Scrolling text area

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 17 Αύγ 2005 05:12

Καλησπέρα.
έψαξα λιγάκι στο φόρουμ(7-8 σελιδες+αναζήτηση)αλλά δε βρήκα κάτι να με βοηθήσει στο πρόβλημα μου.
Καταρχήν οι γνώσεις μου στο flash είναι απειροελάχιστες :lol: .
Μπαίνω στο ψητό,έφτιαξα αυτό διαβάζοντας ένα tutorial που βρήκα στο νετ αλλά δεν μπορώ να το ενσωματώσω σε ένα flash movie.
Συγκεκριμενα θέλω να μπει εδώ στο member section ki aristera.
Έχω καταφέρει να το κάνω import με κάποιον τρόπο,αλλά δε λειτουργούν τα buttons(τα βελάκια).
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?
Ευχαριστώ και καλωσήρθα :) .

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrolling text area

Δημοσίευση από spookyb52 » 17 Αύγ 2005 13:39

Γιατί δέν το φτιάχνεις μέσα στη σελίδα που θές και προσπαθέις να το κάνεις import?

Άν θές νά φορτώνει ώς εξωτερικό swf θα βρείς βοήθημα εδώ

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=7805

Σε αυτή την περιπτωση βέβαια για να μήν φορτώνει από cache θα χρειαστείς και αυτό

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 1182#61182
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 17 Αύγ 2005 14:01

Γιατί η σελίδα είναι αρκετά πολύπλοκη και θεώρησα καλύτερη λύση να το φτιάξω ξεχωριστά και να το φορτώσω,αλλά τα βρήκα μπαστούνια και σε αυτό.
Θα διαβάσω τα links που μου έδωσες και αν δεν μπορέσω εδώ είμαστε πάλι :roll: .

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 17 Αύγ 2005 14:51

Εδώ προσπάθησα να κάνω το flash του πρώτου Link και δε μου δουλεύει,πως έχω ελπίδες ότι θα φτιάξω αυτό που θέλω... :cry:

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrolling text area

Δημοσίευση από spookyb52 » 17 Αύγ 2005 16:05

Έλα μήν κλαίς... :( μου σπαράζεις την καρδιά :crybaby: :D

Θα σου φτιάξω αργότερα ένα scriptaki. Τώρα πρέπει να κρατήσω κάποιες σημειώσεις για την εξεταστική μου :P

Πάντως άν θές να ασχοληθείς με το flash θα πρέπει να μάθεις και κώδικα. Τα βασικά στην αρχή και να συνεχίσεις. Σχετικά με το tutorial που δέν κατάλαβες... το σκέπτομαι καιρό να το ξαναγράψω για να είναι περισσότερο κατανοητό... μάλλον ήρθε η στιγμή :wink:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrolling text area

Δημοσίευση από spookyb52 » 17 Αύγ 2005 17:02

Κώδικας: Επιλογή όλων

var xposition:Number = 0;
var yposition:Number = 0;
var name_swf:String = "scrolling123.swf";
/******************************************/
createEmptyMovieClip("empty", getNextHighestDepth());
empty._x=xposition, empty._y=yposition;
now = new Date();
nocacheStr = "?"+now.getTime();
empty.loadMovie(name_swf+nocacheStr);
Όπου xposition το σημείο στον άξονα των x στο οποίο θα φορτωθεί το swf
Όπου yposition το σημείο στον άξονα των y στο οποίο θα φορτωθεί το swf
Όπου name_swf το όνομα που έχει το swf αρχείο. Άν δέν είναι πχ scrolling123 και είναι madswf θα αλλάξεις τον κώδικα από "scrolling123.swf" σε "madswf.swf"

Τον κώδικα τον βάζεις σε ένα keyframe στο action panel.

Το συγκεκριμένο μήνυμα το έγραψα 2 φορές γιατί από υπερβολική ταχύτητα (βλακεία) αντί για αποστολή έκλεισα τον browser :myeye: :crash:


EDIT : Μέσα από το flash δέν θα μπορείς να το δείς να φορτώνει. Θα σου βγάλει μήνυμα λάθους. Μήν δίνεις σημασία. Άνοιξε την html σελίδα με το flash και θα το δείς κανονικά.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 17 Αύγ 2005 19:52

Αρχίζω και απελπίζομαι.Ή είμαι πολύ στόκος :lol: ή το flash movie μου είναι πολύ περίπλοκο και βάζω λάθος αυτά που μου λες.
Αν έχεις όρεξη σκάσε μου pm μήπως τα πούμε απο msn για πιο άμεση συζήτηση.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου btw.
:wink:

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrolling text area

Δημοσίευση από spookyb52 » 17 Αύγ 2005 19:57

Θα σου στείλω ένα μεταμεσονύκτιο flashaki. Δέν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω αυτο το διάστημα.

icq μετά από χρόνια το απαρνήθηκα εδώ και κάποιο καιρό
Το msn το έχω βγάλει, δέν το έχω, δέν το χρησιμοποιώ.!

Έπεσες στην περίπτωση :lol:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 17 Αύγ 2005 20:06

Αν νομίζεις ότι θα με βοηθήσει κάντο,αλλιώς μην τρώς το χρόνο σου.
Δοκίμασα να το κάνω load όπως μου είπες,δε δούλευε.Δοκίμασα να το βάλω στο library της main movie και να να το κάνω drag & drop,δούλεψε εν μέρει(το είδα εκεί που το ήθελα αλλά δε δούλευε το scrolling).
Δε με πάει η κατάσταση μάλλον :lol: .

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Scrolling text area

Δημοσίευση από spookyb52 » 18 Αύγ 2005 02:34

Λοιπόν κοίταξε το Link

http://users.freestuff.gr/spookyb52/gam ... index.html

πάρε τα αρχεία από εδώ

http://users.freestuff.gr/spookyb52/gam ... ncache.rar

Η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο component του flash για scrolling. Από την στιγμή που δέν διαθέτεις γνώσεις γύρω από το flash είναι ότι καλύτερο. Μέσα στο flash scrolling123.fla έχω χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο.

Άν δέν θές να φορτώνεις το κείμενο από ένα εξωτερικό txt αρχείο τότε σβήνεις όλο τον κώδικα που υπάρχει μέσα στο flash [scrolling123.fla] και βάζεις τον παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

textbox.text = "βάλε εδώ το κείμενο που θές, πάντα μέσα σε εισαγωγικά"
Μέ το component δέν θα κάνεις τίποτα άλλο παρά να δώσεις στα parameters του, στο target textField το instance name του textbox που θα ελέγχει.

Το αρχείο Index.fla δέν περιέχει τίποτα άλλο παρά μόνο τον κώδικα που σου είχα δώσει.

Φορτώνει το scrolling123.swf μέσα στο index.swf.

Επειδή θα ξαναμπώ στο forum από Οκτώμβρη και μετά σου το έφτιαξα ώστε να χρησιμοποιήσεις ότι θές. Είτε κείμενο που φορτώνει εξωτερικά είτε swf που φορτώνει σε άλλο η και τα δύο μαζί... αν και δέν έχει νόημα το τελευταίο

Δέν αποκλείω μετά από αυτό το μηνυμά μου να μπερδεύτείς τελείως. :roll: Για αυτό πιστεύω ότι πρίν αρχίσεις να ψάχνεις πιό προχωρημένα πράγματα θα πρέπει να μάθεις τα βασικά. Ακόμα και το πείραγμα σε ένα έτοιμο template δέν είναι τόσο απλή υπόθεση για αρχή! πόσο μάλλον να αρχίσεις να φτιάχνεις scrollers κτλ. :wink:

Το scrolling που βρήκες δέν είναι καλό. Από κώδικα είναι outdated. Χρησιμοποιεί ακόμα την tellTarget που ουσιαστικά παραχώρησε την θέση της στην dot σύνταξη και στην with στο flash 5! Και από σχεδίαση είναι άσχημο... textbox μέσα σε movie το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται σε άλλο movie τοποθετημένο στο timeline. Για να μήν αναφέρω ότι για ένα απλό on/off διακόπτη έχει φτιάξει controller με την χρήση movie! :o

Το πρόβλημα φίλε nomad είναι πώς δέν γνωρίζεις flash και συνέπεια αυτού είναι να μήν μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου δίνουμε. θα πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα πρίν προχωρήσεις. :wink:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 22 Αύγ 2005 22:42

Ευχαριστώ για τα αρχεία,κάτι τέτοιο θέλω να βάλω στο movie,αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να κάνω load το scroll που μου έστειλες στο κύριο movie.Μάλλον θα βάζω τον κώδικα που το κάνει load σε λάθος layer ή σε λάθος χρονική στιγμή.
Απογοητεύτηκα :cry: .

Υ.Γ:Χμμμ σα να κατάφερα κάτι,αναμείνατε ;p.

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 22 Αύγ 2005 23:57

Ωραία,κατάφερα να κάνω load το εξωτερικό .txt αρχείο.
Πως μπορώ να βάλω επιλογή να γράφω με html codes στο .txt και το flash να τους αναγνωρίζει?
Πάτησα την επιλογη render as HTML στο dynamic text του flash αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Δλδ φαίνεται έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<b>mplampla</b>
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 24 Αύγ 2005 01:19

Καμιά ιδέα κανείς? :hammer:

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Scrolling text area

Δημοσίευση από LightForce » 25 Αύγ 2005 21:14

Είναι εύκολο, ας πούμε ότι το dynamic text σου έχει όνομα myText, και έχεις πατήσει την επιλογή 'render as html'

O κώδικας για να φορτώσει το html text:

Κώδικας: Επιλογή όλων

myData = new LoadVars&#40;&#41;;

myData.onLoad = function&#40;&#41; &#123;
    myText.htmlText = this.content;
&#125;;


myData.load&#40;"test.txt"&#41;;
stop&#40;&#41;;
θα χρειαστείς και ένα τext αρχείο με όνομα test.txt στον ίδιο φάκελο με το swf, και περιεχόμενο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

content= <b>This is a test !</b>
Δοκιμασέ το και θα δείς ότι λειτουργούν τα tags !

Άβαταρ μέλους
Thenomad
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 17 Αύγ 2005 04:44

Scrolling text area

Δημοσίευση από Thenomad » 25 Αύγ 2005 21:26

'Εχεις δίκιο ευχαριστώ,τον κώδικα τον είχα από τον Spooky αλλά τον είχα βάλει σε λάθος σημείο.
Thanks!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες