help me με δομικά στοιχεια

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 19:55

Μερικές ερωτησεις θελω αν γινεται καταοητες απαντησεις. :)

α) ποια η διαφορά της gettype και ποια της selltype?

πχ αλλαγή τυπων δεδομένων με την selltype

Κώδικας: Επιλογή όλων

<php?
$test = 3.14;
echo gettype($test); // double --- οπου αριθμοι με υποδιαστολη δινει double?
echo " is $test<br>"; 

αδυνατώ να κατανοήσω selltype και gettype μηπως να τα παρατησω?  :( 
τι προσπαθουμε να κανουμε με την selltype? και για ποιο λογω?

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από chchrist » 26 Αύγ 2005 21:04

Μήπως εννοείς την settype();

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 21:18

nai ακριβως βασικα με την settype εβγαλα ακρη τωρα προσπαθω να κατανοησω την gettype αλλα μου βγαζει error τι κανω λαθως εδώ?

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <?php
$puntix 
echo gettype&#40;$puntix&#41;;
echo "<br>";
πχ εχω την μεταβλητη puntix και δε οριζω τιμη την αφηνω null αλλα οταν τρεχω το script μου βγαζει

Κώδικας: Επιλογή όλων

Parse error&#58; parse error, unexpected T_ECHO in C&#58;\FoxServ\www\test.php on line 3

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από chchrist » 26 Αύγ 2005 21:30

Αν εξαιρέσεις οτι μετα το $puntix θέλει ; σε εμένα επιστρέφει null χωρίς error.

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 21:32

κανονικά δε έπρεπε να μου βγαζει ενα null ?

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από chchrist » 26 Αύγ 2005 21:34

Ναι πρέπει σε εμένα βγάζει null

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από chchrist » 26 Αύγ 2005 21:38

Πάντως αν θες να τσεκάρεις το type μιας μεταβλητής καλύτερα να το κάνεις με κάποια απο τις is* συναρτήσεις είναι αρκετά πιο γρήγορο.
π.χ. is_array , is_null κτλ κτλ

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 21:38

δηλαδει

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <?php
$puntix
echo gettype&#40;$puntix;&#41;
echo "<br>";

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 21:41

ουτε ετσι μου δουλευει ρε γμτ ελεος... μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα για js* αν και θελω να το κανω να δουλεψει το ελεινο gettype :hammer:

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από chchrist » 26 Αύγ 2005 21:42

Οχι μέσα στην παρένθεση...Στο πρώτο $puntix

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 21:44

oups...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$puntix;
echo gettype&#40;$puntix&#41;;
echo "<br>";
:D :pint:

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από xmavidis » 26 Αύγ 2005 22:07

Δουλεύει έτσι;
Η gettype τυπώνει στην οθόνη τον τύπο μιας μεταβλητής (int, char, boolean, etc) ενώ η settype ορίζει τον τύπο της μεταβλητής. Πχ αν θέλουμε να κάνουμε μια αρηθμιτική μεταβλητή σε αλφαριθμητική μεταβλητή.
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me με δομικά στοιχεια

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Αύγ 2005 22:13

ποιος ο λογος να μην δουλευει το παραπανω script? απλα τιπονει null αφου δε ορισα τιμή με settype αν δε κανω λαθος θα ειναι καπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$puntix;
echo gettype&#40;$puntix&#41;;
echo "<br>";
settype&#40;$puntix, 'string'&#41;;
echo gettype&#40;$puntix&#41;;
echo " is $puntix<br>";
με αποτελεσμα string δε τη παλευω αλλο για σημερα. :o
αυριο ποιανουμε τελεστες... :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης