php sql δημιουργία artists database

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsimpouri
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 03 Δεκ 2003 17:14
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από tsimpouri » 15 Αύγ 2005 03:29

Λοιπόν για τυχόν παρεξηγήσεις τονίζω οτι είμαι άσχετος απο php απο sql ξέρω κάποια βασικά πράματα.
Ας πούμε οτι έχω μια database με όνομα artists με τους πίνακες α.β.γ.δ.ε κτλ και ο κάθε πίνακας έχει τα πεδία Όνομα, είδος μουσικής,δισκογραφία,wallpapers.
Έψαξα στο manual της php Και βρήκα πως να συνδέομαι με την βάση και πως να "τραβάω" rows κτλ.
Ως εδώ εντάξει.
Αυτό που θέλω είναι να εμφανίζονται τα ονόματα απο Α (το γράμμα πχ που θα έχει επιλέξει ο χρήστης) αυτο το έχω καταφέρει πως όμως θα γίνει link το κάθε όνομα ωστε να οδηγεί στην σελίδα του καλλιτέχνη;
Καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από mrpc » 15 Αύγ 2005 03:43

Κατ' αρχήν στον πίνακα θα βάλεις και ένα πεδίο id.
Στη σελίδα που σου εμφανίζονται τα αποτελέσματα του query και εμφανίζονται π.χ. οι καλλιτέχνες από Α, θα βάλεις link προς τη μια σελίδα με βάση το id, π.χ. αν υποθέσουμε ότι εμφανίζεται το όνομα του καλιτέχνη κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Όνομα&#58; <? echo $row&#91;'onoma'&#93;; ?>
εσύ θα κάνεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Όνομα&#58; <a href="artist.php?id=<? echo $row&#91;'id'&#93;; ?>"><? echo $row&#91;'onoma'&#93;; ?></a>
.
Έπειτα εσύ στη σελίδα artist.php θα βάλεις ένα query που θα τραβάει τις πληροφορίες για τον καλλιτέχνη με βάση το id του με ένα where `id` = '$id'.
Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί δεν έχω δει τον κώδικά σου. Πάντως αυτά όλα περιγράφονται στα περισσότερα tutorials.

Άβαταρ μέλους
tsimpouri
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 03 Δεκ 2003 17:14
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από tsimpouri » 15 Αύγ 2005 03:54

Thanks πάνω κάτω μπήκα στο νόημα θα το ψάξω και μάλλον θα ξαναρωτήσω :P

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από cordis » 15 Αύγ 2005 14:14

θα μπορούσες να το κάνεις και με echo... ο rapid λείπει διακοπές.. :P :P :lol:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από mrpc » 15 Αύγ 2005 17:22

Ναι αλλά μπαίνει κανονικά στο internet :p
Άσε μη με κηνυγάει!

Άβαταρ μέλους
fefeli
Δημοσιεύσεις: 617
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 23:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από fefeli » 15 Αύγ 2005 17:27

cordis έγραψε:θα μπορούσες να το κάνεις και με echo... ο rapid λείπει διακοπές.. :P :P :lol:
perpatw me tin echo , otan o rapid den ein edw
rapid rapid eisai edw?

xexexexe
http://www.blogspace.gr - Μια νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να ενώσει τους έλληνες συγγραφείς ιστολογίων.
http://www.magicasland.com

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από fafos » 15 Αύγ 2005 17:36

Eixa feiaksei kati analogo me syntages.. h selida eixe onomastei list.php.. sou stelno ton kodika gia na mpeis sto nohma:

H list.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php
 include&#40;"dbax.php"&#41;;//edo pairnei ta stoixeia apo thn vash

   $categoryid = $_REQUEST&#91;'categoryid'&#93;;
   $letter = $_REQUEST&#91;'letter'&#93;;

   if &#40;$letter&#41; &#123;

      $sql = "select recipeid, title, date, rating from recipes where title like '$letter%' and status = 'L' ";

   &#125; else &#123;

      $sql = "select recipeid, title, date, rating from recipes where categoryid = $categoryid and status = 'L' ";

   &#125;

   $result = mysql_query&#40;$sql ,$db&#41;;
   $numrows = mysql_numrows&#40;$result&#41;;

   $lastpage = false;

   if &#40;$_REQUEST&#91;'pagenum'&#93; == 0&#41; &#123;
      $startrow = 0;
   &#125; else &#123;
      $startrow = 25 * $_REQUEST&#91;'pagenum'&#93;;
   &#125;

   if &#40;$numrows < $startrow + 25&#41; &#123;
      $endrow = $numrows;
      $lastpage = true;
   &#125;

   if &#40;$letter&#41; &#123;

      $sql = "select recipeid, title, date, rating from recipes where title like '$letter%' and status = 'L' limit $startrow,25";
      $pagetitle = "Συνταγές που αρχίζουν με το γράμμα '$letter'";

   &#125; else &#123;

      $sql = "select * from categories where categoryid = $categoryid";
      $result = mysql_query&#40;$sql ,$db&#41;;
      $row = mysql_fetch_row&#40;$result&#41;;
      $pagetitle = $row&#91;1&#93;;

      $sql = "select recipeid, title, date, rating from recipes where categoryid = $categoryid and status = 'L' limit $startrow,25";

   &#125;

?>
kai edo ta grammata gia thn anazhthsh pou ta vazeis opou thes:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<A href="list.php?letter=Α"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">A</FONT></A> <A href="list.php?letter=Β"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">B</FONT></A> <A href="list.php?letter=Γ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Γ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Δ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Δ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ε"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">E</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ζ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ζ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Η"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Η</FONT></A> <A href="list.php?letter=Θ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Θ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ι"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">I</FONT></A> <A href="list.php?letter=Κ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Κ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Λ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Λ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Μ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Μ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ν"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ν</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ξ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ξ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ο"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ο</FONT></A> <A href="list.php?letter=Π"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Π</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ρ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ρ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Σ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Σ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Τ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Τ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Υ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Υ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Φ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Φ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Χ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Χ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ψ"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ψ</FONT></A> <A href="list.php?letter=Ω"><FONT size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">Ω</FONT></A>
Nomizo mporeis na pareis mia idea apo auto..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php sql δημιουργία artists database

Δημοσίευση από fafos » 15 Αύγ 2005 17:41

Ksexasa to vasikotero!!! :o

Κώδικας: Επιλογή όλων

<TABLE cellspacing="0" cellpadding="2" border="0">
                    
                      <tr>
                                          <TH width="300" bgcolor="#F7F7F7" align="center"><FONT face=arial size=2>Συνταγή</font></TH>
                                          <TH width="85" bgcolor="#F7F7F7" align="center"><FONT face=arial size=2>Ημερομηνία</font></TH>
                                          <TH width="75" bgcolor="#F7F7F7" align="center"><FONT face=arial size=2>Βαθμολογία</font></TH>
                                        </tr>
                      <?php

		                $rowcolor = 1;

		                $result = mysql_query&#40;$sql ,$db&#41;;

						if &#40;$myrow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;

						   do &#123;

						      if &#40;$rowcolor == 1&#41; &#123;
						         $rowcolorhex = "#ffffff";
						         $rowcolor = 0;
						      &#125; else &#123;
						         $rowcolorhex = "#F7F7F7";
						         $rowcolor = 1;
						      &#125;


						      printf&#40;"<tr>"&#41;;
						      printf&#40;"<td width=300 bgcolor=%s align=center><FONT face=arial size=2><a href=recipe.php?recipeid=%s>%s</a></font></td>", $rowcolorhex, $myrow&#91;"recipeid"&#93;, $myrow&#91;"title"&#93;&#41;;
						      printf&#40;"<td width=80 bgcolor=%s align=center><FONT face=arial size=2>%s</font></td>", $rowcolorhex, $myrow&#91;"date"&#93;&#41;;
						      printf&#40;"<td width=75 bgcolor=%s><table bgcolor=%s border=0 cellspacing=0 cellpadding=0><tr>", $rowcolorhex, $rowcolorhex&#41;;

						      $onstars = round&#40;$myrow&#91;"rating"&#93;&#41;;
						      $offstars = 5 - $onstars;

						      for &#40;$i = 1; $i <= $onstars; $i++&#41; &#123;
						         printf&#40;"<td width=15 bgcolor=%s align=center valign=center><FONT face=arial size=2><img src=images/staron2.gif></font></td>", $rowcolorhex&#41;;
						      &#125;

						      for &#40;$f = 1; $f <= $offstars; $f++&#41; &#123;
						         printf&#40;"<td width=15 bgcolor=%s align=center valign=center><FONT face=arial size=2><img src=images/staroff2.gif></font></td>", $rowcolorhex&#41;;
						      &#125;

						      printf&#40;"</tr></table></td>"&#41;;
						      printf&#40;"</tr>"&#41;;
                           &#125; while &#40;$myrow = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;;

                        &#125;

                        printf&#40;"<tr>"&#41;;
                        if &#40;$startrow > 0&#41; &#123;
                           printf&#40;"<td align=left><FONT face=arial size=2><a href=list.php?pagenum=%s&searchingred=%s&categoryid=%s&letter=%s>Previous Page</a></font></td>", $_REQUEST&#91;'pagenum'&#93;-1, $searchingred, $categoryid, $letter&#41;;
                        &#125; else &#123;
                           printf&#40;"<td>&nbsp;</td>"&#41;;
                        &#125;
                        printf&#40;"<td>&nbsp;</td>"&#41;;
                        if &#40;$lastpage == false&#41; &#123;
                           printf&#40;"<td align=left><FONT face=arial size=2><a href=list.php?pagenum=%s&searchingred=%s&categoryid=%s&letter=%s>Next Page</a></font></td>", $_REQUEST&#91;'pagenum'&#93;+1, $searchingred, $categoryid, $letter&#41;;
                        &#125; else &#123;
                           printf&#40;"<td>&nbsp;</td>"&#41;;
                        &#125;
                        printf&#40;"</tr>"&#41;;

		             ?>
                    
                  </TABLE>
                                    </TD>
      
    </tr>


</TABLE>
Me auto sou emfanizei ta apotelesmata

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης