena iframe . proti fora eida kati tetio kai omologo pos mou ekane entiposi . mporei na mou pei kapoios pos mporo na to xrisimopoiiso ? pos diladi na dimiourgo se ena site px ena parathiraki dikon mou diastaseon pou na kanei load ena ello site i ena kommati apo allo site


Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από iffor » 02 Αύγ 2005 22:59

Φίλε μου ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το να χρησιμοποιείς iframes για να ενσωματώνεις κομμάτια άλλων σελίδων σε κάποια της αρεσκίας σου δεν είναι και το νομιμότερο!!!
Εκτός φυσικά και σου έχει δωθεί κάποια άδεια από τον ιδιοκτήτη του site...
Αν κάνεις κάτι τέτοιο ειδικότερα "κλέβοντας" κομμάτια από μεγάλα site, θα σου έρθει μεγάλη καμπάνα...
Να είσαι 100% σίγουρος ότι σου επιτρέπετε να κάνεις κάτι τέτοιο πριν το κάνεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!!
Όσο για το πως μπορείς να το κάνεις δες
<IFRAME id="someid" src="http://www.somesite.php" width="140" height="180" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no"></IFRAME>
όπου αλλάζοντας height, width και τα λοιπά μπορείς να φέρεις το iframe στα μέτρα σου! Με scrolling="yes" μπορείς να έχεις και scroll σε κάποιο iframe το οποίο είναι μικρότερο της σελίδας στην οποία αναφέρεται...

Και φυσικά ο fiskilis με πρόλαβε... :D
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από fafos » 03 Αύγ 2005 00:04

Symfono apolyta me ton iffor.. PROSOXH poia selida tha periexei to iframe..
O tropos autos exei kai ena allo kako.. oti mporei na argei ypervolika to site pou periexei to iframe me apotelesma na thn plhronei kai h dikh sas istoselida..

Asxeto: Mias kai anaferate kairo kai grjava, eidate to neo free tool pou efeiakse gia ton kairo? To vrisko poly kalo:

http://www.istopoli.com/freetools/weather/

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από emphasy » 03 Αύγ 2005 01:13

Na kanw kai egw mia erwthsh, panw sto 8ema... to exw dei kai se alles selides auto, periopou alla me diko tous style sto scrollbar pws ginete ?

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από iffor » 03 Αύγ 2005 01:34

Όταν λές με το δικό τους style στο scrollbar εννοείς κάτι τέτοιο...
<iframe style="scrollbar-base-color:blue"></iframe>
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, πιστεύω λογικά ότι έτσι μπορείς να αλλάξεις το χρώμα (και ότι άλλο) του scroll στο iframe... :think: :think: :think:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από emphasy » 03 Αύγ 2005 01:37

To exei kanei me "+" kai "-"... http://www.loungezed.com/site/lounge.ph ... on=default

To exei me daktiliko apotypoma:

http://www.angryblue.com/main.shtml

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από iffor » 03 Αύγ 2005 01:54

Μου άρεσαν πολύ και τα δύο...!!!!
Αν και δεν βλέπω να τραβάει iframe το δεύτερο απο κάπου... :think:
Για το πρώτο παράδειγμα, είχα βρεί κάτι αντίστοιχο στο http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... roller.htm, θα το ψάξω και θα σου πω...!!!
Όσο για το δεύτερο, στο οποίο έβαλε εικόνα στο scroll δεν έχω ιδέα πως γίνεται και θα μου άρεσε και εμένα να ξέρω...!!!
Γίνεται ένας χαμός με τα span που χρησιμοποιεί και δεν ξέρω που πάει που...!!!
:kaloe: Κατέβασε όλο το site ώστε να κατεβάσεις και το js file στο οποίο περιέχεται ο κώδικας του όλου εφέ! Μετά παίξε λιγάκι με παράδειγμα το site και σιγά σιγά θα βγεί!
Μόλις το καταφέρω και εγώ θα σου το στείλω!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iffor την 03 Αύγ 2005 02:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από fafos » 03 Αύγ 2005 02:12

Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από iffor » 03 Αύγ 2005 02:45

Και ο fafos το έδωσε έτοιμο στο πιάτο :D :D :D
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Αύγ 2005 03:21

Παρένθεση: Η JavaScript δεν επιτρέπει cross-site scripting. Δηλαδή δε μπορεί να γίνει αλλαγή (ούτε καν να ανάγνωση) του HTML κώδικα του IFrame με scripting από τη δική μας σελίδα, παρά μόνο αν και οι δύο σελίδες προέρχονται από το ίδιο domain.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από iffor » 03 Αύγ 2005 14:24

Μία απορία σε αυτό που αναφέρεσαι skeftomile... :D
Αν δείς το site που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά
http://www.loungezed.com/site/lounge.ph ... on=default
κάνει κάτι το περίεργο...
Ενώ έχει φορτώσει το script για το scrolling στη σελίδα για το iframe, έχει τις εικόνες μέσω των οποίων εκτελείται το js, στην κεντρική σελίδα...
Δηλ. κάνοντας onmouseover σε εικόνα της κεντρικής σελίδας, εκτελείται κώδικας στο iframe :question: :question: :question:
Ξέρεις γιατί γίνεται αυτό?
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

iframe ? pos mporo na to xrisimopoiiso?

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Αύγ 2005 02:08

Αν και οι δύο σελίδες προέρχονται από το ίδιο domain δεν υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα η κύρια σελίδα που περιέχει το iframe μπορεί να έχει κώδικα του στυλ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

window.frames&#91;0&#93;.document.write&#40;'hello!'&#41;
...ενώ μέσα στη σελίδα του iframe μπορεί να υπάρχει κώδικας όπως...

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.write&#40;window.parent.document.documentElement.innerHTML.length&#41;
Με λίγα λόγια δηλαδή υπάρχει αμφίδρομη πρόσβαση.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης