dimiourgia fakelou

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
SCORPION
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 04 Σεπ 2004 01:40
Τοποθεσία: xanthi

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από SCORPION » 28 Αύγ 2005 20:01

Έχω ένα site σε php και θέλω όταν πατάει ο χρήστης ένα κουμπί τότε να δημιουργείτε ένας φάκελος. μήπως ξέρεται κανένα script που να δημιουργεί έναν φάκελο με όνομα που θα ορίζω εγώ?

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από chchrist » 28 Αύγ 2005 20:06

Χρησιμοποίησε την function mkdir()
Διάβασε γιαυτήν στο http://gr2.php.net/manual/en/function.mkdir.php

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Αύγ 2005 20:14

va exeis ipopsiv sou oti av n php trexei sav module 8a parei chown apo tnv php kai oxi apo tov idio tov xristi.

px av n php trexei sav nobody.nobody 8a parei afta ta chown gia to user kai group
kai oxi px to myuser.users pou 8a eprepe va parei kavovik (ipoti8esto oti user ntav o myuser kai group to users)

Fisika kati tetoio sta windows dev ifistate.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από Cha0s » 29 Αύγ 2005 02:46

Αν πάντως θες οπωσδήποτε να είναι σωστά τα uid&gid των φακέλων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ftp_functions για να δημιουργήσεις τον φάκελο...

Μόνο που είναι ελαφρώς πιο περίπλοκος ο κώδικας.

SCORPION
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 04 Σεπ 2004 01:40
Τοποθεσία: xanthi

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από SCORPION » 03 Σεπ 2005 01:24

exo kanei mia selida html pou na stelnei to onoma tou fakelou pou 8elw na dimiourgisw. einai i parakato

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<body>
<form action="mkdir.php" method="post"> 
New Dir&#58; 
<input type="text" name="name"> 
<input type="submit" value="Submit!"></form> 

</body> 
</head> 
</html>
kai tin selida php pou 8a dimiourgisei ton fakelo

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
exec&#40;"/bin/mkdir $name"&#41;; 
?>
alla den litourgei mipos kserete na mou pite pou exo kanei to la8os?

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από RADICAL » 03 Σεπ 2005 02:43

Άν και το πρωί κάποιος πιο εμπείρος θα σου δώσει μια καλύτερη λύση :P Δοκίμασε αυτό στην mkdir.php :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$dirName=$_POST&#91;'name'&#93;;

mkdir&#40;"/path/to/my/dir/$dirName", 0700&#41;;

?>
Ωστόσο όμως και ο φάκελος μέσα στον οποίο θα φτιάξεις τον νέο φάκελο πρέπει να έχει τα κατάλληλα permissions
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από mrpc » 03 Σεπ 2005 16:09

Και με αυτή την υλοποίηση έχεις το πρόβλημα που αναφέρει ο rapid.

SCORPION
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 04 Σεπ 2004 01:40
Τοποθεσία: xanthi

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από SCORPION » 04 Σεπ 2005 19:39

paidia to dokimasa auto to scriptaki :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 

$dirName=$_POST&#91;'name'&#93;; 

mkdir&#40;"/path/to/my/dir/$dirName", 0700&#41;; 

?>
alla gia kapoio logo den litourgei. iparxei periptosh na fteei o Apache server pou xrisimopiw?

kai kati akoma epidi den kserw kai pola apo php ti einai to (, 0700) einai aparetito?

SCORPION
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 04 Σεπ 2004 01:40
Τοποθεσία: xanthi

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από SCORPION » 04 Σεπ 2005 19:43

pos 8a orisw ta permissions stus fakelous?
auto exei sxesi me to (, 0700) pou anefera parapano?

SCORPION
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 04 Σεπ 2004 01:40
Τοποθεσία: xanthi

dimiourgia fakelou

Δημοσίευση από SCORPION » 06 Σεπ 2005 14:07

telika litourgise. o fakelos dimiourgi8ike ala oxi mesa ston fakelo tou site mou alla ston skliro disko c:\ san arxiko fakelo den eperne ton fakelo tou site alla ton skliro disko.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες