phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Δημοσίευση από iffor » 25 Αύγ 2005 18:12

Hello σε όλους...!!!
Δεν ξέρω αν γνωρίζεται τον αρκετά καλό και freeware file manager γραμμένο εξ ολοκλήρου σε PhP, τον PhPfm 0.2.3.
Δυστυχώς άν και διαθέτει όλα εκείνα που χρειάζομαι για μία γρήγορη διαχείρηση των αρχείων που έχω σε κάποιο server, πρόσεξα ότι τρώει κάποιο κόλλημα με τα Ελληνικά...

Τι θέλω να πώ...
Κατ΄αρχάς έφτιαξα το αρχειάκι που χρειάζεται για την ελληνική εμφάνιση των λέξεων της εφαρμογής.
Ακόμη στο config του έθεσα το ελληνικό charsetr, δηλ. το "windows-1253".
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τώρα αρχίζει το καλό...
Ανεβάζω την εφαρμογή στον server και ανοίγω μέσω της εφαρμογής για επεφεργασία κάποιο αρχείο που βρήσκεται εκεί μέσα, το οποίο είναι σε charset windows-1253.
Με το που το ανοίγει, βλέπω στον mini editor του, τα ελληνικά να τα εμφανίζει με περίεργους χαρακτήρες...
Και επιπλέον αν κάνεις το λάθος και σώσεις το αρχείο αφού το ανοίξεις, αποθηκεύει το αρχείο με τους περίεργους χαρακτήρες...
Ζημιά δηλ...

Έχει κανείς καμία ιδέα τί μπορεί να γίνει...
Να τονίσω πάλι ότι έχω θέσει στο config του να παίζει με charset windows-1253
Και το πρόβλημα βρήσκεται με το που ανοίγει ένα αρχείο σε charset windows-1253 για επεξεργασία...!!!

Ευχαριστώ...!!!
Συνημμένα
greek_phpfm.zip
Το αρχείο για τα ελληνικά στο phpfm
(1.84 KiB) Μεταφορτώθηκε 140 φορές
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Δημοσίευση από cordis » 25 Αύγ 2005 18:22

Προσπάθησε να βάλεις charset ISO-8859-7
Πριν από αυτό δες εάν στην σελίδα που σε αφήνει να κάνεις edit το βάζει σωστά το charset κάνοντας view source...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Δημοσίευση από iffor » 25 Αύγ 2005 18:34

Όσο για το πρώτο θα το ψάξω αμέσως...!!!
Για το δεύτερο τώρα :D
Από ότι είχα δεί στον κώδικα, το charset που θα χρησιμοποιήσει η εφαρμογή το δηλώνει μέσω του php header, δηλ
header("Content-Type: text/html; charset=$StrLanguageCharset");
όπου $StrLanguageCharset το charset που του ορίζεις εσύ μέσω του config του...
Θα δοκιμάσω να βάλω ένα metatag για ελληνικό charset σε κάθε σελίδα της εφαρμογής, αλλά δεν νομίζω να αλλάξει πολλά μιας και θα τραβάει το καθορισμένο από το header κάθε φορά...

Α... και ξέχασα να πώ ότι με view -> source στην σελίδα που γίνεται το edit δεν έχει metatag για καθορισμό charset...
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Δημοσίευση από cordis » 25 Αύγ 2005 18:49

βάλε κι ένα meta.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

phpfm 0.2.3 και ελληνικά

Δημοσίευση από iffor » 25 Αύγ 2005 19:16

Δυστυχώς τίποτα...
Δεν μπορώ να καταλάβω τί κόλλημα τρώει...
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες