Ημερομηνία Php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Μάιος 2010 20:25

Και επειδή λάθος time zone στην php συμένει και λάθος timezone και στην mysql :P

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query("SET SESSION time_zone = '+2:00'");
όπου +2:00 η διαφορά σε ώρα σε σχέση με τον server , ακριβός μετά από κάθε mysql_connect
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
leopold
Δημοσιεύσεις: 358
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2004 13:05
Τοποθεσία: Acquiring IP Address...

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από leopold » 24 Μάιος 2010 08:43

fafos έγραψε:
popo.. mou thymises ta neiata mou.. arxaiologos eisai? :lol:

an exei php 5 kai ano ston server yparxei mia poly kalh function, h date_default_timezone_set

se authn aplos vazeis san default time authn pou thes (gia ellada Europe/Athens) kai pano se authn douleueis tis functions pou thes..

me liga logia.. auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
date_default_timezone_set&#40;'Europe/Athens'&#41;;

echo date&#40;'j.n.Y G&#58;i',time&#40;&#41;&#41;;


?>
tha sou dinei thn dikh mas ora anti tou server... ena kalo paradeigma mporeis na deis edo xrhsimopoiontas to drop down menu sta deksia: http://www.ellinikosfm.com/new/program.php
xexe ναι ειδες.. οκ το date_default_timezone αλλα αυτο που το κανω προσθηκη στο script ελληνικης εμφανισης ημ/νιας που μας παρεθεσε ο fafos πιο πανω;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από fafos » 24 Μάιος 2010 16:40

auto einai kalo na to valeis se kapoio arxeio pou ginetai include se olo to site (p.x. config, header klp).. an thes na to xrhsimopoihseis prin apo kathe treksimo ths date to vazeis aplos prin tis trekseis..

ewigkeit
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 26 Μάιος 2008 17:15

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από ewigkeit » 26 Μάιος 2010 03:35

Rapid-eraser έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$meres = array&#40;"Κυριακή","Δευτέρα", "Τρίτη", "Τετάρτη", "Πέμπτη", "Παρασκευή", "Σάββατο"&#41;;
$mines = array&#40;1=>"Ιανουάριου", "Φεβρουαρίου", "Μαρτίου", "Απριλίου", "Μαΐου", "Ιουνίου", "Ιουλίου", "Αυγούστου", "Σεπτεμβρίου", "Οκτωβρίου", "Νοεμβρίου", "Δεκεμβρίου"&#41;;

echo $meres&#91;date&#40;"w"&#41;&#93;.", ".date&#40;"d"&#41;." ".$mines&#91;date&#40;"n"&#41;&#93;." ".date&#40;"Y"&#41;;

?>
Ξερει καποιος πως εισαγουμε εδω εξωτερικο variable απο column 'date' ενος πινακα?

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από netpumber » 02 Δεκ 2010 19:58

Rapid-eraser έγραψε:Yparxouv arketoi tropoi va to kaveis afto
omos kata tnv gvomimou
kalitero 8a ntav va miv epavapafteis se afto.

So n lisei eivai pure php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$meres = array&#40;"Κυριακή","Δευτέρα", "Τρίτη", "Τετάρτη", "Πέμπτη", "Παρασκευή", "Σάββατο"&#41;;
$mines = array&#40;1=>"Ιανουάριου", "Φεβρουαρίου", "Μαρτίου", "Απριλίου", "Μαΐου", "Ιουνίου", "Ιουλίου", "Αυγούστου", "Σεπτεμβρίου", "Οκτωβρίου", "Νοεμβρίου", "Δεκεμβρίου"&#41;;

echo $meres&#91;date&#40;"w"&#41;&#93;.", ".date&#40;"d"&#41;." ".$mines&#91;date&#40;"n"&#41;&#93;." ".date&#40;"Y"&#41;;

?>
Καλησπέρα..

Λοιπόν ακολούθησα τον παραπάνω τρόπο και όλα πήγαν μια χαρά.. Το θέμα είναι όμως οτι η μέρα που τυπώνει είναι η επόμενη. Δλδ τώρα τυπώνει Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 :P Απο που σηκώνει την ημερομηνιά η PHP ;

Ευχαριστώ!

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από gvre » 02 Δεκ 2010 22:02

Μήπως ο υπολογιστής που τρέχει την php έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου;

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από netpumber » 03 Δεκ 2010 01:26

Μπα... Η ημερομηνία στο σύστημα μια χαρά δουλεύει...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από gvre » 03 Δεκ 2010 09:25

Βάλε κάπου στην αρχή του script το παρακάτω και πες αν αλλάζει κάτι.

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set&#40;"Europe/Athens"&#41;;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Δεκ 2010 10:12

netpumber έγραψε:Απο που σηκώνει την ημερομηνιά η PHP ;
Από το php.ini

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#91;Date&#93;
; Defines the default timezone used by the date functions
date.timezone = "Europe/Athens"
Αν έχεις πρόσβαση εκεί άλλαξέ το.
Αλλιώς αυτό που λένε οι υπόλοιποι.

gt68
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 21 Ιουν 2011 06:40

Ημερομηνία Php

Δημοσίευση από gt68 » 21 Ιουν 2011 09:27

και κάτι απλό για μας τους άσχετους:

Κώδικας: Επιλογή όλων

		<?php
			date_default_timezone_set&#40;'Europe/Athens'&#41;;
			$daynumber = date&#40;'w'&#41;;
			if&#40;$daynumber == '0'&#41;&#123;
			$curday = 'Κυριακή';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '1'&#41;&#123;
			$curday = 'Δευτέρα';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '2'&#41;&#123;
			$curday = 'Τρίτη';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '3'&#41;&#123;
			$curday = 'Τετάρτη';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '4'&#41;&#123;
			$curday = 'Πέμπτη';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '5'&#41;&#123;
			$curday = 'Παρασκευή';
			&#125;elseif&#40;$daynumber == '6'&#41;&#123;
			$curday = 'Σάββατο';
			&#125;


			$monthnumber = date&#40;'n'&#41;;
			if&#40;$monthnumber == '1'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Ιανουαρίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '2'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Φεβρουαρίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '3'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Μαρτίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '4'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Απριλίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '5'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Μαΐου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '6'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Ιουνίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '7'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Ιουλίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '8'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Αυγούστου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '9'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Σεπτεμβρίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '10'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Οκτωβρίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '11'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Νοεμβρίου';
			&#125;elseif&#40;$monthnumber == '12'&#41;&#123;
			$curmonth = 'Δεκεμβρίου';
			&#125;  

			echo $curday . ', ' . date&#40;"j"&#41; . ' ' . $curmonth . ' ' . date&#40;"Y"&#41; . ', ' . date&#40;"G"&#41; . '&#58;' . date&#40;"i"&#41;;

	?>
βγάζει:

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011, 18:20


.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες