Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από cordis » 15 Αύγ 2005 15:15

border=0 πρέπει να βάλεις σε όλα τα img... και σε αυτά... παντού...

Κώδικας: Επιλογή όλων

    <a href="window/EROS3.html" image="EI_03s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_03s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS4.html" image="EI_04s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_04s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS5.html" image="EI_05s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_05s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS6.html" image="EI_06s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_06s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS7.html" image="EI_07s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_07s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS8.html" image="EI_08s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_08s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS9.html" image="EI_09s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_09s.jpg"></a>
    <a href="window/EROS91.html" image="EI_10s.jpg" target="galerry-target"><img src="images/EI_10s.jpg"></a>
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Αύγ 2005 18:27

Χμ, δε βλέπω παντού το border="0"! :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="window/EROS1.html" image="EROS1.gif" target="galerry-target"><img src="images/EI_06s.jpg"></a>
Όσο για τη γραμματοσειρά, αν τυχόν έχεις table νομίζω δεν αλλάζει μέσα στα table από το body. Πρέπει να αναφέρονται οι CSS κανόνες στο ίδιο το table ή τα table γενικώς.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από milianos » 15 Αύγ 2005 19:37

Κατά την γνώμη μου το καφέ χρώμα που είχες πριν ταίριαζε καλλίτερα. Τώρα οσον αφορά την Photo gallery ιδανική περίπτωση θα ήταν να την έστηνες με CSS, αλλά αυτό εκτός του οτι απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις δεν θα ταίριαζε ίσως και στο ήδη υπάρχον Layout.

Εδω καταθέτω και εγώ μια πρακτική λύση. Φτιάχνεις μια απλή HTML photo gallery όπως αυτη που φαίνεται εδώ και την ενσωματώνεις με IFrame οπως λέει και ο skeftomilos.

Εδω το αποτέλεσμα

Ενα μικρό συνοδευτικό κείμενο σε κάθε φωτογραφία το περνάς στο κάτω μέρος η στα δεξιά με το Photoshop και επίσης οταν εχεις πολλά Thumbs τα τοποθετείς σε δυο κελιά για να μην ξεχειλώνει το Container σου.

Εντολή IFrame

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!-- Externes Element Start -->

<iframe src="photo.htm" height="430" width="100%" frameborder="0" scrolling="auto">

<p>Προσοχή!&#58; δεν μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο αυτής της σελίδας,επειδή ο browser που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζει IFrames.<p>

</iframe>

<!-- Externes Element Ende -->
Html Photo Gallery

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>

<head>
<title>photo gallery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253">
<meta http-equiv="Content-Language" content="el">
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no">
<script language="JavaScript">
<!--
function nph_change_img_src&#40;name, nsdoc, rpath&#41;
&#123;
     var img = eval&#40;&#40;navigator.appName.indexOf&#40;'Netscape', 0&#41; != -1&#41; ? nsdoc+'.'+name &#58; 'document.all.'+name&#41;;
     if &#40;name == ''&#41;    return;
     if &#40;img&#41; &#123;  img.altsrc = img.src;  img.src = rpath; &#125;
&#125;
// -->
</script>
</head>

<body bgcolor="#837869" text="black" link="#0000FF" vlink="#800080" alink="#FF0000">

<p align="center"><img src="album/LE1.jpg" border="0" name="nph_slide1"></p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<table border="0" width="100%" height="0" bgcolor="#837869">
	<tr>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE1.jpg'&#41;;">
		<img src="LE1_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE2.jpg'&#41;;">
		<img src="LE2_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE3.jpg'&#41;;">
		<img src="LE3_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE4.jpg'&#41;;">
		<img src="LE4_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE5.jpg'&#41;;">
		<img src="LE5_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
		<td width="155" align="center">
		<a href="javascript&#58;nph_change_img_src&#40;'nph_slide1', 'document', 'album/LE6.jpg'&#41;;">
		<img src="LE6_tm.jpg" border="0" alt="Εργο του ζωγράφου Δημήτρη Μηλιώνη"></a></td>
	</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>

</body>

</html>

ave
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Ιαν 2005 08:49
Τοποθεσία: seix sou deep forest
Επικοινωνία:

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από ave » 16 Αύγ 2005 10:18

http://www.avgerinos.gr/erosI.html

Πςςςς&#8230; καθαρό μυαλό το πρωί, σε μια ώρα το έκανα, (κατά λάθος?), αλλά νομίζω πως εκεί είμαι οκ.
Το χρώμα θα το δουλέψω προς το τέλος.
Είχα κάνει μια ερώτηση πριν..
Θα ήταν καλό και το Art Description (μέχρι και το biography) που είναι σε άλλο table, το link του να ανοίγη εκεί που είναι η μεγάλη φωτο.
Φαντάζωμε πώς εδώ πρέπει να αλλάξει το link και να προστεθεί ένα στο IFrame ?

<tr><td class="level1" colspan="3"><a href="javascript:sh('window/B1L.html',500,550)"><img src="images/bullet77on.gif" border="0"> Art Description</a></td></tr>

Μπορείτε να μου πείτε πώς??

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια
Ευγένιος

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 18 Αύγ 2005 09:49

Ένα demo με λίγες περισσότερες δυνατότητες: Live Demo 4

Εμφανίζει ένδειξη για την πρόοδο φόρτωσης των εικόνων (preload).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από cordis » 18 Αύγ 2005 11:46

πολύ καλό.. :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

ave
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 30 Ιαν 2005 08:49
Τοποθεσία: seix sou deep forest
Επικοινωνία:

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από ave » 18 Αύγ 2005 21:35

Αυτό και αν είναι καλό. Ευχαριστώ skeftomilos, και όλους τους άλλους φίλους για τις άλλες προτάσεις..
Έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Τώρα βρίσκομε εδώ.. http://www.avgerinos.gr/goldI.html

Μάλλον πρέπει να σκεφτώ το flash. Τέλος, όλοι κάποια στιγμή τουλάχιστον με ADSL θα μιλάνε.
Θέλω ας πούμε όταν κάποιος κάνει κλίκ στο biography, εκεί που είναι τα 10 "fade" images, να ανοίγει (ταυτόχρονα ??) με το αρχείο δεξιά η εικόνα του καλλιτέχνη (και ίσως να εμφανίζετε με κάποιο εφέ).
Γίνετε αυτό χωρίς flash ?

best

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Αλλαγή εικόνας με κλικ στην ίδια σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 19 Αύγ 2005 06:57

Γενικά με JavaScript γίνεται κάθε εφέ με μετακινήσεις ή αλλαγές εικόνων, αλλά όχι fade-effects. Επίσης το flash επιτρέπει και vector graphics, και η ποιότητα του animation είναι κάπως καλύτερη από την αντίστοιχη με JS scrollable layers. Από την άλλη το flash έχει τα δικά του μειονεκτήματα! :D
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης