phpBB forum

Μια περιοχή για το phpBB, την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για forums

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από cordis » 29 Αύγ 2005 20:50

Kanonieris έγραψε:Για να μην κάνω καινούργιο θέμα ,θέλω να ρωτίσω πως μπορώ ν ανεβάσψ ένα phpbb forum σε έναν server.Please help
η ερώτηση σου είναι πολύ γενική...
έχεις προσπαθήσει κάτι; κι αν ναι που κόλλησες;
γνωρίζεις τα βασικά; ftp, php, mysql;
τι εργαλεία διαχείρισης έχεις στον server σου;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kanonieris » 29 Αύγ 2005 22:40

cordis έγραψε:
Kanonieris έγραψε:Για να μην κάνω καινούργιο θέμα ,θέλω να ρωτίσω πως μπορώ ν ανεβάσψ ένα phpbb forum σε έναν server.Please help
η ερώτηση σου είναι πολύ γενική...
έχεις προσπαθήσει κάτι; κι αν ναι που κόλλησες;
γνωρίζεις τα βασικά; ftp, php, mysql;
τι εργαλεία διαχείρισης έχεις στον server σου;
Γνωρίζω τα βασικά απο php, mysql και απο ftp.Έχω δοκιμάσει ν ανεβάσω το phpbb αλλά δεν έγινε τπτ.Για να το ανεβάσω στον server πρέπει να κάνω το PC μου server?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από cordis » 30 Αύγ 2005 12:37

αν θες να το ανεβάσεις στο δικό σου pc ναι θα πρέπει να το κάνεις server, αν θες να το ανεβάσεις σε κάποιο άλλον server στο internet, αρκεί να είναι εκείνος server που να υποστηρίζει PHP. εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; να το ανεβάσεις σπίτι σου να παίζεις; ή κάπου του internet;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kanonieris » 30 Αύγ 2005 13:31

cordis έγραψε:αν θες να το ανεβάσεις στο δικό σου pc ναι θα πρέπει να το κάνεις server, αν θες να το ανεβάσεις σε κάποιο άλλον server στο internet, αρκεί να είναι εκείνος server που να υποστηρίζει PHP. εσύ τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; να το ανεβάσεις σπίτι σου να παίζεις; ή κάπου του internet;
Θέλω να το ανεβάσω σε server στο internet

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kanonieris » 30 Αύγ 2005 13:56

Αφού τελικά το ανέβασα , μου βγάζει την αρχική οθόνη που ζητάει Database Server Hostname / DSN, Your Database Name:, Database Username: , Database Password:.Εδώ βάζω ότι θέλω εγώ η κάτι άλλο???

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από cordis » 30 Αύγ 2005 14:24

εκεί βάζεις τα στοιχεία που πρέπει να σου έχει δώσει αυτούς που σου παρέχει χώρο στον server... πρέπει να του ζητήσεις τι όνομα βάσης σου έχει βάλει στην MySQL, με τι χρήστη μπαίνεις και ποιον κωδικό.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kanonieris » 30 Αύγ 2005 14:34

οκ , θα το δοκιμάσω και θα ειδοποιήσω για νεότερα.Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kainourios » 30 Αύγ 2005 16:30

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω σ'αυτό...η βάση δεδομένων είναι απ'ότι κατάλαβα στον server (σε αυτόν που σου παρέχει το host) και δε μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτήν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν έχω ιδέα για βάσεις δεδομένων και ίσως δεν έχω καταλάβει καλά βέβαια...

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από EkLekTos » 30 Αύγ 2005 17:01

Όταν είναι free δεν σου παρέχει phpmyadmin για να κάνεις κάποιες αλλάγες..Αν είναι πληρωμένος, οι περισσοτεροι σερβερ σου παρέχουν...
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kainourios » 31 Αύγ 2005 01:31

Δε κατάφερα να αλλάξω τη προεπιλεγμένη γλώσσα σε Ελληνικά. Δε ξέρω γιατί αλλά απλά δε μου την αλλάζει, Συγκεκριμένα κάνω τα εξής βήματα:

1) Πατάω "Μετάβαση στόν Πίνακα Διαχείρισης"
2) Έπειτα "ρυθμίσεις"
3)έπειτα στο αναδυόμενο μενού, δίπλα από εκεί που λέει "Προεπιλεγμένη Γλώσσα", διαλέγω "Greek" πατάω υποβολή αλλά δε μου το αλλάζει. Μου λέει ότι έγιναν οι αλλαγές με επιτυχία αλλά αυτή η αλλαγή παραμένει English όσες φορές κι αν δοκίμασα να το αλλάξω.

Δοκίμασα να σβήσω το φάκελο εντελώς αλλά χαλάει το forum, ακόμα και με απλό rename τα παίζει. Αντικατέστησα ότι έχει μέσα ο φάκελος με τα αγγλικά, με αυτά που έχει το πακέτο με τα ελληνικά, μου αλλάζουνε όλα σε ελληνικά, εκτός από την ημερομηνία ένταξης που εμφανίζεται αγγλικά.

Αυτό που λέει ο Titak0s το δοκίμασα (αφού αντικατέστησα τα αρχεία lang_main κτλ. του φακέλου με τα αγγλικά, με τα αντίστοιχα ελληνικά αρχεία) όμως δεν λειτούργησε (άλλαξε δηλαδή το ISO-8859-1 σε ISO-8859-7 παρόλ'αυτά δεν αλλάζει η ημερομηνία ένταξης με τίποτα, αγγλικά μου την δείχνει). Δοκίμασα επίσης να μην αντικαταστήσω τα αγγλικά, απλά να αλλάξω το ISO από μέσα στο lang_main, αλλά ούτε πάλι άλλαξε η καταραμένη η ημερομηνία ένταξης.

Ελπίζω να έχει κάποιος καμία ιδέα γιατί δεν αντέχω άλλο... :crash: :crybaby:

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από EkLekTos » 31 Αύγ 2005 03:00

Πήγες στο προφίλ σου να αλλάξεις σε greek?
Αν όχι κάνε logout και login και θα σου γίνει...
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

phpBB forum

Δημοσίευση από fafos » 31 Αύγ 2005 05:19

Stis Rythmiseis tsekare to koutaki pou leei na mhn allazoun oi rythmiseis apo ton xrhsth afou prota doseis to theme=acid kai glossa=greek.. meta sthn ora vale auto: D d M , Y G:i kai eisai etoimos

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

phpBB forum

Δημοσίευση από Kainourios » 31 Αύγ 2005 12:29

Αν το αλλάξω απ'το προφίλ μου έχω ελληνικά, το θέμα είναι να αλλάξω όλη τη προεπιλεγμένη γλώσσα του forum (δηλαδή όταν μπαίνει κάποιος πρώτη φορά να το βλέπει όλο ελληνικά).

Το δοκίμασα αυτό που λες fafo, συγκεκριμένα άλλαξα το "Υπερκάλυψη Στύλ Μελών" πατώντας "ναι", άλλαξα και τον τρόπο εμφάνισης της ώρας, αλλά και πάλι δεν άλλαζε το από κάτω κουτάκι με την προεπιλεγμένη γλώσσα.

Σημείωση: Το προεπιλεγμένο στυλ μπορώ και το αλλάζω χωρίς πρόβλημα, με τη προεπιλεγμένη γλώσσα έχω πρόβλημα! Χρησιμοποιώ την phpBB 2.0.17 έκδοση, την έκανα σήμερα update για να σιγουρευτώ ότι δε φταίει αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “phpBB”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες