Suse Problem...

Είναι δωρεάν, είναι σταθερό, είναι γρήγορο.. ας το γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα..

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Panthiras
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 02:38
Επικοινωνία:

Suse Problem...

Δημοσίευση από Panthiras » 04 Αύγ 2005 15:04

Γεια xαρα τι λεει καλα?


λοιπον σημερα πηγα να ανοιξω το Suse και μου βγαζει ενα παραθυρο και λεει να κανω log-in κουλο παρα πολυ αυτο σημασια εχει οτι δεν μπορω να μπω εβαλα root-root τιποτα εβαλα και τα δικα μου αλλα παλι τιποτα

και να συμπληρωσω οτι εμπαινα χωρις να κανω ποτε log-in στο συστημα τωτα τι κανουμε εστω να κανω καποια back-up θελω

Επισης εχει ελαχιστο χωρο δηλ 650ΜΒ απο 10 GB και δεν μπορει να τρεχει KDE απο κονσολα μπαινει εκανα ls-l ειδα τα αρχεια μου πως μπορω να τα σωσω καπου γινεται αυτο η αντιο αρχεια???

Υπαρχει λυση ή παμε για format με χαμενα τα αρχεια
Μεσα στα διαφορα μηνυματα ειναι και αυτο
fatal server error

Unrecognized option Windows

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Suse Problem...

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2005 19:19

Να κάνω μια ερώτηση κατ αρχάς. Από τη φύση του προβλήματος μαντεύω πως έχεις εγκαταστήσει την τελευταία διανομή 9.3 :-) ! Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατα την εκφόρτωση μιας επέκτασης του πηρύνα κατά το boot time. Θέλω να κάνεις το εξής: να κάνεις μια επανεκκίνηση και να δεις αν υπάρξει κάποια ένδειξη αποτυχίας με κόκκινα γράμματα. Απ' ότι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα με το PCMCIA, και μαζί με αυτό που σου εμφανίζει προφανώς θα υπάρχει και κάποιο μήνυμα για το σφάλμα αυτό...

Μια λύση είναι η εξής: θα κάνεις μια εκ νέου επανεκίνηση του συστήματος και αυτή τη φορά στο boot loader θα θέσεις παράμετρο,

Κώδικας: Επιλογή όλων

init=/bin/sh
αυτό θα το κάνουμε για να μπείς και να διορθώσεις ενα πρόβλημα που υποψιάζομαι. θα κάνεις ένα iso όλο το /root os eksis:

Άν έχεις μεγάλα αρχεία: (βάλε ένα άδειο CD μέσα στην μονάδα)
$cd /
$cdrecord -scanbus
$mkisofs -R /root | cdrecord -v fs=6m speed=10 dev=SCANBUS
--opoy SCANBUS einai auto poy pairneis apo tin entoli cdrecord -scanbus
Αν χωράνε σε μία δισκέτα:
$cd /
$mkdir rootsave
$cp -R /root rootsave
$mount /media/floppy
$rm -rf /media/floppy/*
$cp -R rootsave /media/floppy
Τα αρχεία έχουνε σωθεί...

Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε και το σύστημα. Αν μοθ πείς ότι έχεις και κάρτα γραφικών NVIDIA δεν θα εκπλαγώ. Σε πρώτη φάση, κατέβασε από το nvidia.com τον τελευταίο οδηγό ΙΑ32. Γραψτο σε ένα CD και αφού κάνεις το ίδιο με το init=/bin/sh, όπως υπέδειξα πιο πάνω, γράωε πάλι στην κονσόλα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$mount /media/cdrom
--αν δεν αναγνωρίζει το cdrom και έχεις κανα dvd, i cdrecorder, δοκίμασε αυτό:
$mount /media/cdrecorder
ή αυτό:
$mount /media/dvd
--μετά το mount τώρα:
$cd /media/S (οπου S είναι ένα απο τα cdrecorder, dvd, cdrom)
$ls -l
(θα εμφανιστεί ένα αρχείο X.run) όπου Χ ότι δείς, πάντως είναι επέκτασης .run
$./X.run
--τώρα έχει ολόκληρο διάλογο... αυτό το βρίσκεις κι εσύ
$sax2 -0=m
μετά το sax~~ θα εμφανιστεί ένας διάλογος, εκεί ρύθμισε τα πάντα, πάω στοίχημα δεν έχει βάλει τους οδηγούς του monitor σου, πάνε και επέλεξε τώρα εκεί που λέει μονιτορ, το πάνω-πάνω τετραγωνάκι, και μετά θα βγούνε σε ένα frame κάτι λινκς, πάνε βήμα βήμα στο καθένα από αυτά, και ειδικά στο 3Δ κάντο ενεργό(!!!!!!^500). Μετά βάλε και το CD του κατασκευαστή του μόνιτόρ σου και στο λινκ που λέει για το μόνιτορ σε ένα tabbed window επέλεξε manufacturer disk, αφού πρώτα εισάγεις στην μονάδα το Σι ντι του κατασκευαστή...

Μετά από όλα αυτά, προσπάθησε να εκινήσεις τον Window Manager,

Κώδικας: Επιλογή όλων

startx
i

Κώδικας: Επιλογή όλων

xinit
Αν και πάλι δεν μπορεί να εκκινήσει κανονικά και να μπείς στο KDE, τότε περίμενε να σου εμφανίσει μια λευκη σελίδα με τίποτα που να το βλέπεις, κάνε συνεχόμενο αριστερό κλικ και στο αναδυόμενο μενού, επελεξε xterm. Θα γίνει spawn ένα νεό κέλυφος, απο όπου και γράψε reboot για να εκκινήσεις το μηχάνημα, ή δόσε

Κώδικας: Επιλογή όλων

shutdown -h now
για να κλείσεις το μηχάνημα, μεχρι εδώ αυτά φίλε, περιμένω να μου δόσεις περισσότερες πληροφορίες για τα σφάλματα...

έλεγξε τα αρχεία /var/log/messages, και φυσικά το /var/log/boot.log
(τώρα για το boot.log δεν είμαι και ότι είναι και 100% εκεί, τουλάχιστον σε εμένα ναι που το έχω πετσοκόψει το μηχάμημα), για να τσεκάρσεις δόσε στην κονσόλα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$locate boot.log
φυσικά όπου βάζω δολλάριο $ εννοείται πως δεν το γράψεις στην κονσόλα εσύ, είναι η προτροπή του shell.

περιμένω για περισσότερες πληροφορίες!!!

Α, και μία τελευταία συμβουλή:
Αν τελικά φταίει το PCMCIA, δλδ δεν φορτώνει ένα kernel module που αν είναι αυτό ξέρω και ποιο ακριβώς είναι πες το μου εδώ στο φόρουμ να σου υποδείξω τα βήματα για να το φιξάρεις...

Τέλος, αν τα αρχεία καταγραφής είναι τεράστια και αδυνατείς να εξετάσεις κάθε γραμμή μια προς μια, τοτε δοκίμασε το εξής , επίσης από την κονσόλα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$grep 'FAILED' /var/log/messages > outa.d
$echo >> outa.d
$grep 'FAILED' /var/log/boot.log >> outa.d
μέτά άνοιξέ το αρχείο δίνοντας

Κώδικας: Επιλογή όλων

pico outa.d
με τα βελάκια κάτω πάνω πλοηγείσαι στο αρχείο και με Shift + X το αρχείο κλείνει.

Αν θες live βοήθεια με SSH μπορεί να γίνει και αυτό, αρκεί να έχεις κανα μόντεμ ρυθμισμένο πάνω ή τουλάχιστον σου βρίσκεται κανένα και μια σνύνδεση στο νετ...

γραψε τώρα... για βοήθεια απο απόσταση να εύχεσε να με πετύχεις στο msn sto soteres2002@hotmail.com
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 04 Αύγ 2005 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Suse Problem...

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2005 19:36

perimeno e????

Panthiras
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 02:38
Επικοινωνία:

Suse Problem...

Δημοσίευση από Panthiras » 04 Αύγ 2005 20:03

Arxika ti na po apla eisai vasilias tou Linyx

Ekana polla alla akoma kai otan ekana startx eskage eixa 10G disko kai kapou eskase en telei den eimai gia polla polla kai ton eskisa kai pame apo tin arxi me ena 20G na isixasoume apla exasa kapoia arxeia


evala ena live cd eida ta arxeia mou osa xoragan se cd ta evala ta alla ithela na ta valo se enan disko eksoteriko ton ekana
fat 32 tou allaxa ta permissions alla den leei na parei ta arxeia kai pali loipon to stino to mixanima apo tin arxi kai meta vlepoume ti pezei me ton disko

thanks kai pali gia ola..

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Suse Problem...

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2005 20:11

Εγώ θα πρεότεινα να διαβάσεις πρώτα το manual πριν τολμήσεις να το εγκαταστήσεις -- και λέω τολμήσεις γιατί είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχεις μάλλον το ίδιο πρόβλημα και θα καείς! Το λίνουξ δεν είναι σαν τα windows που αν γίνει καμία μ***α κανεις φορματ και ξανα μανα εγκατάσταση. Τις περισσότερες φορές στο Λίνουξ τέτοια προβλήματα είναι απλά στην λύση τους, αρκεί φυσικά να έχεις δεξιότητες στην λύση τους, που σημαίνει σε βάθος γνώση... Καλα, αν είσαι νέος στο λειτουργικο, δεν περιμένω και να έχεις τέτοιες διεξόδους λύσεων σε παρόμοια προβλήματα... Αnyway, αν αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα θα χαρώ να σε βοηθήσω.

Επίσης, ξέχασα να πώ πως δεν συνήθως δεν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση w σε αρχεία ενός άλλου τμήματος του δίσκου, όπως το fat32 filesystem i to NTFS που χρησιμοποιείται απο τα windows και ειναι default αν δεν κάνω λάθος.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Suse Problem...

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2005 20:22

επίσης, μια ξεχωριστή συμβουλή... Αν στην επόμενη εγκατάσταση του λειτουργικου αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα, τοτε μαλλον θα υπαρξει κάποιομ μήνυμα Ι/Ο λάθος... και το μήνυμα θα ακολουθείται απο το όνομα της επέκτασης του πηρύνα, γραψτο σε ενα χαρτι. και μετα και μετα, απο την κονσολα που θα εχεις -- μονο αυτή -- δόσε manually:

Κώδικας: Επιλογή όλων

modprobe KMODULE
όπου KMODULE είναι το όνομα της επέκτασης που δεν μπορεί να φορτώσει... Και τέλος, αν ειναι τελικα το Ι/Ο μεσα στο fakelo /etc/pcmcia υπάρχουνε κάποια αρχεία παραμετροποίησης, κάπου έχει και μια μεταβλητή εκεί μέσα για το πως να φορτώνει το PCMCIA, μεσα στα "" και μετα απο οτι υπάρχει μέσα στα "" βάλε "ιο=0" χωρίς τα "" φυσικα!

Panthiras
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 02:38
Επικοινωνία:

Suse Problem...

Δημοσίευση από Panthiras » 04 Αύγ 2005 20:22

Ουσιαστικα εμενα με νοιαζει να μπορω να μπαινω στο Νετ και κατεβαζω torrent μιας και κατεβαζει πολυ πιο γρηγορα και να τα μεταφερω στον εξωτερικο δισκο αυτο κοιταζω να κανω βεβαια πρεπει να ειναι FAT 32 το filesystem απο οτι μου εχουν πει ασχετα αν τον αναγνωριζει τελος παντων θα το ξανα να βαλω στο 9.3 και τα λεμε πιο μετα.

Panthiras
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 02:38
Επικοινωνία:

Suse Problem...

Δημοσίευση από Panthiras » 05 Αύγ 2005 00:21

Το εστησα κανονικα και τωρα κανει καποια πακετα up-date

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Suse Problem...

Δημοσίευση από soteres2002 » 05 Αύγ 2005 16:30

pantos min to parakaneis me ta paketa... den ftaine ta paketa pantos... den exeis configurarei ola ta basika pramata ekei pera... opos px ta groups pou les se allo thread

Panthiras
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 02:38
Επικοινωνία:

Suse Problem...

Δημοσίευση από Panthiras » 05 Αύγ 2005 17:32

Oxi mono tou kanei up date kapoia diorthotika paketa leei ekana 20 diorthoseis mia apo autes san paradeigma

allaxe ton Firefox apo 1.0.5 se 1.0.6 ayto elega kai up date tin java tetoioy idoys

Ayto einai to kalo me tin DSL ta kanei ola kai esi den kourazese na kanei egatastaseis...

8)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Linux Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες