Sxetika me cycle eikonwn se selida

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
outcast
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2004 10:37
Τοποθεσία: Elliniko - Athens
Επικοινωνία:

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από outcast » 06 Σεπ 2005 14:27

kalhspera...

8elw na ftiaxw mia selida me to logotypo tou site kai ena mhnyma underconstuction...

Omws 8elw se auth thn selida na allazei h image 4 fores thn hmera analoga me tis wres...px 00 me 6 h 1.jpg, 6 me 12 h 2.jpg ktl

ginetai auto me html kwdika kai an nai please help :D

euxaristw

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Σεπ 2005 22:37

Με σκέτη HTML δε νομίζω να γίνεται. Μπορείς να το κάνεις με PHP (ή ASP), αλλά μάλλον το απλούστερο είναι λίγη JavaScript. Αν θέλεις δοκίμασε να βάλεις τον παρακάτω κώδικα εκεί που βρίσκεται η εικόνα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
  var image
  switch &#40;new Date&#40;&#41;.getHours&#40;&#41; % 6&#41; &#123;
    case 0&#58; image = 'summer.jpg'; break
    case 1&#58; image = 'autumn.jpg'; break
    case 2&#58; image = 'spring.jpg'; break
    case 3&#58; image = 'winter.jpg'; break
  &#125;
  document.write&#40;'<img src="' + image + '">'&#41;
</script>

<noscript>
  <img src="summer.jpg">
</noscript>
Υπάρχει κι ένα tut που μπορεί να σου δώσει ιδέες (τυχαία κείμενα). :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cmg__ » 07 Σεπ 2005 02:24

Skefto, mporeis na kaneis kapoia stigmh ena tut τoy styl Javascript gia arxarioys: gia to switch, tis leitoyrgies toy klp?
Tha voithoyse poly kai emena alla kai alloys fantazomai.
Oti exw diavasei me ekanan na katalavw peripoy alla sthn praxh?
An oxi kana pm?
H kalytera an mporeis edw eksigise ligoto switch kai ta cases (an kai ta katalavainw kalytera. kala se zalisa :P :oops:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από skeftomilos » 08 Σεπ 2005 03:54

Χμ, για tutorials δεν το αποκλείω αλλά υπάρχουν τόσες πηγές γι αυτές τις απλές γνώσεις που ίσως είναι περιττά. Π.χ. η εντολή switch είναι ίδια και απαράλλαχτη σε ένα σωρό γλώσσες (C, Java, C#, PHP, JavaScript, κ.λπ.) αν και δε συνηθίζεται ιδιαίτερα.

Quiz, τι μήνυμα πιστεύεις ότι εμφανίζει ο παρακάτω κώδικας;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
  switch &#40;20&#41; &#123;
    case 10&#58; alert&#40;'10'&#41;; break
    case 20&#58; alert&#40;'20'&#41;; break
    case 25&#58; alert&#40;'25'&#41;; break
    default&#58; alert&#40;'something else'&#41;; break
  &#125;
</script>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από cordis » 08 Σεπ 2005 12:06

να πω; να πω; :P :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Σεπ 2005 13:07

20

outcast
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2004 10:37
Τοποθεσία: Elliniko - Athens
Επικοινωνία:

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από outcast » 08 Σεπ 2005 15:50

cordis apanthsa k x8es alla to mhnyma den emfanisthke :)

tespa...

thnx man...8a to koitaxw k 8a grapsw edw an leitourghse :)

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cmg__ » 08 Σεπ 2005 17:46

20 alla poia h skopimothta twn allwn cases?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Σεπ 2005 18:28

Ε σε δουλειά να βρισκόμαστε... κουβέντα να γίνεται :D

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cmg__ » 09 Σεπ 2005 01:15

Isws an moy eksigoyse kapoios na mhn vriskomastan se tetoia doyleia!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από skeftomilos » 09 Σεπ 2005 01:30

Στο quiz τα άλλα cases δεν είχαν καμία χρησιμότητα φυσικά, γιατί ξέραμε εκ των προτέρων την τιμή που δοκιμάζαμε. Στην περίπτωση του outcast θέλουμε να γίνεται επιλογή από τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, δηλαδή από έναν αριθμό από το 0 ως το 3. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τέτοιο αριθμό στην τύχη με τη μέθοδο random:

Κώδικας: Επιλογή όλων

switch &#40;Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * 4&#41;&#41; &#123;
... αλλά αντί για τυχαίο θέλουμε έναν αριθμό ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Οπότε μαθαίνουμε την ώρα ως έναν αριθμό από το 0 ως το 23 με τη μέθοδο getHours, και διαιρούμε δια έξι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

switch &#40;Math.floor&#40;new Date&#40;&#41;.getHours&#40;&#41; / 6&#41;&#41; &#123;
Ο κώδικας που έχω γράψει παραπάνω είναι λάθος γιατί αντί για διαίρεση επιστρέφει υπόλοιπο, επομένως μας δίνει αριθμούς από το 0 έως 5. Ουπς! :whistle:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από milianos » 09 Σεπ 2005 17:25

Ενα javascript χρονοδιακόπτης που λειτουργεί με δύο χρονικές περιόδους, δηλαδή αλλάζει πχ δυο φωτογραφίες και που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν τέσσερις είναι το παρακάτω:
function pictimer()
{
var actdate = new Date();
var hours = actdate.getHours();
if (hours >= 21 || hours <= 8)

{
var imagestring = document.timerpic.src;
teilstrings = imagestring.split("/");
picname = teilstrings.pop();
teilstrings.push("2004b.jpg");
var newstring = teilstrings.join("/");
document.timerpic.src = newstring;
}

}
Εδω ενα απλό παράδειγμα Demosite

p.s: Εννοείται δίπλα στο 8 μπαίνει ) αλλά έβαλα το ] διότι αλλιώς το phpBB εμφανίζει αυτό το χαριτωμένο κεφαλάκι 8) ??
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος milianos την 10 Σεπ 2005 22:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cmg__ » 10 Σεπ 2005 01:34

thank you guyz!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από skeftomilos » 10 Σεπ 2005 06:01

Πρόσφατα έμαθα παθαίνοντας ότι η μέθοδος Array.push() καθώς και η Array.pop() δεν υποστηρίζεται από τον IE5. Ίσως βέβαια να μην είναι και πολύ σημαντικό.

Quiz 2: Μπορεί να γραφεί ο κώδικας που εμφανίζει την εικόνα σε μία γραμμή; :question:

Έχουμε τέσσερις εικόνες, τις winter.jpg, spring.jpg, summer.jpg και autumn.jpg. Θέλουμε να εμφανίζεται η κάθε μία τις εξής ώρες:

Κώδικας: Επιλογή όλων

winter.jpg => 00&#58;00 - 06&#58;00
spring.jpg => 06&#58;00 - 12&#58;00
summer.jpg => 12&#58;00 - 18&#58;00
autumn.jpg => 18&#58;00 - 24&#58;00
Λοιπόν όποιος μπορεί ας βρει πώς θα εμφανιστεί η κατάλληλη εικόνα με μία μόνο εντολή, ή εναλλακτικά να αποδείξει ότι αυτό είναι αδύνατο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
  document.write&#40; ??? &#41;
</script>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Sxetika me cycle eikonwn se selida

Δημοσίευση από Cha0s » 10 Σεπ 2005 19:17

milianos έγραψε:p.s: Εννοείται δίπλα στο 8 μπαίνει ) αλλά έβαλα το ] διότι αλλιώς το phpBB εμφανίζει αυτό το χαριτωμένο κεφαλάκι 8) ??
Αν επιλέξεις στο post την επιλογή:
Απενεργοποίηση του BBCode σε αυτό το μήνυμα
Τότε δεν σου κάνει smiles :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης